God fortsättning.

Allmänt dravel
Ja, då är man redan inne på den andra dagen på det nya året. Gårdagen ägnades åt städning. När jag kom hem efter bröllopsfesten, vid två tiden, var huset fullt av ungdomar. Många hade hunnit droppa av men det tog ändå en halvtimme innan alla som var kvar hittat sina jackor och skor som låg i en salig röra. Summa sumarum +1 sko, +3 jackor, - 1 jacka och Gunnar ena toffel saknades. Tror nog telefonerna gick varma bland kompisarna, då alla försöker få tag i SIN jacka och SINA skor :)

Första tanken efter att huset var tomt och man såg hur här såg ut var ALDRIG mer tillåter jag en sådan här fest i huset!!. Kan ju säga att det inte var någon vacker syn precis. Flaskor, burkar, glas över allt och golven alldeles kladdiga av diverse utspilld dricka. Sen ska vi inte tala om hur det såg ut utanför :/ Men jag har ändrat mig på den punkten. Micke, mellangrabben som var festvärd, tog sitt ansvar. Både under festen och städningen dagen efter. Med tanke på att det som mest var ett 70-tal ungdomar så var det inte SÅ farligt. Daniel, äldsta grabben som också var med på festen, fick sin säng sönderslagen. Den hade gått mitt i tu, såg ut som någon tung person ramlat över den. Fyra begagnade tandborstar var försvunna. Det är det största mysteriet? :D Annars var allt i sin ordning och när städningen var klar så sa jag till Micke att jag tog tillbaka mitt ALDRIG MER. Just för att han hade skött sig bra. Under kvällens gång hade han tagit det ansvar som jag krävde av honom som festvärd. Prick tio dagen efter, som vi kom överens om, dök han upp hemma. Pigg, glad och väldigt arbetsvillig. Vad mer kan man begära av dem? Han var själv nöjd med festen och blev glad över att kunna få fler tillfällen till att anordna liknande tillställningar. Detta blev ju lite i bästa laget. Han hade inte riktigt räknat med SÅÅÅ mycket folk. Det var en massa som han själv inte kände.

Jag själv då? Ja, ni vet ju att jag skulle vara bröllopsfotograf. Herre jösses vad det var trevligt. Visst jag såg det som ett arbete eller rättare sagt ett uppdrag och tog det på fullaste allvar, men trots detta så var det kanon roligt. Jag backar definitivt inte för att göra det igen.

 

De var så vackra. Kan ni tänka er, bruden har själv sytt sin och tärnornas klänningar. Vilken talang!!!

 

 

Ni kan se min Fredriks Marie som andra tärnan från vänster. De var bara för vackra!! Jag hade lånat en kamera så jag kunde använda mig av bägge objektivet. Tog en massa bilder och satt länge igår ock redigerade. Redigering är faktiskt halva jobbet. Ta bara den första bilden till exempel. Jag ska visa er originalbilden så förstår ni vad jag menar.

 

 

 

Jag har inte förändrat personerna. Däremot jag jag ändrat ljussättningen och lagt oskärpa på bakgrunden. Man vill ju inte se syster och farbröder på bilden. Näää, focus på brudparet. Nu blev den färdiga bilden lite felaktig i färgen för den blev lite grönaktig, vilket inte var bra. Jag kommer att göra lite ytterligare på den. Perfektionist som man är ;o) Som sagt det ligger en heldel arbete i redigering.

 

De officiella brudpars bilderna har vi inte tagit ännu. Vi kommer troligtvis träffas idag för att ta de bilderna. Jag hade som önskemål att få ta dem i kyrkan. Såg många fina bakgrunder som man kunde använda sig av. Dessutom vill jag hitta en neutral bakgrund också. Det är ju brudparet som skall vara i focus på bilderna inte bakgrunden. Jag har ju ingen fotostudio (ännu ;o)

 

Kvällen avslutatde i folketshus med god mat, traditonell bröllopsvals och allmän dans. Givetvis var det också strumpebandslek och fångande av brudbuketten.

 

 

 

Jag blev alldeles förskräckt när bruden skulle kasta buketten. Vi kommer ju att behöva den till fotograferingen. Hoppas det inte tog alldeles för mycket skada!! :/

Ha en skön lördag / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Martina:

skriven

Åh, jag vet hur det känns när man exploderar och säger "aldrig mer", men då i andra situationer än din. Har inte kommit riktigt dig än - skönt:)

Men jag tycker om att du ändrade dig och insåg att det inte var så farligt ändå. Med tanke på att det var så många ungdomar ska du nog vara glad att alla 4 väggarna står kvar.Stackars son som fick ta allt - det går ju inte att styra om det kommer fler än de som är bjudna. Skönt att han inte var värst bakfull då dagen efter, utan kunde fixa iordning huset. Det är ju mycket värt!!Jätte intresant det där när du visar hur du har redigerat fotot. Jag suger åt mig och vill också lära mig. Vad skönt att du fixade fotograferingen till deras bröllop. Antar att man växer en hel del när ett sådant jobb är avklarat. Synd att jag inte ska gifta mig igen, med tanke på att du skulle kunna fotografera:):)Ha en underbar lördag i solen!

Kramizar

3 Anonym:

skriven

Du det där med fester kan vara på alla olika sätt. Då det kommer så mkt folk ja då kan allt hända. Jag beundrar dig som inte blev mer arg än vad du var... en säng i spillror skulle nog fått mig att smälal av. En väninnas son hade fest hemma och det kom en massa okända som slängde ut möblerna och krossade tv:n och en massa annat som de förstörde. Hon polisänamälde alltsammans men jag har ingen aning om hur det gått med detta.

Det var ju naturligtvis inet din sons fel utan det är sånt som kan hända då det sprider sig att det är fest ngnstnas. Vad jag inte kan förstå är hur de kan roa sig med att förstöra saker som de inte ens rår om. Deras föräldrar borde få veta vad som hänt fast det är ju svårt då man inet vet vilka det var.

Du är verkligen en mästerfotograf och om jag gifter mig igen så ringer jag dig och bokar en fotosession hihi...kram kram

5 ninni:

skriven

Ååååh vad fina foton!!!

2 Anna

skriven

Det ser så himla kul ut att fixa till bilderna så där! Tyvärr har jag inget sånt program, men det kanske är tur för jag skulle nog sitta hela dagarna vid datorn och fixa med mina bilder.

Jag tycker du gjorde rätt som tog tillbaka ditt "Aldrig mer" :)

KRAM!

4 CW

skriven

visst är jag duktig på att stava FEL..???