Varför ska det vara så svårt???....

Tyck och tänk
Jag har hela veckan haft dem i mina tankar. Har velat ringa...men vad säger man...beklagar sorgen?? Vet faktiskt inte ifall jag klarar av att ringa. Jag tror att det skulle brista för mig..... Jag vet inte ifall det är lite svenskt det här med att vara rädd för att göra fel. Ni vet vett och etikett. I fredags på morgonfikat frågades frågan som vi alla undra fast inte våga ställa, hur? Blir inte förvånad att det var en av icke svensk härkomst som ställde frågan. Endel reagerade och blev förfärade...hur hade han mage att fråga men jag anser att man kan ställa alla frågor. Det är upp till den som får frågan att svara om han vill. Däremot önskar jag att han inte ställt frågan, jag ville inte veta. Nu tänker jag på det och det gör om möjligt ännu ondare.

Åter igen gick mina tankar 33 år tillbaka i tiden. Tänker på Maggan som hittade min älskade syster. Hur filtrerar man? Kan man sudda ut bilden från minnet? Även min son kom upp i mina tankar. Jag kan känna in i märgen den smärta de går igenom. Jag försökte förklara för min arbetskamrat hur jag kände när jag tänkte på dem då de fann sin son men det gick inte för tårarna kom och det blev bara för mycket. Känner även nu när jag skriver hur ögonen fylls av tårar. Jag tänkte på den första gången vår son hade ett epilepsianfall. Jag visste inte att det "bara" var en epilepsianfall. Jag for upp ur soffan när jag hörde honom ropa på mamma. Ropet genomsyrades av rädsla och jag ryser än idag när jag tänker tillbaka. När jag kom in i rummet hade han gått in i sin kramp. Jag bara vrålade, jag var helt övertygad om att han hade dödskramper och jag höll på att förlora honom. Jag minns dagen efter då läkaren kom på sin rond och sa "jaha, ni karaktäriserade händelseförloppet till att vara ett epilepianfall" Jag höll på att nita honom. Det hade jag gjort ifall min son inte var med mig. Hade jag varit i enrum med läkaren hade jag sagt "Igår förlorade jag min son, det var i allafall vad jag trodde, och du rycker på axlarna som ingenting" Jag har min son kvar för det var "bara" ett epilepsianfall men däremot har inte T & B sin son i livet och det gör mig fruktansvärt ont.

Nu till det där med att det är så svårt att ta kontakt. Jag försöker tänka mig in i hur jag själv velat och jag hade uppskattat att någon visade att de brydde sig. Men vad säger man? Jag tror man funderar för mycket över vad man ska säga så man glömmer bort att man kanske inte behöver säga något alls, eller....ja jag vet inte??? Hur skulle ni gjort? Jag är rädd för att det ska bli ilska....Du ska inte tro du vet hur det känns!!...för det vet jag ju egentligen inte...jag har inte förlorat ett barn.........
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Har lekt fotograf

Hockeyblogg
I dag var vi till Kalmar och gick på IKEA, eftersom det inte var så länge sen jag var där sist så blev det inga hutlösa inköp. Däremot var vi på netonnet och köpte en extern blixt. Ja, jag kände att jag kommer att behöva det.

 

Jag har nämligen fått mitt första fotouppdrag, kan man säga. Jag har fått en förfrågan från Tingsryds AIF ifall jag vill fotografera A-laget och tränarna. Fotografierna kommer att vara lite annorlunda än de tradionella hockeyspelar bilderna. Bilderna ska sen förstoras upp, signeras och hängas upp i den nybyggda Elite Skybar i Dackehallen. Under säsongen kommer folk att få lägga bud på bilderna och när säsongen är över kommer högstbjudande få ta med sig fotografiet hem. Jag nappade direkt och tyckte det var en kanon ideé. Däremot börjar jag vackla på min förmåga att få bra fotografier. Stackars Jennifer fick idag sitta modell när jag testade olika inställningar med blixten.

 

 

Visst har jag tagit bra porträtt bilder (om man nu får säga det själv) men det har varit med zoomning och när personerna inte själva vet om att de blir fotograferade. Det är ju en helt annan sak att fånga "det där" när personer ställs framför kameran.

