Vad säger lagen?

Tyck och tänk
Idag när jag kom hem tog jag min vanliga runda på weeben. Läste något som gjorde att jag tog väldigt illa vid mig. På en  seriös hockeysida finns det en division 1 blogg. Denna blogg har retat upp många under säsongen. Speciellt ett par stycken. En anonymbloggare har i sin blogg bemött denna herre. Nu fick hela familjen sota för detta.

Denna div 1 blobbare utlämnade namn födelseår bostadsort på både frun och deras söner. Jag gick i taket och skickade in en anmälan till Hockeysverige.

" Hejsan"

Jag har läst en blogg hos er som jag reagerade väldigt stark emot. NN som har division 1 blogg har namngett en anonymbloggare. Säger jag ingenting om MEN han har även talat om vad frun och sönerna heter, deras födelseår och var de bor. Vad säger egentligen lagen om detta. Jag vet att man som förälder måste ge sitt godkännande till skola och föreningar för att ens barn namn och bild skall få publiceras. I detta fall handlar det inte om mig eller mina söner. Jag känner inte ens personerna ifråga. Däremot gör det ont i mig att ens familj ska behöva lida för att man bloggar.

Jag vill att ni ser över detta förfarande. Är det lagligt. Moraliskt är det ett klart övertramp, tyvärr har NN vid flera tillfällen visat sin moral och den är inte hög, enligt mig. Hur ställer ni er till detta förfarande? Är det helt okey, enligt er? Har inte även ni ett visst ansvar över vad era bloggare publicerar? Bloggarna ni har ska väl ändå vara hockeybloggar och inte personliga vendetta????

Med vänliga hälsningar
Eva-Lena Lisselgård "

Ja, någonstans bör man väl dra en gräns, eller???

Ha en trevlig Valborg / Eva-Lena
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Underbar kväll.

Allmänt dravel
När jag slutade idag var det 26 grader varmt ute och det blev en så ljummen solig kväll här hemma. Idag kunde jag inte heller låta bli att fotografera blomningen. Dessa bilder lägger jag ut åt Anna som tydligen inte har denna blomster uppinorr ;o)


Till körsbärsblomningen valde jag den klarblåa vårhimlen som bakgrund.Kommer att tänka på den gamla schlager dängan 

"Ska vi plocka körsbär i min trädgård
du och jag wow wow wow
Plocka allt du törs där i min trädgård
Ta vad du vill ha"

1975 var året denna sång slog igenom. Jag var 9 år och lärde mig den trallvänliga sången. Texten var ungefär lika mesig som " Dina bröst är som svalor som häckar" med Malta (melodifestivalen 1973) Hur kom jag in på detta spår. Är ju ingen melodifestival fantast precis. Får skylla på bloggtorka. Näää, det var de där jäkla körsbären!! ;o)

Fångade min minsting på bild idag. Min minsting lär han ju alltid vara men även han har växt till sig och blivit ung man. Känns ibland konstigt att man har så stora barn.Fredrik delar mitt intresse i fotografering. Hans favorit är nog alla olika slags motorfordon. Allt från moppe till stilade BMW. En del bilder han tar är dena reklambilderna. Han har valt att läsa hotell och restaurang till hösten. Visst han är också duktig på att laga mat men tröttnar han på det kan han alltid slå in sig på fotografering. Denna vackra solnedgångsbild är tagen av sonen min. Visst har han öga för det vackra?

I dag var Anticimex hos oss för att ha en brandövning. Teori och praktik blandades. Vi började med lite teori där vi fick se olika brandförlopp. Rätt intressant faktiskt. Efter det var det praktiska övningar ute på gården. De tände en eld med hjälp av gasol i en rostfri låda. Vi fick alla prova på att släcka branden med olika släckare. Jag valde kolsyresläckaren. Blundade och "vevade runt runt" som mina kolleger uttryckte det. Spela roll, jag lyckades ju släcka elden. Sen fick vi släcka elden på en docka med en brandfilt. Jag har gjort det en gång tidigare. När jag var 15, låg en vecka på KA4 i Göteborg som Lotta. Ja, ni vet väl Lottakåren ;o) Det var ju som sagt ett tag sen. Visserligen släckte jag elden på dockan men han/hon hade ändå blivit kvävd eftersom jag satt på huvudet *asg*

Nää, nu får det vara slut på dravel för denna gång ;o)

Ha en go kväll,  i morgon är det "nästan" fredag / Eva-Lena
Läs 8 kommentarer eller kommentera du också!

Valborg närmar sig...

