Jösses, vart tar tiden vägen.

Allmänt dravel
Känner att jag inte hinner med något. Jag har precis hunnit få i mig en bit mat annars har det gått i ett sen sju i morses. Jag märker att jag helt plötsligt har dubbelt upp att göra. Ja, jag har aldrig påstått att han inte gjort nått men nu när han inte gör det så faller det ju på mig och jag har ju inte direkt rullat tummarna innan.

I söndags tog pelletsen helt slut...inte en säck kvar. På morgonen ringde jag järnaffären och bad dem (ja så snällt jag bara kunde) att under dagen köra hem en pall till mig. På lunchen var de hem med en och när jag slutade jobbet så var pallen inburen och på plats i pelletsrummet. Min lilla hustomte Fredrik hade lassat in allt. ÅHHH, vad glad jag blev :) I dag när jag kom hem så hade Daniel fixat mat själv, ja visserligen köpe pizza men jag slapp fixa något innan jag drog in till stan. Huset har ju blivit tömt på halva dess bohag så jag har kollat in på blocket och hittat en hel del. Lägger nog ut lite bilder när jag fått lite mer i ordning. Damsugare var jag också tvungen att inhandla. Jag min dumma nöt köpte en liten rackare (billig, batteridriven) dammsugare. Ja den passar ypperligt att fånga upp hundhåret med men ingen storstädning. Så idag blev jag tvingad att handla en redig sådan. Fan, kommer att få leva på vatten och bröd resten av månaden :/ Ja, för trots att man köper på loppis och blocket så kostar det....många bäckar små, ni vet??

Nu var det inte riktigt kostnaderna jag var på väg att ta upp, utan tiden. Helt plötsligt ska man göra två mans jobb även hemma. Det räckte tydligen inte med att jag gör det på jobbet??? Det gäller att ha hjärnan klar för det är så mycket att tänka på och tid att pyssla ihop. F*n jag beundrar alla som är ensamstående med småbarn!! Hur i helsefyr får de tiden att räcka till. Jag har ändå stora grabbar och på något underligtvis gör de en massa NU. De har tydligen förstått att de måste hjälpa till. I dag, innan jag stack till in stan så bad jag Daniel tömma diskmaskinen och när jag kom hem så var det gjort!! I går sa jag åt Micke att rummet hans var i stort behov av städning. I dag är det städat!!! Vad har hänt??? Jo, de har vuxit i sina alldeles för stora kavajer. De är vuxna och halvvuxna och har nog insett att det är dags att ta den del av ansvaret.

Gunnar sa till mig att det blir att gå upp lite tidigare nu eftersom Daniel ska väckas halv 6. Den biten har Gunnar tagit innan. HA, Daniel fick ställa klockan på ringning och jag sa åt honom att jag väcker honom 6, då jag går upp, ifall han somnar om. Han hinner ändå med bussen då, för han får bara vara mer effektiv. Han har kommit upp UTAN att jag behövt väcka honom :)

Ja, vi har nog ställt alldeles för låga krav på barnen. Nu accepterar jag inte "Jag gör det sen" så har det varit innan och när man tröttnat på att vänta så har man gjort det själv. Men då har vi varit två. Nu är jag själv och vägrar att passa upp på tre unga herrar. Nu är det ju inte så att de aldrig gjort något här hemma. Visst har de gjort saker som de själv tyckt om typ laga mat, baka osv. Dessutom har Gunnar alltid fått hjälp av Fredrik när pelletsen kommit. Nu är det dags att vi fördelar upp de tråkiga sakerna också. Städningen kommer jag nog göra ett tag framöver själv, för det är skit kul men ny dammsugare och skurmopp. Men den dagen jag tröttnar lämnar jag med varm hand över även den sysslan ;o)

Nä, nu ska jag samla ihop sista soporna, fylla upp bingen och köra upp den till vägen. Det är ytterligare en syssla som tidigare inte legat på mina axlar :/ Men jag är stolt, för jag kommer att fixa detta. När jag väl fått in rutinen så kommer att att gå som en dans. Ekonomin löser sig nog den också. Jag får väl ta ett serveringsjobb kvällar och helger annars....det bangar jag inte för ;)

Ha en bra tisdag......som jag tidigare ansett inte hade något berättigande. Nu är varje sekund, minut, timme värd sin vikt i guld oavsett dag :)

/Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 anette:

skriven

Ja det blir klart förändringar på alla plan...för första gången kan jag se nåt positivt i att jag r van att göra allt själv redan, det enda jag inte är van vid är att behöva köra hem på min rast för att ta ut hundarna...allt annat gör jag redan....dessutom märlks det skillnad på mängden plock, inte alls lika mycket nu när R är iväg..han har gnällt mest över att alla skräpar ner, när det egentligen är han sjlv hahaha ja jisses.

OJ förlåt det var inte min tanke att blogga i kommentaren, men nu låter jag det stå...Klart att du fixar detta utmärkt, bra att grabbarna visar att dom vill o kan ta ansvar!!

"barn" kan om man låter dom...men vi är nog såna lite till mans att vi passar upp mer än nödvändigt.tack för att du finns, betyder så mycket

kram

3 Jenny:

skriven

Va bra nu kanske du förstår varför jag inte har tid att uppdatera bloggen så ofta :)För visst har jag inga barn, men en massa djur. Bara resan till hästen tar 1 timme varje dag, så har jag två jobb som tar tid. 3 katter och 5 chinchillor skräpar ner en massa också, och till skillnad från dina barn kan dem inte hjälpa mig alls ;) Nej nu lät jag så negativ. Missförstå mig inte, jag älskar mitt liv och är lyckligare än någonsin. Skulle inte vilja ändra någonting (kanske mer timmar på dygnet då;))Det jag som sagt ville komma till är att nu kanske du kan förstå att jag inte prioriterar att uppdatera min blogg :)Kramar/Jenny

5 Anna:

skriven

Här har du en som varit ensamstående i MÅNGA år så jag förstår dig till fullo! Tur att du ändå har hjälp av gossarna.

Kram på dig!

2 Martina

skriven

Stäng ögonen.......andas in........andas ut.....

Så säger du; jag klarar det här! Jag tror på mig själv!Förstår att det är mycket nu, men eftersom du faktiskt har tre rejäla karlar i huset (för det var väl så många?)så är det dags att arbetet fördelas utan att du ska tjata. Å de verkar ju funka ganska bra.Mina 11 och 13 har sedan flera år diskmaskinen och sopporna varannan vecka. För att bråk ska undvikas står det varje vecka vem som har vad. Att man städar sina rum även den grundliga städningen är självklar, men det är ok att be om hjälp:)Det ska böjas i tid - och det är nog bra att få mer och mer ansvar så att det inte kommer som en chock för pojkarna när de flyttar hemifrån. Haha!Tar nog ett tag att hitta en bra rytm, men sedan ska du se att det flyter på och livet blir ett enda härligt glitter:) Ta å ge Tilda en stor puss och prata med henne, eller har hon också flyttat?

Djur är så förstående och hjälpande pussgurkor:)Jag hoppas att vi kan ta en date snart och lösa alla världsproblem:)

Ha en bra fortsatt vecka och glöm inte att göra övningen ovan:)Kramizar

4 CW

skriven

Jag har missat den här bloggen men den ger en bra feeling. Du kommer att fixa detta och dina grabbar är underbara... jag blev glad av att läsa om hur de ställer upp och gör sitt för att det ska funka. Skickar dig en massa varma kramar