 

Jag tror att Jennifer blev rätt less på mig till slut ;o)

 

Jag tror att det kommer bli fotograferande under veckan och helgen som kommer. Spelarna var lediga nu i helgen och vi har kommit överens om att vi fixar detta i samband med att de har träning. Kommer nog bli minst två tillfällen som jag kommer att få ta mig till Tingsryd. Det är ju rätt många som ska fotograferas. Jag skulle helst vilja att det tas bilder utomhus eftersom jag inte har tränat så mycket med blixten. Ljusförhållanderna får avgöra lite var bilderna kommer att tas. Visst känner jag mig hedrad att få göra detta. Jag kommer att göra mitt bästa men visst tusan börjar jag bli lite nervös...tänk om det blir skitbilder??? :/ Ni får hålla tummarna för mig!! ;o)

Ha en bra lördags kväll / Eva-Lena

Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Hockey med direktrapportering.

Hockeyblogg
Följde träningsmatchen mellan Kristianstad-Tingsryd på webben, direktrapportering.TAIF vann med 0-5. Säger egentligen inte så mycket om Tingsryds form, tycker jag. Eftersom man inte sett spelet så kan man ju inte avgöra ifall KIK var dåliga och att vi därför vann med dessa siffror. Skoj i allafalll för Simon Stark som gjorde 3 av målen. Ser fram emot matchen mot Leksand. Är riktigt nyfiken på de nya i laget. Man har verkligen saknat hockeyn!! ;o)

Ha en bra onsdagskväll / Eva-Lena
Ingen har kommenterat än bli den första!

Ibland händer hemska saker....

Allmänt dravel
....i ens omgivning som får en att se saker i ett annat perspektiv. Alla bekymmer man brottas med är som bortblåsta. Man känner en enorm tacksamhet över det man har samtidigt som det känns som man ska gå sönder inombords av empati. Man känner tårarna innanför ögonlocken bränna, trots att det hemska inte drabbat en själv. Idag har mina tankar flugit iväg 33 år tillbaka i tiden. Tiden läker alla sår men när det drabbar någon annan, så rivs det upp och man minns som det var igår. Jag tänker på mamma och pappa som miste sitt barn. Hur klarar man av att gå vidare?? Visst gör man det, man måste, man har andra att tänka på men ändå...hur orkar man??

Mina varmaste tankar till T och B med familj önskar jag kunde göra något för att lindra er smärta............
/ Eva-Lena
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Finns så mycket att skriva...

Allmänt dravel
...och så lite tid. Så mycket olika saker som berört mig den senaste tiden. Att välja ett av ämnerna är så svårt. Vad ska jag prioritera.

En blogg, om en person som i sina bloggar smutskastar andra för att skada.... i syfte på vad har jag inte klurat ut....anledningarna han ger är på sandlåde nivå. Det han anklagar andra för att göra, har han själv gjort 10 gånger värre utan att blinka. När han sen blev ertappad med handen i kakburken så är det någon annnas fel, taskiga skatteplanerare *asg* Att han sen väljer vilka kommentarer som han tar in gör inte saken bättre. Lättast så, har man inte torrt på fötterna är det ju enklast att inte publicera sådant som gör att folk ifrågasätter det han skriver. Det här med att ifrågasätta är en annan sak. Personen jag skriver om har enormt många läsare. Läser man endel kommentarer blir man mörkrädd. Många ifrågasätter inget han skriver utan sväljer allt med hår och hull, så länge det inte drabbar med själva förståss. Fattar inte hur de är funtade??? Det handlar inte enbart om att han skriver om en förening som ligger mig om hjärtat. Jag kommer ihåg när han utlämnade en hel familj, fru och barn med namn, var de bodde, ja i princip allt för att mannnen i familjen kritiserat honom i sin blogg. Jag reagerade starkt på detta trots att jag inte kände personerna. Kunde ju lika väl varit jag och mina barn!! Jag anmälde detta men det enda som hände var att namnen var X:ade och personnumrena var punktade.

