Mitt 300:de inlägg

Allmänt dravel
Ja, Daniel gjorde mig uppmärksam på att jag skulle skriva min 300:de inlägg på denna blogg. Är man riktigt klok, eller? Nää, det är man ju inte men det är något jag aldrig påstått mig vara ;)

Veckan har rullat på och det har varit en riktig berg- och dalbanafärd men den slutade bra som de flesta färder ändå gör. Man hamnar med bägge fötterna på jorden även fast det känns lite darrigt. Jag fick en tidig födelsedags present här om dagen också. En skruvdragare!!! Åhh, vad lycklig jag blev. Det behövs inte mycket för att glädja mig inte ;) Tack Gunnar!! Dessutom har jag fått en kasse verktyg. Jag har inte gått igenom den än men har sett att det finns en massa smått o gott i den.

Igår väckte jag Fredde när jag var hem på lunchen och sa att jag tagit upp kycklingfilé och sa att han fick fixa kvällens middag. Detta ser jag inte som något straff för jag vet att han tycker om att laga mat. Så när jag kom hem kockade han för fullt. Själv tog jag mig en fredags öl och slog mig ner vid datorn. Kändes väldigt lyxigt. Visst fredagar brukade vi tidigare alltid grilla, vilket Gunnar fixade, så fredagarna brukar vara lite lojt för min del. Min uppgift har varit att göra iordning köttet innan grillningen. Men sen vi separerade så har jag jagat runt som en galning på fredagar för jag har velat ge ungarna de fredagar de varit vana att få. I dag kände jag dock att jag inte hade ork över till det. Att be Fredrik laga käk var nog det bästa beslut jag tagit, säga vad man vill om den ungen, men laga mat kan han!! Kolla bara denna delikata tallrik.

 

Citronmarinerad kycklingfilé med en grönsaksblandning där han fräste ihop morötter, ärtskidor, minimajs, röd paprika, röd lök och färska champinjoner. Såsen har han gjort av steksky, hönsbuljong, blandade kryddor och redde av med majzena mjöl. Till detta hade han kokat ris. Asså ungen är helt makalös på matlagning. Han grundade maten på ett recept och kryddade med sin fantasi och det blev gudomligt gott. Det är så roligt, för han törs lägga till egna saker utanför receptet. När jag var i den åldern och skulle laga iordning något extra så följde jag receptet till punkt och pricka.

 

I helgen blir det att tvätta kläder. Maskinen har strejkat i nästan tre veckor för att hoppa igång igen. Vi har verkligen gått på reservkläder för allt är i princip smutsigt. Jag kommer att få ett berg av rena kläder att ta rätt på. Jippie helgsysselsättningen är räddad (ironi).

 

I morgon ska jag i allfall hinna med ett IKEA besök hade jag tänkt. Micke är i Torsås och jag ska hämta honom och samtidigt tänkte jag passa på och besöka IKEA i Kalmar. Jag ska köpa två svarta ramar för jag hade tänkt göra två fina tavlor. Jag ska rama in två fotografier jag tagit. Kommer nog att visa upp dem här på bloggen framöver. En spegel hade jag också tänkt inhandla till sovrummet. Sen brukar det alltid hamna "bra ha saker" i vagnen när man är på IKEA ;o)

 

Nu ska jag ner och tömma tvättmaskinen och fylla på en ny. Ni får ha en skön helg/ Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 cw:

skriven

what a man... din Fredrik är ett riktigt kap för en man som kan laga mat är högvaluta:)

Förstår att det är annorlunda nu då du är singel men vet du jag tycker du verkar fixa det mesta väldigt bra.

Maten ser jättegod ut ... ha en trevlig helg kram kram

2 Martina

skriven

Ja 300 inlägg är en tjock dagbok det, värt att fira ju!Då har du ju en kock klar i familjen och du borde nog försöka vägleda de andra till elektriker och snickare/rörmokare då kanske:)Det ser verkligen gott ut, han är duktig!Det är verkligen skönt att få lite avlastning när det gäller matlagningen - kör vidare så en gång i veckan í alla fall.Åh IKEA vad roligt! Hoppas att du gör lite fynd då och kommer hem glad och full av energi.Kramizar