Lek med sidan och funderingar....

Tyck och tänk
Fick en bra länk från Lison . Här får man en massa bra tips men allt tar tid så här i början. Ni hittar länk till denna sida bland mina länkar. Här fanns oändligt massa tips om att designar sin blogg. Jag är inte färdig än. När jag väl fått den som jag vill blir det nog inte att man ändrar den så ofta  som man gjorde på Windows live. Men det gäller ju att hitta sin stil. Sen kan man i lugn och ro ägna sig åt bloggarna :o)

Jag har följt skriverierna om vår högstadieskola och blir lite konfunderad över ett uttryck man ofta läser men vad betyder det egentligen? Det är "samhällets fel". Det är "samhällets" ansvar. Ett uttryck som används allmänt, speciellt ifall något är fel. Då kan man skylla på "samhället"

Vem är då samhället????

Ja, jag tillhör samhället. Lärare, elever, kommunpolitiker. Barnen, deras föräldrar och deras föräldrar (om de fortfarande är i livet) Vem ta då åt sig när man skriker att det är samhällets fel??? Ingen!! "Samhället" låter ibland som att man åberopar större makter. Man resignerar, för "samhället" rår man ju inte på. MEN samhället är ju VI!!!

Tänker inte gå djupare in i denna tanke för jag är rädd för att fastna där :o) Det vill jag inte en lördagskväll. Men visst tål det att tänkas på. Skyller vi på "samhället" så skyller vi ju på oss själva.

Idag var vi (Gunnar och jag) in till Växjö. Guuu, vad jag hatar att shoppa. Speciellt när det är 10.000 andra människor att kriga med. Alla dessa överfulla kundvagnar. Säkert, jag får panik och vill bara hem!!! Vi handlade lite julblommor och tillbehör till dagens mat. Thats it!! Sen tjatade jag som värsta barnrumpa på att få åka hem :o) Julefrid??, pyttsan heller, julhysteri är mer rätt.

Nä, nu ska jag öppna jordnötspåsen och pilsnern ;o)

Ha en go kväll / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anna:

skriven

Konstigt det där; att alla andra måste shoppa samtidigt som man själv! ;)