Gnällblogg ;o)

Allmänt dravel
Ja, säg inte att jag inte varnade er.....

Så mycket som hänt dessa dagar så känns det som om det var åtminstonde torsdag och inte tisdag. Om inte alla har upptäckt det så har det blivit en ny månad. Det upptäckte jag igår, på ett olustigt sett ;o)

Som ekonomiassistent så går inte ett månadsskifte obemärkt förbi. Speciellt inte om man heter Eva-Lena Lisselgård...nää..då ska gudarna veta att det inte går smärt fritt. Fakturor som kommer in i Maj månad ska bokföras i April, åtminstonde de som härrör April. No problems, smart som jag var gick jag in i affärssystemet med datumet 090430, då undviker jag ju att missa att ändra datumet för varje faktura, så långt så väl....MEN...sen kommer eftermiddagen då det ska faktureras. Då måste man ju logga ut och logga in igen på rätt datum.....TROR NI JAG GJORDE DET?????????

Näpp, jag fakturerade i fel månad, avslutade och skrev ut journal innan jag upptäckte min fadäs!! Ringde Scala support och frågade ifall jag kunde få det ogjort (drömma kan man ju)
-Nej, det kan du inte!
- Men hur rättade jag till det då??
-Ja, du får kreditera alla de fakturor du gjort fel i April månad och knappa in dem manuellt på rätt datum!

Vet ni vilket jobb detta är?? Jag vet, för jag har nu gjort det. Satt på jobbet till halv 6 igår och åkte till jobbet till 7 imorses. Så snacka om att jag är efter i det vanliga dagliga nu. Som om nu detta var allt!! Nädå, revisorerna har varit på Gunnar att de vill ha in hans bokslut också. Igår när jag kom hem så käka jag bara lite och sen fortsatte jag jobba, fast på kontoret här hemma. Slutade inte förens straxt efter nio på kvällen. Hade en jobbar kompis som sa att det var själv förvållat...ja, visst är det så, man drar sig för jobbiga saker ända tills det inte finns någon återvändo. MEN det där med faktureringen gjorde jag inte medvetet även om det var själv förvållat ;o)

I dag när jag kom hem så var jag på det igen, alltså bokföringen här hemma. Stötte på ett problem. Programmet har fått en uppdatering och när jag skulle skriva ut en journal så gick det inte alls och jag bröt ihop fullständigt. Ja, det gjorde jag faktiskt. Började lipa och kände mig helt j*vla värdelös!! Jag sa till Gunnar att han får skaffa någon annnan som gör hans bokföring. Jag kommer inte kunna fixa det. Gunnar försökte komma med uppmuntrande ord vilket INTE gjorde saken bättre. Drog på mig anständiga kläder och sa att jag skulle ut och cykla en sväng.

Vilket tok...jag cykla för nöjes skull??? Nää, det var inte för nöjes. Skull hade jag haft en fungerande bil hade jag säkert tagit en runda med den. Kände bara att jag ville komma ut lite, i min ensamhet. Cyklade bort till sopstationen och tillbaka och liten runda på kanske 5 kilometer. När jag kom hem så gick jag upp på kontoret för att klura och lura lite. Efter en massa pillande så lyckades jag fixa det. F*n va jag är skicklig!! *asg* Ja, så nu är jag på rätt bra humör igen fast trött är jag. Det var nog tröttheten som fick mig att reagera som jag gjorde. Nu vet jag att en cykeltur i friska luften kan göra underverk.

Ha en bra kväll / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 martina:

skriven

Åh, det låter som en helt otroligt jobbig dag det där. Jag vet hur det är att ha tungan rätt i mun när det är månadsbrytining - man har det i huvudet hela tiden, vilken månad är det, vilken månad är det, vilken månad är det......... och ändå kan det gå fel. Tur att det är över och avklarat nu då så du kan tänka på annat. MEN, skulle du inte tillbaka till Sälj, eller var det bara fillfälligt???Kan riktigt se hur du for iväg på cykeln för att blåsa rent i skallen. Men till Miljöstationen? Hade du inget bättre ställe att åka till? :)Har du provat att öppna en låda på t.ex jobbet och vråla ut dina frustrationer där? JAG har gjort det och mina jobbakompisar trodde jag hade fått ett sammanbrott, vilket jag nästan hade också:) Numera använder sig flera än jag på jobbet av det att öppna en låda och skrika!!!Ha att bra, och nu är det MAJ månad!

3 CATWOMAN:

skriven

Alltid bra att ventilera sig i lite ensamhet då det blir för mkt. Så bra att du köpote dig en cykel ha ha... jag förstår mkt väl att du blev stressad av alla problem som det innebar då datumet blev fel.

MEN en sak som är bra är att det kanppast händer igen... för man lär av misstagen och sen blir man så nöjd med sig själv då man fixat det till slut.

Krma på dig

2 Anna

skriven

Det är alltid bra att komma ut för att bättra på humöret!

Roger betalde räkningar här hemma en gång med fel årtal intryckt i datum-rutan... De skulle betalas om ett år!!! ;D Fast det gick ju att rätta till.

Hoppas att du inte går under och att helgen närmar sig med stormsteg så att du får vila.

Stor kram!