Eller en blogg om att vara tonårsförälder. Lite knepigare ämne, inte lätt alla gånger. Alla vill sina barn väl men ibland kan man göra dem illa utan att man egentligen menar det. Inte rent fysiskt men att inte lyssna till barnen är lika illa det. Att bestämma allt utan att ta hänsyn till vad de själva vill. Jag menar inte att man ska låta barnen bestämma men man måste låta dem skaffa sig egna erfarenheter. Även fast man som förälder vet att deras åsikt är fel, för att man själv har erfarenhet av det. Ibland måste barnen själva komma fram till det. Det hjälper inte hur mycket man försöker förklara, för har de inte upplevt det själva så förstår de inte.

Mitt sätt att se på saken är inte det billigaste, har jag fått erfara idag. Ena grabben kom på ett enkelt sätt att tjäna snabba pengar. Roulette på nätet. Han har tjatat om detta i två dagar, fanns en person som tjänat 300.000 på en månad. Det hade med sannolikhetsläran att göra. Kan ju erkänna att matte inte är min starka sida men jag stod på mig och sa att i spel finns inga snabba pengar. Han gick till och med till banken för att fixa ett redigt visakort för att dra igång. Det fanns inget jag kunde säga för att övertyga honom om att det inte kunde vara så enkelt.  Idag blev jag trött på dividerandet om detta och sa att ha fick använda mitt visa. Satte in 200 och sa  "bevisa att jag har fel". Jag kommer att äga dig blev hans slutord innan han försvann ner i källaren. Efter tio minuter fick jag meddelande om att han låg 150 +...efter en halvtimme kom han upp och sa att han spelat bort allt MEN samtidigt påstod han att om man hade haft mer pengar.... Nu för en liten stund sen kom han upp och sa att han läst en massa info om detta på nätet och kommit fram till att det tydligen inte var så lätt ;o) Detta var en liten parantes.

Att tvinga sina barn (snart vuxna) att göra som man säger genom att hota eller på annat sätt kränka dem är inte rätt. När barnen fyller 18 är de myndiga och man har i princip inte något att säga till om. Det gäller att skapa ett förtroende som gör att de även tar råd ifrån en även i vuxen ålder. Endel förespråka att man ska bli kompisar med sina barn och det är jag INTE förespråkare av. De har tillräckligt med kompisar ändå. Det jag menar är att respektera dem och deras åsikter och lyssna till deras argument. Man vill väldigt gärna att barnen tar ansvar men för att få det så måste man också ge dem ansvar. Visst kommer de att göra misstag men förhoppningsvis lär de av sina misstag. Det gäller att rusta dem för vuxenlivet.

Eller en blogg om vårt svartbygge. Ja, jag fick ett brev från kommunen som meddelade mig att vårt staket är ett svartbygge. Vilken tur att det blåste ikull i söndags då ;o) Jag kontaktade kommunen idag och förklarade att vi var ena skogssmurfar som inte fattade bättre. Jag förklarade att vi bott i skogen i 20 år (där inga bygglov behövdes) och hade nu tagit ner staketet....okey ett plank som de kallade det. Sa visserligen inget om att det blåst ner...hur det nu kunde göra det när vi dragit fast det med bultar rätt in i betongen. Han kunde inte svara för ifall det blev böter på detta eller inte??? Vi får väl se, han skulle höra av sig på måndag till de laglösa på storgatan 34 ;o)

Hihi, nu blev det en blogg om lte av varje ;o) Har förresten bokat biljetter nu till träningsmatchen mot Leksand. Det får bli en mjukstart inför seriespelet. Fick ett mail idag från min KHK-vän. Han skrev  3-5...OCH det var en träningsmatch ;o) Har läst runt lite på olika forum och kommit fram till att det är rätt mycket tråkningar supportrar emellan. Visst ska det tjabbas lite, det hör till, men det ska vara men det ska vara med glimten i ögat. (näää, usch nu lät jag som en viss örebroare) Alla håller hårt på sitt lag men man måste också respektera andra supportrar. Jag gillar min KHK-vän skarpt, synd bara att han inte är TAIFARE ;o)

Ha en gokväll..nu blir det bingen för min del / Eva-Lena
Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Lördag på IKEA

Allmänt dravel
I dag drog jag och Jennifer iväg till IKEA i Kalmar. På listan fanns bäddmadrass till Micke, att de ska kosta så mycket, dyrare än sängen ju!! Sen var jag ute efter ben till badrums skåpet och ramar. Jag har kommit på vad vi ska ha på väggarna nu. Fotografier jag tagit i snygga ramar.Fotografiet i den stora ramen tog jag när vi var i Edinburgh. Det har blivit en favorit bild. Jag gjorde den svartvit innan jag skrev ut det. Så här såg originalbilden ut.Jag är så förtjust i denna bild!!

