Wow, vilka bilder!!

Hockeyblogg
Jag har suttit (vill helst inte avslöja hur länge ;o) och tittat på bilder tagna av Henrik Johansson. Visserligen lite för mycket Växjö Lakers :) men vilka bilder, skärpan, rörelseoskärpan på de runt ikring motivet, ljuset, farten....ja jag har mycket kvar att lära. Fast jag kommer ihåg när jag fotograferade med min lilla digitalakamera i smyg ;) Även fast jag har låg väg att vandra till Henriks nivå så har jag ändå utvecklats och det är ju det som är drivkraften. Tänk ifall man stod still och inte utvecklades då skulle man nog tröttna rätt snart. Letade upp lite gamla bilder. Börjar med en bild tagen säsongen 06-07. Jag tyckte om den då nu undrar jag lite över att jag överhuvud taget valde att visa den.

Det året satt jag på min plats och förbannande mig över plexiglaset och stolparna som var i vägen.

Säsong 07-08 var likadan. Försökte tänka på att ha spelarna mellan stolparna. Jag fotograferade mest för att ge sonen lite bilder från matchen. Han är ju en liten ekorre som sparar på saker. Han har varje programblad flera säsonger bak i tiden.

Under säsong 08-09 lånade jag ibland systemkameran på jobbet. Blev glatt överaskad när jag upptäckte den enorma zoomningen man kunde göra.

Under förra säsongen blev jag tuffare och tuffare. Efter juluppehållet hade jag min egna systemkamera. Ja, egna och egna, jag delar den med min yngsta son som också har ett brinnande intresse för fotografering. Under kvalet blev jag också så tuff att jag stod vid sargen och fotograferade och nu började det likna något.

Utrustningen har vuxit under året som gått 3 objektiv, 2 stativ och extern blixt. Visserligen använder jag inte blixt när jag tar spelbilder men den har kommit till användning vid andra tillfällen. Säsong 09-10 har bara börjat och än har jag inte tagit DEN bilden. När säsongen är över ska jag titta igenom alla tagna bilder och utnämna en favorit.

Nää, nu ska jag fortsätta redigera innebandy bilder, som blev tagna i helgen.

Ha en bra kväll / Eva-lena

 


Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Martina:

skriven

Underbart! Att utvecklas är ju något man förhoppningsvis gör utan att under tiden kanske märka det. Det är när man stannar till och kanske som du har gjort, jämför, som man märker att något har förändrats till det bättre. Hur tror du jag kände när jag en dag insåg att mina bilder var suddiga om jag kollade på dina:)Men sedan får man ju skylla lite på kameran också. De utvecklas ju hela tiden och man vill ha bättre och bättre. Jag vill också ha!Ha att bra!

3 Eva-Lena:

skriven

Haha CW, du är störd!! :D Det är ju åldersmässigt som att be mina grabbarna tappa brallorna....tur att du är katt men ta inga mer jamare asg

5 ninni:

skriven

Ja du tar jättefina bilder!! Skulle va kul med en bättre kamera och mer kunskap tycker jag för min del. Jag vill också kunna ta så där fina, häftiga bilder! Då det liksom händer nåt i bilden!

Ha en fin helg!

2 CW

skriven

tjaba damen... du ska göra en almanacka med hockeykillarna... näck så klart. Ja inet du utan grabbarna bara en puck där framme du vet och en mössa på skallen. Det kommer att inbringa pengar till föreningen och sen kan du njuta av uppdraget.

Så konstiga idéer jag har...men så är jag ju en katt också.Kram på dig

4 Tekning

skriven

Mycket bra bilder i länken (även om det var lite mkt VLH=) )Jag tror Växjö har två fotoentusiaster, den andra killen som heter Jonas är också en riktigt duktig fotograf:

http://www.jlimages.fotosidan.se/viewpf.htm?pfID=93263