Allmänt dravel
...samtidigt som det råder eldningsförbud. Någon valborgseld får man nog inte se i år. För mig kvittar det. Har inte varit vid en valborgseld på många år. Torrt är det verkligen. Inte ofta jag önskar regn men nu skulle det inte skada med några droppar. Det kan ju regna på natten ;o)


Äppelträdet står nu i full blom och så även körsbärsträdet. Vi har tre äppelträd på tomten och ett gigantiskt körsbärs träd. Äppelträd hade vi i skogen också. Däremot har vi aldrig haft något körsbärsträd innan. Ska bli skoj att göra lite gott av det. Körsbärsvin kanske ;o) Naturen är så vacker, så här års.  All denna blommning. Jag tycker att det i år verkligen har varit (och är) en riktig vår. Många gånger slår värmen till så fort så allt slår ut på en gång och så är det sommar men i år får vi verkligen uppleva en vår. Björkarnar musöron börjar slå ut nu och de ger ett så härligt ljusgröns skimmer.


På jobbet har vi haft säljmöte. Alla utesäljarna var på plats och jag fick lämna min ekonomiplats och bli innesäljare igen. Jag har tidigare varit på kurser om Incoterms och de olika transportavtalen. Ingen har väl egentligen riktigt vetat  vad de står för men nu har vi valt tre olika avtal som vi kommer att använda oss av, FCA, CPT och DDU ja även DDP ifall tullhandlingar måste till. Rena rapakaljan? Ja, det är lite av en djungel med alla transportavtal som finns. Så länge inget händer under transport så kvittar det egentligen. Viktigst är det med Export transporter. Det måste finnas klara regler vem som står risk och kost. under transporten. Åhh, det var väl intressant läsning?? Det var i allafall skoj att få vara på säljsidan ett par dagar ;o)

Nä nu ska jag ta lilla Tilda på en sista utevistelse innan det är dags för bingen.


Vem kan motstå dessa ögon som tittar bedjande på en ;o)

Ha en go kväll / Eva-Lena
Läs 6 kommentarer eller kommentera du också!

Helgen har gått i golfens tecken.

Allmänt dravel
Golf både i går och idag, lite dåligt samvete för att jag inte varit nyttig i helgen...men men... det regnar säkert hela nästa helg och då får jag göra sådant som blev försakat i helgen ;o)

 I går åkte vi till Möre, Gunnar, jag, Micke, Jennifer och så fick vi med oss vår golfkompis Jocke.10:e hålet på Möre är riktigt spektakulärt. Ett par 3 hål (någon gång ska jag förklara för er icke golfspelar vad det betyder) Man står på en höjd och långt där nere ser ni green. Där emellan finns ett vatten hinder. I lördags lyckades jag slå över vattnet och hamnade lite till höger om green. Missade dessvärre inspelet gick för långt och hamnade i bunkern. Hålade i på fem som gav mig mina 2 poäng. Här står Micke och jag nere på greenen.Ja ja, jag vet att jag har kritvita ben ;o)

Jennifer var rundans pressfotograf. Vid ett par tillfällen fick jag ta lite kort. Här fångade jag Pussgurkorna i spegeln som är uppsatt i skogen.I dag for vi till

 

Denna gång tillsammans med Mia och Björne.I dag gick inte spelet så bra kanske inte så underligt. Gammal och sliten börjar man ju bli ;o) Efter 9:e hålet gick jag över på fotograferandet. Lyckades fånga en snok simmandes i vattenhindret på 12:e hålet.Vi spelade inte alla 18 hål. Tiden hade rusat iväg eftersom det var sådant tryck på banan så fick vi vänta en hel del. Efter 13:e hålet så går man förbi parkeringen och vi bestämde oss för att bryta upp. Klockan var då redan 16.00 och det närmade sig middagsdax. Här står Gunnar på 13:des green och koncentrerar sig på sin parputt.Han sänkte putten och var därmed rätt nöjd med rundan ;o)

När vi kom till bilarna upptäckte vi en bil som stod parkerad med två stora hundar i . Alla fönster var öppna nån centimeter. Det var 23 grader varmt ute och bilrutorna var immiga på insidan. F*n vad förbannad man blir när man ser något sådant. Varför tar man med sig hundarna för att lämna dem sittandes i en kokhet bil!!!!!???? När vi öppnade vår bildörr bara ångade det ur den. Jag och Gunnar travade upp till klubbhuset för att få tag på ägarna till hundarna. Bara de inte gått ut och spelat!!! Hur skulle vi då få tag på dem?? Vi pratade med kansliet och berättade om hundarna. Sen gick vi ut till ranchen och frågade de som stod där ifall det var deras hundar. En kille gav sig tillkänna, tack och lov!! Hur kan du låta hundarna sitta i bilen?? Det är dö hett och rutorna är alldeles immiga på insidan. Det var tur att Gunnar stod emelllan oss för jag var redigt förbannad.

Vi gick till vår bil för att köra hem och då såg vi hur ägaren småsprang till bilen. J*vla idiot. Fattar inte varför man inte lämnar hundarna hemma? Tror man de har det bättre ifall de får följa med och bli inlåsta i en bil?? Om han nu var tvungen att ta med hundarna. Varför tog han inte med dem till ranchen i koppel och band dom vid en skuggig plats i närheten?? Ja, den sista idioten är inte född än :/

Såg en så häftig tall på banan idag och jag kunde givetvis inte låta bli att ta ett kort.


Med denna bild önskar jag er en god natt / Eva-Lena


Läs 6 kommentarer eller kommentera du också!

Någon gång blir du själv utsatt.

Tyck och tänk
Hur vill du då att personer i din omgivning ska agera?

Det finns en sak som gör mig riktigt förbannad. Människor som gör sig lustiga på andras bekostnad. Nästan ännu värre är de människor som generat fnissar med. Är det så svårt att säga "Det där var inte roligt" måste man hänga med? Är man rädd för att bli den nästa att skrattas åt. Ja, jag tror det är det som gör att de halkar på. Fegt och patetiskt. Visst, jag gör mig kanske ovän med de personerna eftersom jag säger vad jag tycker. Men det skiter jag fullständigt i.

Skulle jag vara det personen som nästa gång blir utsatt för skratt så bjuder jag på det. Vet däremot att jag inte blir det (kanske bakom rygg ;o) Nädå, dessa personer ger sig på de som inte har styrkan att bita ifrån. Vilket visar vilka fega personer de lustiga egentligen är!! Det sjuka är att person i dagens händelse är en högt uppsatt person...undrar vad han får ut av det?? Hmm, ja nu är det inte min chef jag pratar om, ifall någon nu fick det för sig ;o) utan incidenten hände efter arbetstid.


Nää, nu får jag allt bli lite trevligare. Det är ju dock fredag och lustigkurrarna får inte förstöra fredags känslan. Det gör de inte heller för det är verkligen en go känsla man har när det är fredag. Bästa dagen i veckan. Hela helgen framför sig ;o)

Min lilla Micke...ja lilla och lilla...når endast upp till bröstkorgen på denna ståtliga 18-åring ;o) Nu har han skaffat sig flickvän och kärleken till mamsis har byts ut mot kärleken till en jämnårig tös. I dag hade han diktat ihop en liten kärleksförklaring som han lagt ut i sin bilddagbok. Jag tyckte den var så fint skriven så jag frågade om lov, ifall jag fick delge er den på min blogg. Han ryckte på axlarna och flinade. Jag tolkade det som ett ja ;o)

Jag kommer aldrig att släppa taget om dig,
Att du finns i mitt liv,
Ger mig mer än allt jag någonsin kunnat önska.

Älskade Jennifer,
Livet utan dig hade varit omöjligt,
Sådan kärlek trodde jag inte existerade,
Kärlek som fåtal får uppleva.
Aldrig vill jag lämna dig och den kärlek,
Rackarns, vad jag är lycklig med dig!

Du är allt jag behöver och det enda jag vill ha,
Inbilla dig aldrig något annat,
Gud, vad jag älskar dig.

Lyckliga tjej som har fått en sådan kille, säger jag bara. Okey, han är min son så jag är väl lite partisk..men visst var det fint skrivet? De är så goa ihop och jag är verkligen glad för grabbens skull. Jennifer är en riktigt go tjej så jag kan förstå att han trillat dit.

Har för en stund sen sett på "Så ska det låta" med Caroline af Uggla. Hon är bara för mycket fast det hade varit läckert ifall vi skickat henne till Moskva men "Snälla, snälla, snälla, snälla...." Mycket sång TV på fredagar. Nu är det "Singing Bee" Rätt roligt program att lyssna till. Tittar gör jag inte eftersom jag samtidigt sitter och Ugglar med datorn. Däremot lyssnar jag och jag har kommit på att man bara tror att man kan texterna. Skulle åka ut i första vändan ifall jag varit med ;o)

Nää, nu ska jag snart gå och sova. Imorgon blir det Golfspel på Möre GK igen.

Ha det gott / Eva-Lena


 
Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

I had a dream.

