Extern hårddisk.

Allmänt dravel
I dag var vi in till Växjö och jag köpte mig en extern hårddisk till datorn. Jag har nästan fyllt C-enheten på datorn med bilder. Nu ska alla bilder läggas över på den externa hårddisken. Kommer att få en massa nytt utrymme :) Alla fotografier kommer framöver att läggas in på den disken. Den är på hela 1 tb, rymmer upp till 250.000 bilder, så den lär nog räcka ett bra tag ;o)

I går var jag som sagt och fotograferade innebandy. Farten och spelet var lite som hockey så det var inte så annorlunda. Däremot testade jag en hel del olika inställningar så det kommer att ta ett tag att gå igenom alla bilder. Nu tänkte jag att jag skulle testa att göra lite olika headers för deras hemsida. Ska bli skoj att leka lite i photoshop.

Vet inte ifall jag berättat att vi har ett till litet djur (odjur) här hemma. Micke och Jennifer har köpt sig en liten dvärgkanin. Det är en tös men Micke skulle tydligen få namnge henne, så det blev Åke ;o) I dag fick hon komma ut på golvet ett tag och Tilda var Vääääldigt nyfiken.

 

I dag gjode jag också i ordning en lagtavla till Daniel, som han blev mycket nöjd med. Den är i naturlig storlek i 70x50 cm. Runt den tänkte jag hänga upp några inramade matchbilder :)

 

Han ska väl ha lite fördel av att morsan tagit fotografierna. Eftersom bilderna inte blivit riktigt officiella ännu så får jag hålla lite låg profil.  Fotografierna är inte riktigt så suddiga.

I morgon möter Taif  Pantern i Malmö. Daniel och jag har beslutat idag att vi åker ner för att se matchen. Jag har en gammal arbetskamrat från min tid på Hammarplast. Han har platserna bredvid oss i Dackehallen, vilket är mycket trevligt. Vi har bytt platser från förra året och det var en glad överraskning när vi hade platserna jämte varandra. Tänkte jag skulle ringa honom och erbjuda honom att hänga med till Malmö i morgon, vi har ju lediga platser i bilen MEN jag kommer inte ihåg vad han heter i efternamn. Så Kent läser du detta (eller någon annan som är bekant med vaktmästaren på HP) kontakta mig :)

Nu ska jag installera den externa hårddisken och föra över alla bilderna. Sen tänkte jag skulle defragmentera datorn, redigera lite innebandybilder och sen är det nog inte mycket kvar av denna lördag.

Ha en bra kväll / Eva-Lena

 

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anna:

skriven

Externa hårddiskar är bra! Bra också om någto skulle hända med datorn.

Vilken gullig kanin! Fast jag kan inte ha djur som sitter i bur för jag tycker så synd om dem! HAHAHAHA!Kram från hon som är halv-näck!

2 Martina

skriven

Bra att du har investerat i extern hårddisk. Det gjorde vi förra året då datorn helt plötsligt la av och vi fick åka till "doktorn" med den.Hur många år har du jobbat i Photoshop? Jag började kolla på det i helgen och jag tror det tar minst ett år innan jag får ihop något vetigt.Vi har också haft en dvärgvädur här för några år sedan. Det var ett jäkla pyssel för att han skulle ha det så bra som möjligt. Sedan blev han sjuk och lämnade in. Erik blev så ledsen och det är därför som vi nu har hund - ja hunden sköter sig själv:):)Ha att bra!