Karlskrona-Taif 0-2

Hockeyblogg
Ja, då har man varit i Telenor arena för första gången. Gott med en seger till. Jag slapp äta upp min kaxighet, men det känns som man får lov att vara lite kaxig som Taif supporter, fast man får inte glömma bort att vara ödmjuk ;o) Karlskrona bjöd på motstånd speciellt i tredje. Då Taif, istället för att lägga i en högre växel, la sig på försvar. Jag var j*vligt rädd att vi skulle torska på det men de gjorde det bra och unge herr Tisell fick hålla nollan.

Karlskrona tog ut målvakten i slut minuterna men inte ens det hjälpte utan Jacobsson fick sätta 2-0 i öppen kasse.

 

 

Det finns flera spelare som inte vinner några priser som bäste spelare elller gör en massa mål MEN jag tycker de gör en hel massa jobb i det tysta och är väld att uppmärksammas.

 

 


Olof Einarsson är en av dem. Han gjorde sitt bästa i varje byte.

Man skiver mycket om Davidson, Laudius, Hillding, Tisell och Forsander kommer det nog att skrivas mer om. Inte att förringa deras insatser. Men hockey är en lagssport och det finns så många spelare i Tingsryd som är grymt duktiga och sliter stenhårt för att målvakten ska kunna hålla en nolla och för att bereda väg för målskyttar. Det är det som är styrkan i Tingsryds AIF, tycker jag. Ingen kedja är starkare än dess svagaste länk.

Pratade lite i pausen med min KHK-vän. Efter första perioden var han mycket imponerad på Tingsryds spel. In för den tredje perioden ville vi inte riktigt önska varandra lycka till men han önskade oss lycka till i Allsvenskan. När man läser runt på nätet så kan man utläsa från flera motståndar supportrar att de tänker likadant. Taif bör gå upp MEN det är nu ödmjukheten kommer in i bilden. I hockey kan allt hända. När det väl gäller, kan skador sätta käppar i hjulen, nerverna kan spöka eftersom vi idag är så överlägsna så kommer pressen stor på laget. Nää, vägen upp är lång att vandra och det är INTE säkert att det kommer att bli det bästa laget som får den åtråvärda platsen. Så sakta i backarna, njut av det som är just nu, så får vi hoppas och se hur lång det räcker.


 

Det blir mycket hockey denna vecka. Då vi tar emot Halmstad på onsdag och Mörrum på söndag.

 

Ha en bra vecka / Eva-Lena

Kommentera inlägget här: