Har funderat och funderat....

Tyck och tänk
....på om jag verkligen ska ha kvar bloggen. Jag har inte hjärta att ta bort den men jag har haft funderingar ifall jag ska gå under jorden ett tag. Jag har funderat över hur jag ska skriva för att en del ska förstå, medans andra, icke berörda, inte ska ta åt sig.

Det är dags att gå vidare inte blicka tillbaka på det som varit utan se framåt. Det är så lätt att man fastnar i tanken, ältar, mal och kommer på så sätt inte vidare. Endel saker får man aldrig svar på och då är det bättre att släppa taget och gå vidare. En del frågor mår man dessutom bättre av att inte veta. Tänk på att aldrig ställa en fråga som du inte vill ha svar på. Man måste någonstans sluta upp att se en själv som offer. Hur livet ska te sig är upp till var och en att forma.

I går valde jag ändå för att ta upp skrivandet på bloggen igen. Det var en ung, vacker tös som fick mig att förstå att jag inte ska ge upp något som jag tycker om bara för att någon annan inte vill släppa taget. Jag tänker inte längre ta hänsyn eftersom jag själv inte får respekten. Det är faktiskt upp till var och än att komma in och läsa det jag skriver. Skulle mina ord får någon att må dåligt så är det faktiskt upp till den personen att låta bli att gå in och läsa. Jag tänker nämligen inte kväva mina känslor. Jag har lärt mig att förstå att jag inte kan förändra andra människor. Jag kan bara förändra mig själv och hoppas att andra kommer till samma insikt.

Jag vägrar att ta på mig andras dåliga mående. Jag är för stark nu för det. Däremot finns det andra i min närhet som inte har den styrkan ännu och har svårt att skilja på sina egna och andras känslor. Ibland klarar man inte av att reda ut det själv och då är man stark som ber om hjälp.

Detta blev lite luddiga tankar, men de är mina och jag mår bra av att få ner dem på pränt. Nästa blogg lovar jag ska bli skriven av den glada tjej jag verkligen är.

Minns gårdagen,
dröm om morgondagen
men LEV IDAG!

/Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 CW:

skriven

Bra TÄNK... ja jag menar jag instämmer i dina tankar. Det är din blogg och du ska skriva det du vill... om ngn inte vill läsa dina tankar så behöver de inte göra det heller.

Vi har alla ett val och valet är vårt eget. Gör precis som du känner inom dig... det är ditt liv och du själv som bestämmer hur du vill leva det.

Klart du ska vara glad ifall det känns så i hjärtat.

Önskar dig allt gott. Kramen till dig.

3 Ninni:

skriven

Hej! Ja det är bra att få skriva av sig och det brukar och har hjälpt mig mkt! Följ ditt hjärta och det blir bäst. Sköt om dig, och tusen kramar från mig

2 Anne

skriven

Vi kan inte låta andra kväva våra känslor och vårt mående, få vi inte upplopp för vad vi känner så går vi under och det spelar ingen roll om det är bra eller dåliga känslor. Vi måste få vara oss själva. Det kommer att bli så bra om vi ägnar oss åt att hela oss själva och låta andra ta sitt eget helande. Jag hade ju kunnat leva resten av mitt liv i självömkan och stått och sett på när andra människor mår bra och går vidare i sina liv. Men jag kom till en brännpunkt där jag insåg att jag ensam är ansvarig för hur jag mår och det kunde jag inte lägga på någon annan. Där började mitt arbete för att jag skulle må bra och andra fick ta hand om sina egna liv. Ta nu hand om det du ska och kan och gör som jag lev bara för idag för då får vi ett långt liv, inte utan bekymmer men med en glädje för vad dagen bär med sig.

Kramar om dig min älskade syster.

4 Anna

skriven

Om du vill skriva anonymt kan du ju starta en ny blogg och bara lämna ut adressen till de du själv väljer. Själv är jag glad att få läsa om hur du har det!

KRAM!