Scott Kelby....

Allmänt dravel
...är min nye idol. Har en bok som jag varmt rekommenderar till alla fotointresserade. Här skriver han på ett enkelt och humoristiskt sätt om digitalfotografering.

 

Boken har lärt mig enormt mycket önskar att jag köpt den för länge sen. Det finns fler böcker som han har skrivit som blivit översatta till svenska. Tur att det är jul snart för två av böckerna står på min önske lista.

 

 

I dag har jag haft kameran med när vi tog kvällspromenaden med Tilda. Jag har aldrig fotograferat i mörker förut och ville testa på det. 3-ben stativet fick följa med ett måste när man kör med så lång slutartid. Det är helt omöjligt att hålla kameran still så länge och minsta man rör så blir det oskärpa.

 


Det var inte enkelt att fotografera i mörker. Provade mig fram med olika inställningar. Kul tyckte jag att det var. Gunnar tyckte det var mindre roligt för det började regna rätt friskt men jag var så inne i det så jag märkte knappt av det :)

Grannens bil är rätt läcker tog en bild i mörkret på bakluckan.

 

Jag lekte lite med bilden i photoshop och fick till denna bild.

 

 

Jag ställde stativet utmed 25:an och fotograferade med en väldigt låg slutar tid. I denna bild var den öppen i 10 sek.

 

 

 

Jag hade lite roligt åt alla bilister, för av någon underlig anledning släppte de på gasen och bromsade in när de så mig med kameran :)

Ha en go torsdags kväll en mycket behagligare kväll för i morgon är det fredag igen!

/ Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Jerry:

skriven

Hehe, kan förstå att det hade samlats på lite grejer efter 20 år i förra huset!Jäklar, du har verkligen gått in seriöst för det här med fotograferandet! Läser böcker och vill ha dyra objektiv (vem vill inte det!). Ett alternativ till Canons egna objektiv kan ju vara Sigma eller Tamron, de är oftast mycket billigare, men har fin prestanda.Det är kul att fotografera i mörker. Men för att få ännu längre slutartider för att få mer ljusinsläpp så att bilderna blir ljusare måste du använda dig av bulb-tekniken (gissar att du inte använde dig av det). Och då behövs en fjärrutlösare. Så önska dig det i julklapp om du vill fotografera i mörker! :-)Trevlig helg i förskott!

3 Madicken:

skriven

Vad fina bilder du har tagit!

2 Martina

skriven

Åh, det var ett bra boktips! Ska försöka få ut det lite fint här i familjen att det också står på min önskelista:)Gillar verkligen bilden från 25:an sån´t tycker jag verkar roligt. Det här är ju rena överkusresen för mig som inte ens har någon kamera än. Men en dag så smäller det - haha!Men nu kom jag på........får du verkligen julklappar av tomten? Har för mig att du inte är en sådan julfirare, eller tror på farbror tomten. Det är nog bäst att du tänker om snabbt som ögat (blink, blink)!Ha att bra