Jag har lärt mig acceptera...nästan ;)

Allmänt dravel
Ja, att acceptera att man inte kan förändra andra människor eller vissa situationer. Visst kan man ibland bli fruktansvärt irriterad, men ärligt vad tjänar det till. Ända som sker är att man själv mår dåligt. Det är så skönt att känna att man inte blir irriterad. Ibland är det svårt att inse att man inte kan förändra saker. Frustrerande? Ja visst, men ändå en skön känsla när man kommer till insikt att man inte kan förändra utan accepterar att det är som det är och man kan inte göra något åt det. Allt blir så mycket trevligare och enklare då.

I morgon blir det Norrköping och hockey. Jag är faktiskt lite nervös. Taif spelade inte övertygande i Allettan. Visst vi vann serien men nu gäller det bäst av 3 och Vita hästen är inte dåliga! Fan, ger inte alla allt så j*vlar mailbomar jag de som inte gjorde det. Haha, säger en person som precis har skrivit att hon lärt sig acceptera ;o) Men det var inte relaterat till hockey. Där accepterar jag inte en förlust nu ;o) Jo, det gör jag ifall vi vinner bägge hemma för till kvalserien SKA vi!!

Idag lagade min son middag. Det har blivit hans fredagsuppgift. Han gillar det och jag älskar det. Tänk att man har en unge som är helt fantastisk på att laga mat. Han brås på far sin ;o) Han har hoppat av sin gymnasieutbildning (bygg) och praktiserar idag på Motell Glasblåsaren Han trivs som fisken i vattnet och till hösten söker han in på hotell- och restauranglinjen. Han har alltid pratat om att han vill bli kock men när det var dags att söka till gymnasiet valde han bygg???? Fast jag tror detta ändå blir bra för honom. Praktik ett halvår ger honom erfarenhet och han är nog mer motiverad när han börjar plugga igen.

Ha en go fredags kväll / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Martina:

skriven

Ja det är en viss skillnad mellan bygg och resturang, men vad bra att han har verkat hitta rätt. Det här kan du ju ha stor nytta av:) Önska dig alla möjliga härliga rätter och se om han kan fixa det. Nu blir jag hungrig:)Nä, det går inte att ändra på människor, men ibland är det bara så skönt att tala om för någon att hon/han är helt omöjlig. Efter det är det bara att acceptera, som du skriver, hålla sig borta från det irriterande momentet:)Då får vi hålla tummarna för TAIF.

Kramizar.

2 cw

skriven

Så roligt med din son som lagar middag...han har hittat rätt och det är svårt att veta VAD man ska välj då man är så ung. Är övertygad om att han gjort rätt.

Ja jag önskar också att jag kunde komma till den insikten att inse fullt ut att vissa saker kan man helt enkelt inte förändra för irritation tar glädjen ifrån en och jag är glad för din skull att du kommit så långt.

Jag retar upp mig alltför många ggr på saker som jag vet att jag inte råpr på och det tar bara kraft av en.

kramen till dig och jag håller så klart på TAIF