Allmänt dravel
I natt hade jag en så härlig, skum dröm. En sådan där dröm som man vill hålla sig kvar vid. I detta fall skulle drömmen kasta kull mitt  liv fullständigt. Det är väl något jag ändå inte vill....men det var en härlig dröm ;o) Personer i drömmen var verkliga personer. Personer i min omgivning...hmmm...de skulle bara vet vilka roller de har i mina drömmar *asg*

Konstigt det där med drömmar. Hur kommer det sig att man ibland drömmer som man gör. Betyder drömmar något?? Eller är det bara hjärnspöken? En del drömmar ger en besk eftersmak medans en del drömmar önskar man nästan att det låg någon verklighet i. Hur kan det kännas så verkligt fast det inte finns någon som helst verklig substans i  det? Ähh, skit samma, jag lär nog inte komma på någon bra lösning här i bloggen i allafall ;o)

Redan onsdag och halva veckan gjord. Känner att jag har lite blogg torka. Det har varit så mycket hockeybloggar så nu när säsongen är över så har jag lite svårt att hitta tillbaka till mitt gamla vanliga jag. Vad skrev jag om innan hockeyn drog igång? Visst golfen kommer att dra igång mer och mer så det lär nog bli lite av den varan framöver. Fotograferandet har ju också utvecklats så det kan nog bli lite fotobloggar med. Ja ja, jag hittar nog tillbaka ;o)

Ha en bra kväll / Eva-Lena
Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

Ytterligare två ungdomar.

Tyck och tänk
Förra året dog 4 ungdomar av drogen DXM. Robert Eklund, 17 år, dog i Mars förra året av just drogen DXM. Föräldrar och vänner till Robert kämpade för att få DXM drogklassad. Skrev själv bla. denna blogg om ämnet. För ett år sen såldes det helt legalt på nätet. I somras blev den drogklassad och den lagliga försäljningen försvann. Däremot finns den fortfarande att få tag på. Två ungdomar i Gällivare tros ha mist sina liv i samband med användande av drogen DXM.


Malin blev bara 19 år och Sebastian 21. På sjukhuset i Gällivare vårdas dessutom en 24 årig man efter en misstänkt överdosering av DXM. Man blir så ledsen när man läser om unga människor som får sätta livet till av dessa droger. Jag skriver namnen på dem trots att jag inte känner någon av dem. Men jag vill att de ska ha namn. Det gör att man tar dem till sig. 19 åring, 21 åring, 24 åring säger inte samma som Robert, Malin och Sebastian. De är personer som har föräldrar, syskon, vänner och jag känner verkligen med dem alla.

Önskar man kunde göra något för att förhindra detta!!
/Eva-Lena
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Heaven´s on fire.

Allmänt dravel
Då var denna helg snart till enda. Fort gick det men jag känner att jag fått mycket gjort. I lördags var vi som sagt i Möre och spelade golf. Jag gick min första 18 hålsrunda kan man säga. Visserligen var kameran med men Jennifer som inte spelade la beslag på den. Bra det, för då kunde jag koncentrera mig på golfen. Svinkallt var det. Klarblå himmel och strålande sol men vad hjälper det när den blåste kalla nordanvindar.


Gick riktigt hyfsat...ja inga större scoore men hade dock många bra slag. Man får inte ställa så höga krav på sig själv så här i början av säsongen. Apropå krav så hade jag en son som hade rätt höga sådana. Han har inte spelat på 4 år men lyckades får 34 poäng räknat på sitt gamla handikapp 12,3. Bara två poäng från att gå på handikappet ändå var han missnöjd :/

Jennifer tog en rätt skojig bild på den golfspelande delen av familjen Lisselgård. Hon fick syn på en spegel som var uppsatt i ett träd och bad oss ställa oss på tee.Trots det kalla vädret så hade vi en mycket trevlig dag ute på golfbanan.

Söndagen ägnade jag åt måsten. Inte så roligt kanske men absolut nödvändig. Städning i största allmänhet och strykning. Jag bara hatar strykning som vanligt hade högen vuxit sig högre än vad som är  tillåtet. Jag kom ändå ner i botten av korgen (som svämmat över) Så nu är det dags att börja fylla upp den igen ;o)

Ikväll visade sig en sååå vacker solnedgång. Kom att tänka på Heavens on fire med Kiss. Visserligen var det nog inte vad de menade med sången. För jag tror inte de syftade på denna himlen när de sjunger "Feel my heat takin you higher, burn with me, heavens on fire. Paint the sky with desire, angels fly, heavens on fire" Ja ja hur som, det var en vacker himmel :o)Ha en bra kväll / Eva-Lena
Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!

Tur att det är vår...

Allmänt dravel
...annars vet jag inte ifall jag orkat. Trots en fyradagars vecka så är jag helt slut. Innan påsken blev vi klara med bokslutet och i tisdags kom revisorerna. Trots att jag inte suttit länge som ekonomiassistent så kunde jag ge dem svar på deras frågor och jag var faktiskt lite mallig. Klart att jag har fördelen av att jobbat i vårt affärssystem länge fast med andra uppgifter.


Bokföringen blev godkänd av revisorerna utan anmärkningar. Skönt!! På onsdagen satte det tunga arbetet med att komma ifatt sin med allt det dagliga som skett i April och det vill inte säga lite. Är ännu inte helt ikapp men nästan.Samtidigt har jag kommit till insikt med att jag inte skulle kunna jobba med ekonomi för evigt, saknar verkligen kundkontakten. Jag är en service människa och jag gillar att dagarna inte ser likadana ut. På ekonomi tar ingenting slut. Alltså jag menar att visst jobbar man slut på saker men det kommer ju hela tiden in samma igen. Måste alla ha lön en gång i månaden tex. Känns som att det var i förra veckan jag gjorde det och nu är det dags igen. GE ER!!! *asg*Nu ska jag inte gnälla men hade det inte räckt med att jag gjorde min lön bara ;o) Allt det trist vägs ändå upp med att det är vår ute. Att gå ut i naturen och se allt det vackra som börjar vakna till liv. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Våren är min tid :DNu låter det som att jag vantrivs på jobbet men så illa är det inte. Jag trivs med alla mina goa arbetskamrater och visst är det skoj att få debet och kredit att stämma allt emellan åt ;o) Nää, nu är det nog snackat om jobbet. Nu ser vi fram emot en skön helg då man kan hämta lite kraft.I morgon drar vi till Möre och spelar golf. Vi får med oss Mikael och hans Jennifer. Micke har börjat spela igen. Han slutade spela för 4-5 år sen men nu har intresset kommit tillbaka. Vilket jag tycker är jätte skoj. Idag var vi i trädgården på eftermiddagen. Det var en så underbar kväll. Varmt ca. 18 grader och helt vindstilla. Micke och Jennifer övade lite på svingen ;o)


Det är ingen fejkad bild utan jag lyckades fånga bollen när den kom rätt mot mig. Glad att det bara var en övningsboll, ihålig och gjord av tunn plast. Landade vara en liten bit ifrån mig ;o)

Micke har kvar sin underbara sving trots att han inte spelat på många år. Ska bli riktigt skoj att spela med honom i morgon. Går gräsklipparen sönder här hemma så sätter jag en golfklubba i näven på grabben och ber honom gå ut på gräsmattan och svinga lite ;o)Nu ska jag sluta för i kväll. Måste slänga mig i bingen så att jag orkar med morgondagen.

Natti, natti / Eva-Lena

Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Gamla kärringar blir som nya ;o)

Allmänt dravel
Har i ett par dagar funderat och grunnat på vad jag ska göra. Håret mitt har jag tröttnat på och ville göra något annorlunda. Jag har varit mörk innan. Vet att jag tröttnar efter ett par månader men just nu var jag trött på det halvljusa. Laddade upp med färger. Tidigt i morses satte jag fart. I med färg, sköljde ur färg, ditt med slingor, sköljde ur allt. Det sista jag gjorde var att dra igenom håret med saxen. Först blev jag lite förskräckt för det blev annorlunda......

 


Efter ett tag och tyckte det blev rätt okey. Tar nog ett litet tag att vänja sig vid det mörka och att ha lugg igen.

Resten (det mesta) av dagen har ägnats åt att iordningställa tomten. Bara att vi klippte gräset höjde det ett par snäpp. Var tvungen att klippa det i tre omgångar för att få ner det. Kommer nog ha träningsvärk imorgon av allt räffsande. Vädret har varit kanon idag igen. Känner att det hettar i ansiktet så jag har nog fått lite färg även där ;o)

Känns rätt okey att börja jobba i morgon igen. Man har verkligen hunnit med mycket dessa lediga dagar. I morgon kommer revisorn och går igenom bokförningen. Hoppas allt är till belåtenhet ;o)

Ha en skön avslutning på påskhelgen / Eva-Lena
Läs 7 kommentarer eller kommentera du också!

Påskaftonen snart till ända.

Allmänt dravel
Ett fint vår väder har vi haft, lite kallt i vinden dock. I går när vi var över till danskarna (de som köpte vårt hus i skogen) var det mycket varmare. Vi satt ute på verandan i solskenet och fikade. När vi satt där kom jag på att jag saknar tystnaden i skogen. Våren och sommaren var de årstider som jag verkligen gillade att bo där ute i enskildheten. Kommer i sommar att sakna de tidiga sommar mornarna när man släppte ut Tilda och satt sig där ute, med första morgon kaffet. Det enda som hördes var vindens sus och fågelkvitter. Inte lika stillsamt här vid storgatan. Dessutom måste man ju vara anständigt klädd när man går ut, grannen kan ju vara ute och se en ;o)I dag tog vi oss ut till Vissefjärda och spelade lite golf. Ja, jag spelade niohål sen övergick jag till fotografering istället. Jag har kommit på att ska jag utvecklas som golfspelare så får jag lov att lämna kameran hemma ;o) Som det är nu, så går jag över och fotograferar så snart jag får några dåliga slag. Våren har kommit en bra bit här nere i småland nu. Vitsipporna står i full blom.Hoppas det inte blir några bakslag i vädret nu. April brukar ju kunna bjuda på överraskningar. Det vill jag inte veta av i år. Våren är den årstid som jag gillar allra mest. Luften är så klar och allt börjar vakna till liv igen. Känns som allt som varit kvittar nada. En ny början och vid en ny början finns alla möjligheter ;o)När vi kom hem satte vi fart med påst maten. Färskpotatis, sill, ägghalvor med majonäs och räkor, skinka, rökt lax med mimosasallad, Jansons frestelse, köttbullar och prinskorv. Jag åt så mycket så jag orkade inte med någon Janson. Men nu börjar jag bli lite små sugen så jag ska nog Jansons och en liten öl till den ;o)Ha en fortsatt trevlig påsk / Eva-Lena
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Vilken hockeysäsong!!

