Varför har vi inte tänkt på det innan???

Allmänt dravel
I går var vi till läkaren igen. Daniel har haft en trasslig mage i många många år. För flera år sen var vi hos läkaren och det togs en del prover. De misstänkte att det kunde vara laktosintolerans. Vi blev förordade att prova oss fram. Visst det gjorde vi och han blev bättre ett tag. Senaste halvåret har han blivit mycket värre och vi sökte läkare igen. Denna gång togs det på mer allvar och en MASSA prover togs. Fick remiss in till Växjö och fick träffa en helt otroligt trvlig doktor. Han berättade att alla proverna var bra visade inga negativa saker. Han förklarade ingående alla prover, vad de betydde och vad det visade. Sen började en grundlig frågestund. Vi berättade då bland annat att Daniel åt Trileptal mot epilepsi. Det har vi berättat för alla läkare men ingen har direkt reagerat på det. Denna läkaren tog fram Fass boken.

VANLIG BIVERKNING: MAGKNIP OCH BESVÄR MED LÖS AVFÖRING.

Inte riktigt klokt. Här har grabben haft besvär i många många år och ingen har tänkt på att det eventuellt kunde vara hans epilepsimedicin!! Nu fick han fiber tillskott som skall hjälpa honom att gå en normal mage. Det finns bara ett prov kvar att analyseras innan det fastställs att han inte har något annat som ger honom detta problem.

Nästa gång ska vi ta upp detta med Epilepiläkaren. Daniel fick epilepsi anfall när han var liten typ 8-10 årsåldern. Sedan dess har han medicineras mot anfallen och varit helt anfallsfri. Då trodde läkaren att han fått en epilepsisort som man allmänt kallar för barnepilepsi. Det är en form som man förmodas växa ifrån. Det kanske är dags att trappa ner för att se ifall han eventuellt kan slippa ta den dagliga medicin.

I kväll är jag för trött, men jag känner att jag vill skriva lite om epilepsi. Eplepsi har så många myter och hysspyss runt sig, så jag tänker skriva en lite mer informativ blogg om detta ämne framöver.

Ha en skön kväll / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anna:

skriven

Ja, varför har ingen tänkt på det tidigare?!

Har själv varit laktosintolerant så jag vet hur trist det är att alltid vara dålig i magen och ha magsmärtor.

Hoppas att det "bara" är medicinen och att de nappar på din idé om att prova att trappa ner.

Kram!

3 Marie:

skriven

Jag har stängt ner mina bloggar men sparat ner din adress i favoriter och kommer att titta in då och då.Var rädd om dig!

Marie

2 Martina

skriven

Skönt i alla fall att det inte var värre än så, tänkte jag spontant. Det finns i alla fall kanske en enkel lösning. Kanske har han inte ens epilepsi längre och kan skippa tabletterna.....Sedan får han inte äta förmycket godis, det kan man få ont i magen av:)Ha att bra!

4 CATWOMAN

skriven

visst är det förunderligt ändå att ingen doktor ens begripit att det kan vara medicinen. Det är som jag sa till min doktor...JAG VET MER ÄN DIG OM VISSA SAKER... ojojoj

Vem ska man lita på om man hela tiden måste ifrågasätta vad de säger.

Det kan mkt väl vara så att epilepsin försvunnit men det borde väl doktorerna ha kommit med som förslag att prova utan... du jag tror det är många cykelreparatörer som hat VIT ROCK och jobbar inom landstinget nu för tiden.

KRAM KRAM och en till sonen också