En helt underbar höstdag.

Allmänt dravel
Ja, det har det varit idag och som tur var tog jag vara på den. Vi åkte till Nybro golfbana och spelade. Kameran var givetvis med.

Ingen vind alls att tala om och strålande solsken. Tyvärr har hösten kommit så långt att de flesta träd har tappat sina vackra färger. Det fanns dock en del som höll hårt i löven.

 

Dock har de röda granna färgerna övergått till brungult.

 

Har lekt lite i photoshop i eftermiddag också. Är förundrad över allt man kan göra i det programmet. Jag kan en bråkdel men är imponerad. Kikade lite på bilder tagna i Edinburgh. Hittade denna bild.

 

 

Jag tog bilden mest för att visa Fredrik som älskar vackra bilar. Man blir lite förbaskad för att bakgrunden är så stökig. Man kan göra bakgrunden oskarp i PH men jag valde en annan variant. Jag gjorde hela bilden svartvit sen använde jag mig av suddigummit och suddade på bilen (samma sak som att jag ångrade det svartvita men bara på bilen.

 

 

Helt annan bild, tycker jag. Bilen framhävs på ett annat sätt.

Tog en annan bild och gjorde samma sak. Här är originalbilden.

 

 

Här kommer den omgjord.

 

Samma bild men ändå så annorlunda.

När jag kikade på hockeybilder tagna av riktiga fotografer fattade jag inte hur de kunde få fart i bilderna men ändå skärpa på spelarna. Nu har jag lärt mig. Det sker inte i fotograferings ögonblicket utan redigeras i efterhand. Här man tar en bild fryser man allt.

 

 

Dit med rörelseoskärpa och sedan suddigummit på spelarna.

 

 

Man ser farten på denna bild men ändå har man skärpa på spelarna. Eller vad säger ni? Ser det bara suddit och rörigt ut? Är första bilden bättre?

Nää, nu ska jag värma lite Jansons Frestelse on ta en kall en.

Ha en go lördagskväll / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 J:

skriven

Vilken version av Photoshop använder du ? Har själv lite problem med att välja vilken jag ska skaffa mig

3 Jerry:

skriven

Visst är det kul att man kan göra så mycket i PS. Jag kan dock också bara en bråkdel.Men ett tips om du vill göra liknande grejer igen. Jag tycker personligen att det är lättare att göra såhär: Använd "Polygonal Lasso Tool" och markera hela bilen/telefonkiosken, välj meny "Select" och "Inverse". Sedan gör du det svartvitt! Då blir allt svartvitt förutom det markerade. :-)Kram Jerry

5 Anna:

skriven

Fint med det röda mot det svart-vita!! Jättesnyggt!

2 Eva-Lena

skriven

Jag har CS4 Extended. Klart bra, funkar även att behandla RAW format så man slipper skaffa tex. Lightroom eller något annat behandlingsprogram för det.Häls. Eva-Lena

4 Martina

skriven

Jag älskar naturfoton och dina bilder är verkligen härliga. Det är ju så roligt när man kan lura hjärnan bara genom att ändra på färger och skärpa. Tänk vad långt man har kommit där att man själv kan pula med det hemma.När det gäller hockeybilderna så tycker jag allt att andra bilder är bättre. Det ser precis ut som om tiden har stannat i det ögonblicket och allt annat spelar ingen roll. Här är det bara hockey som gäller!Ha att bra!