Nu får det vara nog.

Allmänt dravel
Ja, idag sa jag till Micke att han och hans kompisar får flytta in hos någon annan ett tag. I snart tre veckors tid så har här bott grabbar. Nu menar jag inte mina egna utan kompisar. En har flyttat ut för att en annan tagit hans plats och ibland har de bott flera stycken här samtidigt. Inte för att jag inte gillar dem, goa killar allihopa, men de håller på att äta mig ur huset :/ Nu har jag 160 spänn kvar i plånboken och de måste räcka till torsdag och löning. Men jag klagar inte det finns de som har det värre. Jag har tak över huvudet fast jag vet ju inte riktigt hur länge förståss. Banken måste ju godkänna mig som ensam låntagare. Jag tror faktiskt inte det blir något problem men man vet ju aldrig. Gör de inte det så får vi väl sälja huset och flytta till lägenhet. Näää, det vill jag inte hellre tar jag och börjar extra knega. Jag har ju jobbat inom restaurang, så jag får väl ringa mina kontakter och börja servera på kvällar och helgen.

Ibland är det lite skrämmande att bo själv i huset. Ja, inte så jag tror att det ska dyka upp rånare eller så men att man ska klara av det rent praktiskt. Jag står ju lite handfallen ifall något skulle hända med pannan tex. Nu har jag visserligen lärt mig hur jag tömmer och rengör den och lite vad de viktiga knapparna betyder. Annars är jag väl rätt praktiskt lagd, rensa stopp i avlopp, hamra och spika osv. Fast jag har däremot inga verktyg. En stjärnskruvmejsel plus ett par likadana sexkantsnycklar (Ni vet sådana man får med när man köper IKEA möbler) Jag saknar skruvdragaren :( Jag måste inhandla lite verktyg. Det trodde jag väl aldrig att jag skulle behöva men men..... Sågarna har jag fortfarande kvar eftersom Gunnar inte fått med sig allt än. Tror jag ska gömma en såg ;) Eftersom jag hade kvar sågen så kunde jag lägga klart golvet i gymrummet. Fattar inte varför jag fortfarande kallar det gymrummet. Jag sålde ju gymmaskinen så nu är rummer helt tomt. Tänkte att jag framöver skulle skaffa mig en bäddsoffa och göra det till sällskapsrum/gästrum av rummet. Det får bli längre fram för 1:a prio är att köpa en säng. Just nu sover jag på en madrass, visserligen världens skönaste madrass men rummet ser lite öde ut utan säng. Sen behöver jag köpa ett litet skrivbord där jag kan sätta datorn på laddning och få en plats att samla alla räkningar och papper i. Som sagt jag får ta en sak i taget, så småning om kommer jag att få till det som jag vill.

Jag har varit lite dålig på bloggande ett bra tag faktiskt, lite för att jag funderat över vad jag ska ha bloggen till. Bloggandet har under flera år varit min lilla tillflykts plats (omedvetet kanske) Nu behöver jag inte den på samma sätt längre. Dessutom har den förändras mycket genom åren. Från att vara en ren privat dravelblogg till att mer och mer bli någonslags hockey blogg. Läsar kretsen har vidgads och jag har känt mig kluven vad jag skall skriva om.

Ska jag skiva om hockey?
Ska jag skriva ur hjärtat men känslor, tankar och funderingar?
Ska jag skriva om vardagliga saker?

Kan känna att jag har många läsare som är in endast för hockeyn och flera som är inne när jag skriver om annat. Ett tag funderade jag på att skaffa två bloggar en som ägnade sig åt hockey, med bilder och min syn på den och en som kunde vara mer personlig där jag kunde öppna mig lite mer. Men det kändes fel för då skriver jag ju för andra och inte för mig själv. Jag rättar mitt skrivande utefter läsare??? Åter igen tänkte jag igenom varför jag har en blogg.

Jag gillar att skriva.
Jag gillar att fotografera.
Jag gillar hockeyn
Jag gillar att beröra.
Jag gillar att provocera allt emellanåt
Och jag gillar att dela med mig.

Jag har aldrig haft någon som klagat på bloggen hittills. Det är ju bara jag själv som ställer krav på hur den ska vara. Det är ju min blogg, det är jag och jag kommer att blanda och ge för det är ju frivilligt att läsa. Så nu känns det gott för jag känner mig hemma igen :)

Ha en bra kväll / Eva-Lena


Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anne:

skriven

En lagom blandning av allt är bra. Hockeyn kan jag blunda för bara du bloggar lite annat också. För precis som du skriver bloggande är inte bara för oss som läser det är för din skull du ska blogga. Jag bloggar för min skull, sen visst är det kul om någon läser och kommenterar men mest skriver jag ju för att jag har så himla mycket att få ur mig SSå fortsätt med din blogg precis som den är och känn inte press att skriva låt orden och tankarna bara komma :)Kasta nu ut Micke eller så får han och hans kompisar stå för matlagningen och handlandet i 1 vecka :)Kramar om dig PUSS

3 Martina:

skriven

Det är skönt att skriva av sig lite av det som tynger en. På något vis blir allt lite mer klarare när det är nerskrivet och dimma liksom lättar, som ett suddigt foto ungefär som efter redigering blir ganska bra:)Prioritera en säng skulle jag vilja säga. Verktyg får du låna ihop så länge om du skulle behöva det. Håller tummarna för att du inte ska behöva leka varken snickare, elektriker eller rörmokare ett tag framöver.Jag tycker att det är roligt att du skriver om blandade saker. Det kan kanske var tidskrävande att hålla igång två bloggar när du även gillar att fota och redigera. Men det är ju givetvis något som du måste avgöra själv, jag bara tycker en massa:)

Annars får din syrra starta en hockeyblogg, det ena referatet hon gjorde var ju inte att leka med - haha! Då kan du ta lite semester now and then.Kanske du kan öppna pensionat hos er och ta en liten summa för övernattningsgäster - då kanske det inte blir så många som kommer. Det går ju inte att killarna har öppet hus och bjuder in sina kompisar i löpande band. Du får snacka med dem, de borde förstå dig.Ha att så bra!

Kramizar

5 Anna:

skriven

En idé är att ha flera bloggar med olika teman där man kan få ur sig det man behöver :)

2 ninni

skriven

Ja jag kan tänka mig att det är tufft att klara hus och hem och lån och hela tjottaballongen själv!

Vad du vill ha bloggen till - ja det väljer DU och ingeen annan. Den som klagar, om nu motförmodan någon skulle göra det, så har den ju ett val - att inte läsa... Men jag gör det gärna

4 CATWOMAN

skriven

Jag tvivlar inte en sekund på att du ska klara det praktiska med huset. Efter att jag sett vad du byggt bla bardisken och hur du fixade med ditt förra hus inför flytten... ja den där badpoolen också ojojoj du är en kvinna som verkligen är ett KAP:

Men skaffa dig ingen ny nu utan njut av livet och finn dig själv. Ja jag menar hitta läget där du trivas med att umgås med dig själv fast det kanske du redan gjort:)))

En skruvdragare är perfekt för den har man nytta av... jag tycker att du borde få en sån av TAIF och en säng och ett skrivbord också för de har dig att tacka för mkt... en supporter som bjuder på härlig matchreferat och sen knäpper härliga hockeybilder.

Vad väntar de på egentligen... om ngn supporter läser så kan de väl samla in lite i periodvilan :))) Kul att höra att du inet avslutar bloggen ... jag tycker du ska göra precis som du känner . Skriv om det som du vill och jag är en trogen anhängare vare sig du skriver om hockey eller annat.Kram kram