Måndag och en helvetiskt dag på jobbet.

Allmänt dravel
Ja, jag fick allt veta att jag levde idag. Hög vis med papper ligger fortfarande ogjorda :/ Så jag har inte några stora förhoppningar om en lugn dag på jobbet imorgon heller...men men det är bara att ta en sak i taget....

I dag kom den efterlängtade kameran hem, ja grabben också ;o) Fast han var nog inte vidare glad att komma hem. Inte skoj när morsan talar om var skåpet skall stå. Ja, nu handlar detta inte om kameran utan saker som jag inte tar upp här. Däremot kan jag ju säga att frihet under ansvar är svårt att hantera. Jag känner att jag haft lite för lösa tyglar på pojken vilket jag också talat om för honom men så länge det fungerar har det varit okey. Nu har det varit lite för många saker. Han behöver nog mogna lite till och lära sig ta ansvar för sina handlingar. Sen skulle det ju inte störa ifall han kunde vara lite trevligt för omväxlings skull. Inte komma hem och kräva utan motprestation och det är inte mycket jag begär. Han skulle komma rätt långt ifall han bara visade lite vänlighet ;o) Ja ja, det blir nog man av honom också så småning om.

Är det någon som jobbat mot Norge någongång? Nähä, inte det...ja då kan jag ju tala om att det inte är det lättaste. Man tror att det ska vara enkelt att skicka ett litet paket till sitt närmaste grannland men det är lättare att skicka en container till Syd Afrika än en litet paket till Norge. För ett par veckor den skickade jag ett paket till en norsk kund. En reservdel till ett arbetsbord. Gröna tull deklarationen var på klistrad, vikt, varukategori nummer, innehäll och värde var skrivet och i den lilla plastfickan fanns proformafaktura och alla andra frakthandlingar. Vad hände?? Jo, posten slarvade bort paketet. Visserligen är inte det ovanligt, händer ju...men det var inte bara det. Jag gjorde om hela proceduren igen. Fast denna gång nollade jag fakturan, jag hade liksom inte mage att ta betalt av kunden en gång till. Däremot var jag vänlig och skrev värdet på den lilla gröna tulldeklarationen OCH vad händer?? Jo, tullen beslag tar paketet. Vår norska kund kontaktade mig och sa att tulllen ville ha en proformafaktura. Jag ringde upp posten i Norge och förklarade som det var. Det tullen hade hakat upp sig på var att fakturan var nollad. Ja, men det är ju en reklamation eftersom ni slarvat bort den första varan. Ja, men är det en reklamation så måste kunden ju skicka tillbaka den trasiga och skicka en proformafaktura, fick jag till svar. Ja, men om vi har sagt att de inte behöver skicka tillbaka den trasiga eftersom värdet är mindre än vad det skulle kosta dem att skicka den. Ja, men då måste det ses som en nybeställning.....Åhhh, snacka om att banka huvudet i väggen. Nu tror vi och vår norska kund att vi har kommit på en lösning. De skickar den första fakturan som hade pengar på sig, för garantin hade gått ut så den första (som posten slarvade bort) fick de lov att betala för. Nu får vi bara hoppas att norska tullen inte lusläser alllt utan sväljer detta. Till och med vår norke kund reagerade över detta....för det är ju deras tull som försvårar handel utan för deras gränser. Så är det tydligen när man inte är med i EU.

Jag tog lite bilder igår med lånekameran. Inga fantastiska bilder men håll till godo och på onsdag har jag min kamera med :)


Ha en skön måndag / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Martina:

skriven

Då har du ju skapat en riktig "Norge historia" kan man ju säga. Inget ska ju gå lätt, ju krångligare, ju bättre.Tur att din kamera har kommit hem:)