Fredrik ville att jag skulle köpa en tavla till hans rum som han skulle ha ovanför sängen.Jag hittade en tavla som jag tyckte var fin. Däremot kikade jag på den för att se ifall man kunde sätta in egna fotografier. Den var nitad baktill men jag lyckades få bort nitarna. Bilderna var visserligen fina men jag ville göra en orginell tavla till honom.Jag har skrivit ut bilder på honom när han körde fyrhjuling i lera. Jag klippte dessa och klistrade på dem på bilderna av träden sen tog jag häftpistolen och satte ihop den igen. Det blev jatte bra. Vi får se vad han säger när han kommer hem på måndag. Han åkte till Trelleborg med några tjejkompisar igår.Det var läckra ramar. Syns inte riktigt på bilderna men själva glaset har ramarna och bilderna ligger längre in så det blir ett härligt djup...ähh, jag vet inte hur jag ska förklara...ni får komma hem hit och titta ;o) Jag köpte två sådana tavlor. Jag vet inte vad eller var jag ska ha den andra men det löser sig nog.

Sen hittar man ju alltid saker på IKEA som man inte hade tänkt på :o) Fotpallar till myshörnan. Lampor till samma lilla hörna. Dessutom hittade jag en liten flätad hundkorg till Tilda. Hon har bara snusat på den och förstår inte att hon ska ligga där. Näpp, hon tar sitt ben, som vi köpte till henne, och lägger sig i soffan i uterummet istället  ;o)Det behövdes givetvis två lampor och två fotpallar för att få hörnan intakt. Nu är det bara golvet kvar att fixa :/Efter IKEA besöket åkte vi in till centrum och letade upp tågstationen. Eftersom Jennifer börjar skolan i Torsås så behövde vi få lite tåg och busstider. Vi blev betjände av en hjälpsam ung herre som skrev ut tiderna så nu är det bara att pyssla ihop. Ifall Jennifer skulle börja vid 09.00 skulle alla reseproblem vara fixade. Ja, vi får avvakta och se hur det hela löser sig. Ja just ja...Jennifer och jag hittade hemma mysarkläder på IKEA??? Ja, inte visste jag att IKEA har kläder men när vi såg brallorna blev vi förtjusta man fick en T-shirt till. T-shirten var väl inget varken Jennifer eller jag gillade men byxorna!!! Döö gosigt material. Det såldes visserligen som en pyamas men det  står ju inte skrivet på plagget så det blir helt klart mina nya hemmakläder. Är vi inte fina?? ;o)


Gunnar och Micke spelade KM i Emmaboda idag. Gunnar gick en 18 håls runda medans Micke gick två. Båda har spelat bra även fast de hade några slag att ta. Micke gick vidare och ska spela en runda till i morgon. Då får vi hålla tummarna för honom ;o) Gunnar räknade ut att han troligtvis kom på en 5:e placering av 15 tävlande och det är ju godkänt. Han var nöjd med rundan. Det var ett par fem hål han spelade bort sig och hålade ut på 10, annars hade han gått väldigt jämt och bra.
Ha en go lördagskväll / Eva-Lena

Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Mudnationals, Skene

Allmänt dravel
Då var den andra deltävlingen i Mudnationals avklarad. När alla resultat räknats ihop så visar det sig att allt kommer att avgöras i den sista deltävlingen i Brändåsen, Örebro, den 19-20 September.

