Söndags tankar.

Allmänt dravel
I dag är det två månder kvar till julafton. Snart dags att plocka fram julpyntet. Rent ledighetsmässigt så är julen en skit jul och en perfekt jul. Allt utifrån betraftarens synvinkel.

Kregaren gnisslar tänder och företagaren gnuggar händer.

 

Jag brukar inte skicka mail vidare, särskilt inte mail som uppmanare en att skicka dem vidare. Jag har varken dött, blivit olycklig eller förföljts av olycka. Fast jag vet ju inte vad jag gått miste om eftersom jag inte skickar dem vidare. Däremot fick jag ett mail som jag skickade vidare. Det var seriöst och handlade om hur man upptäcker en hjärnblödning och hur man själv kan agera ifall man få hjärtinfarkt. Jag tyckte dessa var så informativa och bra kunskaper som är värt att veta. När jag någongång skickar mail vidare suddar jag alltid ut ursprunget och alla hundratals som dessa mail har skickat till. Dessutom skickar jag hemlig kopia till mina kontakter vilket innebär att man inte ser vilka andra som fått mailet. Jag vet inte riktigt varför jag gör detta men på något sätt vill jag skydda mina vänner mailadresser från att spridas.

 

Däremot så upptäckte jag att just detta mail kan missuppfattas av den som får det. Min vän Kerstin svarade på mailet. "Ja, det kan ju vara bra att veta nu när man blivit gammal" Jag skrattade, för Kerran är inte så mycket äldre än mig men sen kom jag att tänka på att det faktiskt kunde uppfattas så och jag hade skickat till flera som passerat både 60 och 70 år. F*n vad pinsamt, tar jag kontakt med dem och de inte har uppfattat det felaktigt, så tror de ju att jag menar det så, ifall jag påpekar det. Skulle de ha uppfattat det som att jag skickat det just till dem pga. deras höga ålder, så tycker de nog jag på ett väldig "ofint" sätt gjort dem påminda om detta faktum.

 

Jag har råkat ut för detta tidigare, fast på ett omvänt sett. Det var på en tidigare arbetsplats där en äldre herre skickade småfräcka mail till mig. Jag reagerade och tyckte han var en riktig snuskgubbe och jag hade väldigt svårt att möta hans blick. Detta höll på ett tag och vid ett tillfälle så nämnde jag detta för en kvinnlig kollega och hon blev förvånad för hon fick också mail av honom som hon inte gillade. Det visade sig att de flesta på företaget, av bägge könen, fick dessa mail och helt plötsligt kändes det inte lika farligt och man kunde faktiskt flina lite när mailen damp ner ;)

 

Nu ska jag lägga mig ner i soffan på värme dynan och se ifall jag kan få ryggen att värka lite mindre.

 

Ha en skön söndag / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Tjaba.... man måste ju ha lite humor my dear:))) jag tycker ditt mail var bra för det är ju info som alla borde känna till. Tar man åt sig av det ja du har man problemas... så tycker jag i varjefall..Det där med att sudda ut avsändarna är bra för jag gillar inte heller att adresser sprid överallt.

Det är så enkelt att radera såna saker bara man tar sig tid...bra gjort av dig:)

Julen... ja vet du jag tyckler nog att det är bra att den är så kort i år... jag gillar vardagen och inte alltför många helgdagar.

Kramen damen

3 martina:

skriven

Ja jag blev glad för ditt mail i alla fall. Jag hade ju gått och funderat på var jag kunde hitta informationen om just stroke på nätet. Tur att du skickade det - tankeöverföring?Julen är ju så jäkla kort och tråkig i år. Då ser jag det från min sida, som arbetare....hua!

Det är annars så mysigt att gå hemma och känna doften av pepparkaka, apelsin och kryddor medans cd:n skrålar ut Carola som sjunger julsånger. Suck, hur ska det bara gå denna jul?Hoppas din rygg fixar till sig. Jag håller just nu på med att försöka bli av med falsk ischias. Min massör säger att det är det och jag får massage av Patrik med en hot and cold salva som ska hjälpa. Fasen nu får det snart ge med sig, är för ung för sån här skit.Kramizar!

2 Anna

skriven

Tänk vad tokigt det kan bli fast ma nförsöker göra rätt. Fast jag tror inte att jag hade uppfattat ett sånt mail som stötande... Men det är svårt att veta hur andra tänker.Julen... Den hoppas jag (som alltid) går över fort!KRAM!!