Allmänt dravel :)

Allmänt dravel
Det där med att ha ett annorlunda namn är inte endast av ondo. Man är ju lätt att hitta även för personer man inte har något emot att göra bekantskap med. I dag har jag fått ett samtal från en person som är villig att betala för att få bilder jag tagit. Snäll som jag är var så erbjöd jag mig att maila över bilder utan att ta något för det. Men däremot började jag fundera lite. Jag kanske kan tjäna lite på min fotografering. Ja, inte så jag funderar över att livnära mig på det. Det finns alldeles för många duktigare fotografer MEN det är så mycket utrustning jag skulle vilja ha. Ett nytt objektiv har jag högst på önskelistan. Canon EF 70-200 f 2,8 med bildstabilisator.

Ligger i en prisklass som är alldeles för stor för min plånbok.

 

Tänk ifall jag kunde sälja så pass av mina bilder så att det kunde finansiera inköp av utrustning. Funderade faktiskt lite på hockeybilder från borta matcher. Det är ju sällan SMP har fotograf på plats...hmmm, undrar ifall de kan tänka sig köpa en bild som jag tagit på någon av de bortamatcher som jag åker på. Kostar ju inte att fråga??!!

 

Sen jag upptäckte fördelarna i att fotografera i RAW format så har jag ägnat många timmar åt fotografering och redigering. Fredrik och Marie fick sitta modeller. Vilket jag inte tror att de hade så mycker emot. Däremot kunde de ju inte låta bli att pussas lite allt emellan åt. Struntade jag i utan fortsatte fotografera ;o) Sen satte jag mig och redigerade. Bilden blev så fin, tycker jag, så jag väljer att dela med mig av den (och ja, de har inget emot det :)

 

 

Hade bilden varit tecknad så påminner den om omslaget till "Starlett"....om ni kommer ihåg den lilla pocket boken som var såååå romantisk. Man läste det som 13 åring. Vilket man vägrade erkänna för den var ju för småtjejer. Man köpte den på kiosker där man visste att man inte skulle träffa någon man kände. Hmm, visst fanns det killar i den åldern som också smög med tidningsköp men då handlade det kanske mer om "Fibban"  ;o) Vi tjejer var nog lite mer romantiska. Tror faktiskt att det sitter i som vuxen också, för finns det någon tjej som inte tycker om "Pretty women" med Richard Gere :)

 

På jobbet blev vi klara med månadsbokslutet. Skönt det, och även fast du säkert har svårt att tro det Anne, så stämde siffrorna denna gång också *asg* Nu blir det att ta tag i den översvämmade mailboxen. Det har varit svårt att inte bry sig om den under ett par dagar. Visst de mest akuta har man ju visserligen fått åtgärda men annars får det vänta till imorgon. Hoppas det är lugnt på telefonen så man hinner få undan lite. Det känns som att marknaden nått botten i denna låg konjuktur och det börjar ljusna sakta....höll på att skriva "men säkert" men det hade varit att utmana ödet. Osäkert är det än och kommer nog att vara så ett tag. Många har drabbats och går idag arbetslösa. Vilket är den tragedi för enskilda men de företag som överlever denna lågkonjuktur kommer att gå stärkta ur den.

 

Nu ska jag ta och få lite nytta gjort också....ja, jag gör det ibland :)

Ha en bra kväll / Eva-Lena

 

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anna:

skriven

Jag hade sån tur att jag fick en hel drös "begagnade" Starlett och det var lycka! =D

3 Martina:

skriven

Alla bäckar små heter det ju. Det är väl ingen dum idé att sälja dina bilder för att få ihop till det där snaisiga objektivet. Om du sedan lägger ihop det med projekt nummer två, så blir objektivet snart ditt ska du se:)Jag minns att jag också läste serietidningar, begagnade sådana, men det var mer Fantomen, Buster, Kalle. Men en och annan Starlet vill jag också minnas att jag läste:)Ha att bra!

2 Anne

skriven

Vilka pussgurkor, den kärleken den kärleken S

Pussa Fredde från mig

4 Aengeln

skriven

Visst är det bra med ett ovanligt namn... fast jobbigt att behöva bokstavera det ibland. :)