På lördagen (första tävlingsdagen) vaknade vi till en stålande sommardag. Det var full rulle direkt på morgonen. Till en början var det lite halvkaos. Skrivaren ville inte skriva ut startlistorna. Alla jagade, givetvis, och det blev lite småstressigt. Samtidigt hade SVT kommit och skulle göra ett reportage till kvällsporten. Rolf  fick guida och ta hand om repotern och kameramannen.medans brorsan Ted slet sitt hår med skrivaren ;o)SVT´s reporter gör första inslaget till kvällens sändning. Här testar han bassängen tillsammans med Björn. Stackars Björn föresten. Han lyckades med att tappa bort sina bilnyckar och så vitt jag vet är han kvar i Skene än...näää det hoppas jag verklig att han inte är utan att han också kom hem till sina.Till slut kom i alla fall tävlingen i gång och här står ett gäng grabbar redo för start. Jag kan ju tala om att det är deras första heat....så rena var de inte sen ;o)Jag kan skriva under på att detta är nog en av de skitigaste sporterna som finns. Jag hade inte ett rent klädesplagg med mig hem och ändå var jag inte med och körde?? :)Det är inte så lätt att ta sig runt banan. En del maskiner fick hjälpas ur.Som ni ser så var det rätt mycket publik, en hel del barn. De fick chansen att åka med runt banan i pauserna. Det var mycket uppskattat och de flesta barnen tog chansen att åka med.En av åkarna gav sin morsan en tur på hojen ;o)Ni kan ju tänka er vad lyckliga barnen var som fick skita ner sig med mor och fars godkännande. Fattas bara annat när alla dessa vuxna män fick. Det var flera vuxna som mer än gärna följde med sina barn på turen i lerbanan ;o)

Foppa toffeln har fått en helt annan betydelse för mig. Jag har varit hatare av foppatofflan. Gick till och med med i en grupp på facebook "Hata Foppatofflan" Nu har jag ändrat mig lite på den punkten. Kanske efter det att två par skor har blivit halvt förstörda på de två mudnationals som jag varit på.Foppa tofflor kan hamna  i värsta geggan men vad gör det. Bara skölja av gummit och använda dem igen ;o)

Efter att singelklassen och twinklassen var körda så blev det lite mud jumps ner i bassängen.

Mud Nationals är inte bara tävling, som ni säkert förstår. Visst går de in för tävlingarna men lite skoj och publikfrieri hinns det också med.Fredrik och hans kompis Adam fick sig en helg de sent kommer att glömma. De fick låna maskiner, hjälmar och ryggskydd av Honda Teamet. Sen tävlade de runt i banan.Monster var på plats och de lät fredde och Adam köra i princip hur mycket de ville på deras maskin.Visst fick grabbarna jobba lite också. De var ju inte enbart där på nöjes tripp fast det gjorde de så gärna. Efter att de kört i lerbanan var det dags för bad däri också.De mindre barnen hakade givetvis på. Tove var lite försiktig men säg den unge som inte gillar gegga ;o)

Lördags kvällen avslutades med Mudfest i det stora mat tältet. God mat och underhållning. Själv är jag nog för gammal för att orka hänga med ;o) Vi var med och käkade men när underhållning drog igång drog vi oss undan.På söndagen kördes lagtävlingen. Jag gillade faktiskt lagtävlingarna bäst. Vet inte riktigt varför, tyckte den var riktigt fartfylld och så var Ted speaker, betydligt bättre än Nissen som snackade på Lördagen. Han hade nollkoll. Själv kände jag mig som värsta proffset trots att jag inte alltid hängde med.

Team Rindab som bestod av Skene grabbar körde rikigt bra. De låg på andra plats efter Team Highlifter med 52 poäng mot Highlifters 55 poäng. Finalracet blev precis så spännande som en final ska vara. Finalheatet kördes med 7 varv. På andra varvet (tror jag det var) så välte Tomas Glaad, Team Highlifter, i bassängen och blev omkörd av samtliga åkare (fyra stycken). Han välte upp sin fyrhjuling och började sin jakt på de övriga. Han lyckades med konststycket att köra ifatt och förbi tre stycken och hamnade på andra plats. Första platsen kneps av Joel Andreasson. hemmaföraren som körde för Team Rindab. Därmed fick de 10 poäng och gick förbi Highlifter med en enda ynka poäng ;o)

Jag håller på att leta efter någon sida där jag kan ladda upp album för mina bilder. Över 800 bilder togs under helgen. Visserligen kan många gallras bort men det blev många bra bilder. Tänker också lite på hockeysäsongen som snart drar igång. Jag har ju andvänt mig av bilddagboken förra säsongen men jag är inte riktigt nöjd med upplägget där. Jaja, vi får se ifall jag hittar något ;o)

Mer bilder...

Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

Första dagen i Skene avklarad...nästan :o)

Allmänt dravel
I dag har det varit lungt med själva Mud race. Det drar inte igång förens i morgon. I dag har det varit mer slappa dag...en bra semesterdag med andra ord. Vädret har varit kanon och givetvis letade vi rätt på en strand.Grabbarna har varit helt underbara med Eddie och Tove idag. Underhåller och håller koll på de små.Tove blev freddes favorit fotograferings objekt. På denna bild ser hon ut som en ängel som uppenbarat sig ;o)Eddie var med även i Anderstorp men jag lyckade inte fånga honom på en enda bild. Nu kunde inte ens han smita undan.Han börjar bli sååå stor. Fyller 7 i December. Jag minns när vi firade jul ihop när han han fyllde 2 år (han fyller på juldagen) Brorsan hade köpt en riktig fyrhjuling till honom. Vi log lite och tyckte brorsan jagade på lite. Våra grabbar fick trampebilar i den åldern. Inte kunda han lära sig köra den heller :) Ack vad vi bedrog oss. Sommaren efter då vi hälsade på körde lillgrabben själv!!! ;o)

Nää, nu ska jag vara lite sällskaplig ;o) Ha en bra fredags kväll / Eva-LenaLäs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Första arbetsdagen avklarad.

Allmänt dravel
Funkade rätt bra. Mycket att göra så dagen flöt förbi utan att jag riktigt hann reflektera över den. Känner en viss vånda för vad som väntar mig framöver. Ja, detta med att jag ska kombinera export och ekonomi. Meningen att vår största engelska kund skulle hamna hos en annan person på jobbet. Vår chef föreslog att vi skulle fördela denna kund så oss två. Vilket inte skulle fungera. Det tyckt inte heller min kollega utan föreslog att jag skulle vara kundansvarig även för denne krävande kund. Krävande pga att det endast sälj special till denna kund, alltså inga standard produkter. Han skulle bistå mig med tekniskt kunnande.

Jag slog näven i bordet (har faktiskt blivit riktigt bra på det ;o) Jag skickade ett mail till samtliga inblandade. Där jag förklarade mina farhågor. Om jag förklarar lite vilka jag ska ersätta så förstår ni kanske bättre.

En 100% (export), som gått i pension.
En 75% (ekonomi), som är mammaledig
En 50% (export), som kommer att gå på mamma ledighet

Meningen var att det skulle fördelas lite för att inte allt skulle hamna på mig. Visst, jag är inte rädd för att kavla upp armarna och jobba hårt men jag är inte övermänsklig. Vad händer om marknaden vänder och vi får mer att göra. Då kommer det definitivt inte fungera.

Jag skickade som sagt ett mail:

Jag håller med om att detta (alltså delat kundansvar) men min arbetsfördelning måste ses över. Eftersom vi alla vet att NN är krävande och tar tid. Jag har ju också ekonomin att tänka på. Jag är rädd för att min arbetsbelastning blir för stor. Visst är jag villig att prova men jag vill att det sker en snabb förändring ifall jag märker att det inte fungerar.
Mvh / Eva-Lena

Jag vet att jag kommer att få hjälp av en person med ekonomibiten, men till månadsbokslut då vi bägge har mycket då kan det köra ihop sig regält. Jaja, det är ju lite att måla fan på väggen MEN jag tänker inte låta arbetet (eller något annat heller för den delen) gå före mitt eget välbefinnande. Jag tänker dra i nödbromsen långt innan den berömda väggen!

Här hemma har vi fixat och donat lite. Köpte lite rotting möbler till uterummet. En liten läs och myshörna har det blivit. Jämte varje fotölj har vi köpt två vinrankor som skall växa sig riktigt stora i detta växthusliknande rum. Nästa höst får vi kanske skörda och trampa eget vin ;o)Golvet ser inte för grannt ut. Meningen är att vi ska kakla det. Vi har köpt beigespräckliga 30x30 cm plattor. Så det kommer att bli fint golv också...vilket år som helst ;o)Ha en gokväll och njut av semester ifall ni fortfarande har något kvar av den.
/ Eva-Lena

Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!