Har höjt ribban...

Hockeyblogg
...när det gäller fotograferandet. Efter att sett bilderna som fotograferna tagit så känner jag mig i en helt annan klass. Känner att jag ställer mycket högre krav på mig själv. Visst utrustning gör en hel del. Så på den biten kan jag inte göra mycket...för de pengarna har jag inte. Däremot har jag bra kamera och objektiv för att vara en glad amatör. Nu vill jag fånga ögonblicket, glädjen, bedrövelsen, ilskan, ledsamheten, allvaret, lekfullheten, gemenskapen, lagandan...ja allt som hör sporten till ;o) Det vet jag att jag har förmåga att göra, sen gäller det att kunna fånga just det ögonblicket och förmedla det i ett fotografi. Skärpa, inställningar och redigering måste jag också jobba mer med men det är inte det viktigaste anser jag. Jo, visst är det också en viktig bit :) Eftersom jag tittar lite mer kritiskt på bilderna så är det inte lika många jag vill dela med mig av men ett 30-tal blev det i allafall. Håll till godo :)


Ha en fortsatt trevlig måndag / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Martina:

skriven

Jamen visst blir det så att man tittar allt mer kritiskt på sina egna bilder ju mer man förstår. Inte blir det bättre av att man ser andras bilder som är så mycket bättre. Men det skulle ju vara ganska tråkigt om man vore helt perfekt på en gång -vad skulle vi kämpa för då?Det är ju en ganska svår sport som du har valt att plåta. En jäkla massa kläder, skydd bara ibland om man har tur kan man få se ett öga under visiret:)

Snabba rörelser med en liten, liten puck - det är en KONST att plåta det.Kämpa på och plåta som bara den.

Ha att bra!

3 Anne:

skriven

Men det var ju "bara" hockeybilder :(

Jag vill se lite Tilda, ungar, natur och annat roligt. kramar om dig trots allt

2 KG

skriven

Får man fråga vilken kamera / objektiv du använder?

4 Eva-Lena

skriven

Klart man får fråga:) Jag har en Canon EOS 1000D, objektivet jag använder vid hockeyn är ett Tamron med zoom 55-200. Det är objektivet som begränsar mig lite. Eftersom det är inomhus och lysrör så kan jag inte ha en längre slutartid är 1/250-1/320. Skulle behöva få upp den till minst 1/500. Bländartiden ligger ju oftast på f/5,6. Ibland ökar jag upp ISO men då blir det lite grynigare bilder.Oj, det blev ett långt svar på en kort fråga ;o)