Hockeyblogg
I dag har den största besvikelsen lagt sig och jag känner mig redo för att skriva min sista hockeyblogg för denna säsong. Anledningen till att jag inte skrev den i går var för jag vill att den ska vara positiv och igår när vi missade den allsvenska platsen så kan jag ärligt säga att jag inte kände mig så positiv.Intro i första Kvalmatchen mot Asplöven

I dag är dock en annan dag och jag kan se tillbaka på säsong 08/09 som en mycket givande säsong, hockeymässigt. För visst har publiken blivit bjudna på många härliga matcher. Tingsryds AIF är en förening som vuxit sig starka under denna säsong. Att ha orken att på så kort varsel dra igång Dackehallen, så att vi supportrar kunde samlas för att se den sista och avgörande matchen. Det ska de verkligen ha en stor eloge för.Tänk vilket intresse, att ta sig till hallen för att se matchen tillsammans.

Laget har också svetsats samman under ledning av Mikael Tisell. Jag är verkligen glad att Tisell valt att stannar kvar i Taif. Han har byggt upp laget och visat att han är en tränare av klass :o) Hur laget ser ut nästa säsong vet vi inte. Hoppas verkligen att vi får behålla många av säsongens spelare. Förstår att även de hade sett fram emot spel i Allsvenskan och med den klass många av dem har så tror jag säkert att de kommer att få erbjudanden från allsvenska lag. Däremot hoppas jag att de känner lika starkt som jag för Taif och stannar kvar ;o)

Här kommer lite bilder tagna på spelarnas slutspelsmustacher.

Det finns en grupp till som jag också vill framhäva, Gröna Brigaderna. Även de har växt sig stora i år. De har med sin sång skapat en härlig stämning i Dackehallen och på borta matcher. De är ett gäng grabbar och tjejer men ett genuint hockeyintresse. Jag har under denna säsong fått äran att lära känna flera av dem och de är verkligen ett gäng härliga ungdomar. Jag varit på rätt många bortamatcher denna säsong och fått höra så mycket positivt om medlemmarna. Alltid glada, skötsamma och trevliga, tycker de flesta och jag kan inte annat än hålla med!!Mitt intresse för fotografering har också fått en riktig knuff framåt under säsongen som varit. Tänk att jag har tagit mig mod att denna säsong även stått vid sargen och fotograferat. Har jag inte tidigare haft mage att göra, alldeles för skämmigt ;o) I år har jag struntat i vad folk tycker, för jag vill ha bra bilder.

Jag vill med dessa bilder och text tacka alla som gjort denna säsong till vad den varit:

Spelarna
Tränarna
Styrelsen, samt alla runt den
Gröna Brigaden
Mina goa gubbar
Alla frivilliga som sålt kaffe, lotter mm
Alla andra hoppetossiga supportrar, som jag ;o)

Jag hade velat nämnt er med namn, men det hade blivit en alldeles för lång blogg, men alla hittar säkert en grupp de passar under ;o)

Vi ses nästa säsong!!
/ Eva-Lena
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

I morgon är en ny dag.

Hockeyblogg
Ikväll är besvikelsen för stor för att skriva om hockey. I morgon är en annan dag och då ska jag skriva min sista hockeyblogg för denna säsong. Jag måste bara låta besvikelsen lägga sig först......
/ Eva-Lena
Ingen har kommenterat än bli den första!

Lekt frisör.

Allmänt dravel
I dag har jag lekt frisör. Fredrik var så trött på sitt hår och bad mig frisera honom. Jag gillar det, så jag var inte sen i att ta fram saxen. Här kommer före och efter bilder. Det är vad jag begär av den som vill bli klippt av mig ;o) Nu blev inte bilderna av allra bästa kvalitet men man kan ju inte lyckas varje gång. Fredde var i allafall nöjd med frisyren.Annars går jag mest runt och vill att tiden ska gå. Jag vill att det det ska vara tordagkväll ungefär samma tid som nu. Då har Taif spelat sin sista match för denna säsong. En match som avgör ifall det blir spel i Allsvenskan eller Div. 1 nästa säsong. Jag och Daniel har bestämt oss för att åka till Dackehallen och se matchen tillsammans med andra supportrar. Antingen får vi trösta varandra eller glädjas tillsammans efter matchen. Hoppas verkligen på det sistnämnda!!!

