Man måste säga vad man känner.

Allmänt dravel
Ja, det måste man man kan inte alltid tro att alla ska förstå vad man tänker eller känner. Jag tror detta är lite kvinnligt. Jag var för många år sen på en föreläsning och där berättade föreläsaren en liten lustig men sann historia.

" Det var ett gift par som satt i bilen på en lång tur. Efter ett par timmar i bilen så kom de till ett samhälle och frugan sa:

- Undrar ifall det finns något mysigt kafé här?

Mannen svarade inte på sin frus funderingar utan färden fortsatte. Frugan satt och reta upp sig på gubben och efter ett tag frågade hon surt:

- Varför stannade du inte så vi kunde fikat.

- Skulle vi stanna och fika?? Det sa du inget om??? "


Ja, hade det varit två kvinnor i bilen så hade kommunikationen fungerat ;)

I bland kan vi låta bli att uttrycka våra känslor i rädsla av att såra andra människor. Är det då rätt att undergräva sina egna känslor och tankar? Ibland behöver man öppna andras ögon. Tycker man att de tänker fel så måste man tala om det också. Man måste våga stå för vad man tycker.

Nu menar jag inte att man ska klampa på andra människors känslor. Man måste respektera andras åsikter, känslor och tankar men inte på bekostnad av ens egna känslor.

Känner att jag inte riktigt håller mig till ämnet eller att jag blandar ihop två ämnen. "Prata i klartext" och "Våga vis känslor" Ähh, skit samma. Just nu känner jag att det surrar så många tankar i skallen på mig att jag inte riktigt kan hålla isär dem. Hoppas ändå ni förstår lite av vad jag försöker säga ;)

Jag måste säga att det inte alltid är lätt att säga vad man känner och tycker. Jag glömmer själv ofta bort det men jag blir bara bättre och bättre på det. Just av den anledningen att jag märker allt det positiva som sker runt ikring mig när jag just pratar i klartext och vågar visa vad jag känner :)

I morgon åker Daniel och jag upp till Mariestad och titta på hockey. Jag har tagit ledigt halva dagen. Innan matchen så ska jag träffa en vän till mig. Där blir vi bjudna på lite mat och trevlig samvaro. Sen blir det hockey och vi blir bittra rivaler haha. Nää, så illa blir det nog inte ;) Lillemor tror redan att Bois ska få stryk så där tänker vi ju lika :D Sen blir det en lång resa hem...kommer nog att vara lite seg torsdag och fredag....men det får man ta. Daniel var smart för han tog ledigt även torsdag ;)

Ha en bra kväll / Eva-Lena

Några bilder från söndags matchen

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

ja det är precis som du säger... man kan inte tro att andra är tankeläsare men kvinnor och män tänker inte likadant. Männen är trögare tycker jag de fattar ibland inte ens fastän man talar i klartext ha ha...

Du är på rätt väg ...säg vad du tycker för man har alltid rätt till sin egen åsikt oavsett om man får som man vill eller inte. Kramen till dig

3 anette:

skriven

Jag förstår precis vad du menar....jag håller på att träna upp mig ; )

kram

2 Josse

skriven

Klartesxt är att föredra!!! LÄTT! Sen måste man kanske inte alltid göra som jag gör ibland och meddelar saker som folk inte bett att få höra ;)

Här i huset fungerar den där manliga och kvinnliga kommunikationen som du gav exempel på utan istället menar jag dte jag säger medan mannen TROR att jag menar något annat för så BRUKAR kvinnor vara!

Kram!