Tiderna förändras.

Allmänt dravel
Hade någon för ett år sen sagt att jag skulle stå där jag stå idag så hade jag bara skrattat. Nää, jag hade kanske inte skrattat för saker var inte så muntra då.

Förra onsdagen sa en av våra distriktsäljare upp sig. Han hade fått ett nytt arbete och ville gå vidare. Jag arbetar som innesäljare, senaste tiden har jag jobbat med våra exportkunder. Jag såg min chans och på torsdags morgonen stövlade in till vår VD och sa att jag var mycket intresserad av att få tjänsten som distriktsäljare. Jag lyckades sälja mig för honom och han sålde mig för vår koncernchef. På måndagen fick jag veta att jag kunde få tjänstledigt ett halvår och prova på att jobba på fältet. Tisdagen fick jag anställningsavtalet och idag skrev vi på det och på måndag börjar jag min nya tjänst. Det har gått så fort så jag kan knappast fatta att det verkligen är sant.

Jag kommer att få möta en mycket mansdominerande värld, industrin. Tampas med produktionstekniker i första hand. Jag har blivit varnad att det stundom kommer att bli tufft och att jag kanske inte alltid möts av respekt. Men jag har skin på näsan och jag har arbetat med våra produkter i 4 år vilket gör att jag vet vad jag pratar. Visst kommer jag att stöta på frågeställningar jag inte kan svara på men vi har en egen konstruktionsavdelning och det jag inte vet kan jag alltid ta reda på. Jag kommer att ge järnet för att lyckas. När halvåret är över gör vi en utvärdering och jag har, om jag vill, möjlighet att kliva tillbaka till min innesäljare tjänst. En trygghet, ja, men jag har gett mig f*n på att lyckas. Det blir alltid som man tänkt sig :)

I dag är en bra dag. En bukett med 7 röda rosor står i en vas framför mig på bordet. En ros för varje månad sedan vi satt på en buss upp till Sundsvall tillsammans med en hoper Tingsryds supportrar. Hockey gällde det då och det gör det ikväll också, borta mot Sundsvall. Vi slog dem då och vi SKA slå dem ikväll också. Nu ser det visserligen dystert ut med 2-0. Go Tingsryd!!!!

Ha en underbar lille lördag / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Lison:

skriven

Lycka till med den nya tjänsten. Finns bara viljan så är jag säker på att du fixar det!

3 Anna:

skriven

Du är en modig kvinna du och jag är säker på att du lyckas! Själv önskar jag mig inget hellre än ett jobb just nu! Helst ett mansdominerat utan alltför mycket kundkontakter, men jag antar att jag får ta vad som bjuds.

Kram!!

5 Johan Jakobsson:

skriven

Grattis till den nya tjänsten. Vad det gäller den där matchen i Sundsvall för knappt 2 veckor sedan så var det inte mycket att ha, jag var där och bevittnade eländet.

2 martina

skriven

Jag håller tummarna och önskar dig lycka till. När det är dags att ta ett kliv framåt, då måste man gå:) Man är ju sådan att man behöver lite förändring från och till för att inte bli helt uttråkad. Kör hårt!Kramizar

4 CW

skriven

jag beundrar dig precis som jag gör med din syster ….

man måste våga för att vinna och det har du bevisat är sant

Varm Kram från Norrland