Ha en bra kväll / Eva-Lena
Läs 3 kommentarer eller kommentera du också!

Hela vägen upp.

Hockeyblogg
Ja, det är en tanke jag knappt törs tänka. Har nu lagt upp bilder från matchen på bilddagboken. På torsdag far endel upp till Haparanda för att se matchen. Jag och Daniel kommer att boka in oss i Dackehallen för att se matchen. Roligare än att se den hemma själv i soffan.

En liten utmaning skickar jag till er som åker upp för att se matchen Live. Jag har fotograferat och bjudit på bilder från många matcher. Nu vill jag ha bilder av er. Maila mig gärna bilder lisselgard@hotmail.com så blir jag jätte glad. Jag lovar att göra något roligt med bilderna. Kommer själv att ta bilder från Dackehallen. En sista hyllningsblogg till laget och alla Tingsryds supportrar kanske ;o)

Ha en bra dag / Eva-Lena
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

JAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!

Hockeyblogg
Magknipet har gått över och leendet jag hade efter matchen mot Nybro har infunnit sig igen!!! Tingsryd visade Örebor var skåpet ska stå!! Det trycket som var i Dackehallen kommer jag sent att glömma och jag minns inte när jag upplevde det sist :o)

Jag är helt slut. Har tittat som hastigast på några av bilderna (535 bilder tagna :o) Många kanonbilder blev det. Har redigerat en som visar lite hur stämningen var. Resten kommer i bilddagboken så småning om.För er icke frälsta så kan jag förmedla att Taif slog Örebro med 3-2. Så jäkla underbart!!!!!!!!

Önskar er en god natt / Eva-Lena
Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Viktig match.

Hockeyblogg
I morgon spelas en oerhört viktig match. Jag börjar redan få ett helvetes kval inför matchen. Kanske därför det heter kvalmatch ;o)

Tingsryd möter ledande Örebro. Örebro som endast har tre poäng mer än Tingsryd. Vinner vi med ett udda mål ligger vi lika, både i poäng och målskillnad. Tappar vi en enda poäng så är säsongen över. Jag har tidigare sagt att det skulle vara trist ifall den avgörande matchen blev i Asplöven. Nu är det något som skulle göra mig överlycklig ;o) Trist för det lag som förlorar den åtråvärda allettan platsen på endast målskillnad!! Ifall vi nu hamnar där. Jag tror nog att Tingsryd vinner uppe i Haparanda. Kanske inte med 8-0 som hemma, men vinst tror jag på. Örebro möter Huddinge hemma. Huddinge som tappade en 4-0 ledning till 4-5. Hur motiverade är de?? Örebro kommer nog utan några större problem vinna den matchen. Vilket i så fall innebär att det avgörs på målskillnaden.

Jag är rädd för att jag inte kommer att kunna fokusera på fotograferingen pga att man är såååå nervös. Eller så blir det tvärt om, man får lite distans till allt och då slipper man kanske att drabbas av hjärtinfarkt. Ja, vi får se hur det blir. Just nu känns det nästan som om jag inte vill gå på matchen. Varför?? Jo, för jag har nog aldrig tidigare velat att Taif ska vinna, så som jag gör inför denna match. Jag vet att jag kommer att bli sååå besviken ifall vi förlorar.

Ha en fortsatt skön söndag / Eva-Lena


Läs 2 kommentarer eller kommentera du också!

Välkommen efterlängtade vår!!

Allmänt dravel
Av alla årstiderna så gillar jag våren bäst. Allt vaknar till liv och denna underbara värme. 20 grader varmt har vi haft idag och jag spelade golf i piké och uppkavlade piratbyxor. Gillar till och med solsvedan jag fått bak på vaderna ;o)

Golfrundan började fantastiskt. På första hålet gjorde jag årets första birdie, alltså ett under par. De första 9 hålen lyckades jag också få ett par och flera boogies visserligen två sträckade hål men vad gör det när man storspelar och får 3 och 4 poäng på de andra hålen. Efter fikat efter nians hål gick det däremot sämre. Plockade bollen vid flera tillfällen och till slut gav jag upp och började fotografera istället.I skogen mellan 14:de och 15:e hålet fick jag syn på blåsipporna :o) Våren är verkligen här!!

