Jag har hittat en motivation.

Allmänt dravel
En motivation som jag inte känt någon annan gång när jag sagt att jag ska sluta röka. Visst har jag alla tidigare gånger trott mig känna en motivation. Velat har jag gjort men den riktiga motivationen har nog saknats. Lite har det med en bok att göra. Boken handlar om mental styrketräning. Det handlar lite om positivt tänk, tron på sig själv osv. Jag ska ge ett exempel ur boken:

" Tänk om jag börjar darra på stråken när jag spelar. Bara det inte händer nu" Den där katastroftanken, att darra på stråken, gör att kroppen börjar förbereda sig på att detta faktiskt kommer att kunna hända. Eftersom du kan tänka det är det en framtida möjlighet. Precis som när vi balanserar på en planka och säger oss att vi inte ska ramla så förbereder sig kroppen på att just detta kan ske och det i sin tur ökar risken för att vi ska falla. Dessa negativa bilder, som är tänkta att hjälpa oss genom att förbereda oss för det värsta, uppfattas som ett möjligt senario av kropp och sinne, och musklerna börjar förbereda sig för fallet och påverkar på så vis hela händelse förloppet. När det inträffar säger vi "Jag visste det." En klassisk självuppfyllande profetia. Det blir alltid som man tänkt sig!


Citat ur "Det blir alltid som man tänkt sig" av Olof Röhlander.

Men visst är det sant?? Jag har provat flera gånger att sluta röka. Tre månader har varit en magiskt. Det är det längsta jag klarat av att vara rökfri. Motivation har jag nog haft lite innan också men inte tron på mig själv. Nu vet jag att jag kommer att fixa det!! Jag har jobbat med att motivera mig själv. Jag kan se mig själv som en rökfri person. Jag VILL, jag KAN och jag SKA. Jag tänker INTE ramla, jag ska ta mig över den där jäkla plankan :)

Jag gör det för min skull. Tidigare har jag känt mig jäkla duktig och folk har (till en början) uppmuntat mig och man har känt sig så duktig. När det sedan gått ett bra tag och människor slutat att fråga, stötta osv. så har man tappat motivationen. MEN jösses det är ju inte för att vara duktig som man slutar??

Hälsan är en annan femma. Jag har rökhosta. Jag har förnekat det för mig själv, försökt intyga mig och alla i min närhet att jag har en förkylning som aldrig riktigt vill ge sig. Bullshit!!! Jag kan inte röka direkt på morgonen. Dricker ett par koppar kaffe för att lena upp halsen. Till en början kan jag inte dra halsbloss utan att börja hosta men efter ett par koppar kaffe så funkar det.

Jag vill ta kommandot i mitt liv. Jag vill kunna sitta och äta på en restaurang i lugn och ro och inte sitta som på nålar när jag ätit upp för att få gå ut och ta ett bloss.

Jag vill inte stå och hänga på låset på macken vid 8 för att jag missat att köpa cigg.

Dessutom kommer jag att gå upp i vikt, för det gör väl alla när man slutar röka, har jag hört. På mig skulle 5 kilo sitta som en smäck ;)

Förr var min största motivation pengarna. Tänk vilka pengar man röker upp. Nu ser jag det ändå bara som en bonus. Det är inte längre den ända motivationen jag har.

Jag kan nu se mig som ickerökare och det är något jag aldrig kunnat göra innan. Det blir inte alltid som man tänkt sig MEN förutsättningarna ökar om man tror på sig själv och tänker positivt :)

Ha en fortsatt skön söndag / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anna:

skriven

SÅÅÅ HIMLA BRA!!

Jag tror absolut att du kommer att lyckas!

KRAM!!

3 martina:

skriven

Vad skönt att du är motiverad och laddad. Det är bara att gratulera.

Jag håller tummarna för att det kommer att gå bra för dig och kommer INTE att sluta att kolla av hur det går för dig - bara så att du vet:)Tror att ditt imunförsvar kommer att tacka dig:)Ha att bra!

2 ninni

skriven

Go, det kommer gå hur bra som helst!!!

4 Anne

skriven

Härligt, den boken vill jag ha..(missade att köpa den) På vår Kick-off med jobbet så var han Olof Röhlander där för att peppa oss att bli bäst..vi ska bli nr 1 i Sverige :))

Han var helt underbar och när han var klar vill vi alla rusa till jobbet och sätta igång med allt vi lärde oss :))Lycka till nu syrran och jag tror på dig till 110% och ska hålla kol på dig jag med :))

Kramar om dig