Nästa bild är på Gunnar när han gått ner på knä för att läsa greenen.Han gick verkligen in för detta ;o)

15:e, kort hålet är verkligen spektakulärt. Man står högt upp och greenen är långt där nere. Dessutom vatten emellan där många tyvärr hamnar. Vid det här laget hade jag slutat spela annars hade det säkert plumsat för mig  ;o) Här slår Egon ut. Han spelade ensam och vid fikapausen efter 9:an hann han ifatt oss och vi erbjöd honom att göra oss sällskap.
Nere vid vattenkanten fick jag syn på denna lilla goding. Är han inte söt?? (för det måste väl vara en han?)Här har Mia precis slagit ut vid det 18:de hålet. Rundans sista hål. Ni ser vilket underbart väder vi har!!Efter rundan bjöd Egon oss på fika i restaurangen. Där hade de gjort påskfint på alla borden. Vi valde ändå att sätta oss ute i solen på altanen.När vi kom hem så grillade vi och sen gick vi ut till den nedlagde ranchen med Tilda. Tilda är ingen direkt badhund men här idag var hon verkligen sugen ;o)
Jag trodde ett tag på att hon skulle hoppa i ;o) men se så långt gick hon inte.

Ha en skön lördags kväll / Eva-Lena


Läs 5 kommentarer eller kommentera du också!

Strålande vacker vårdag

Allmänt dravel
I dag är det klarblå himmel och strålande sol. Klubborna och kameran är packade och färden går till Nybro igen, fast för golfspel istället ;o) Har lagt ut bilder från matchen mot Nybro i bilddagboken som vanligt.

Ha en underbar dag så hörs vi kanske till kvällen / Eva-Lena
Läs 1 kommentar. Lämna den andra kommentaren!

Tingsryd vann med 3-2....

Hockeyblogg
... över Nybro. Återigen ligger det i våra händer, tack vare att Valbo stal en poäng från Örebro. Vinner vi mot Örebro på måndag hemma så ligger vi på samma poäng och allt hänger på sista matchen. Åhh, vad jag älskar denna kvalserie, upp som en sol och ner som en pannkaka för att åter stiga mot skyn ;o)

Till Nybro fick jag med mig Gunnar också så vi satt omringade av Nybrosupportrar och en del sansade Tingsryds supportrar. Vet ni, en gubbe blev så sur på mig.

-Ska du heja så finns det ett borta stå, muttrade han
-Ursäkta, med vad sa DU???
-Du kan gå och ställa dig på borta stå, om du ska heja på Taif.
-Jaha, fixar du sittplatser åt oss där då??

Han muttrade något tillbaka. Tror ni jag blev tystare........näää.......han eggade upp mig ännu mer och jag blev rent provocerande ;o) Vet ni, det var bland det mest ohyfsade jag varit med om. Skulle ALDRIG få för mig att säga så till någon annan supporter och jag har haft många jämte mig på hemma matcher. Visst, han var väl besviken men ändå!!!!

Här kommer en bild på laget när de tackar klacken.Lyckades även fånga Daniel på bild när han stod i klacken. Den var tagen innan alla var på plats. Då hade man möjlighet att se honom, annars försvann han bland alla.Med denna bild önskar jag er alla godnatt.
/ Eva-Lena

Ingen har kommenterat än bli den första!

Sveriges rättsystem.

Tyck och tänk
Vet ni att man idag kan få vänta 5 år på en rättslig dom i Sverige? Har en vän som idag brutit med sitt kriminella förflutna. Han har köpt sig fri för att kunna leva ett normalt liv. Visst har han mycket på sitt samvete men har har tagit avstånd och hjälper idag ungdomar genom bland annat genom KRIS, kriminellas revansch i samhället.

För 5 år sedan åkte han fast för häleri. Han har under alla år jagat för att få en dom. Idag har han ett fast arbete, familj och har återtagit kontakten med sina två barn. Nu har han fått sin dom. Tack och lov tog de hänsyn till hans leverne idag och han tilldömdes att bära fotboja. Han kan ta sig till sitt arbete och hem. Övrig tid är han bunden till hemmet, verandan och farstukvisten inräknat, men att hämta ved i garaget kan han glömma för då går larmet. Två timmar varje helg får han fritt men kommer han hem 5 minuter för sent går larmet.

Jag ifrågasätter inte att han får ett straff för det han gjort! Däremot att vänta i 5 år innan straffet faller, tycker jag är helt horribelt. Vad är ett straff egentligen till för? Undrar vad grabbarna skulle säga ifall man gav dem utegångsförbud för något de gjort för ett halvår sen? Eller skälla ut hunden idag för att den som valp bet sönder mina finskor??? Ja, nu vet jag ju att min vän tar detta som en man och vet mycket väl varför han får det men blir han en bättre människa för det??

Nää, jag önskar att jag kunde skriva "April, april" men dessvärre är det sanning!!!

Ha en go kväll, imorgon är det hockey :o)
/ Eva-Lena
Läs 4 kommentarer eller kommentera du också!