Utifrån betraktarens ögon.

Tyck och tänk
Jag har spånat lite på det här med att en sak kan ses så olika beroende på betraktrens ögon. Att det är så, har jag väl sett innan, men i samband med Nyköpings playoffmatch mot Tingsryd så har jag läst flera matchreferat, sett ur olika synvinklar. Ur Nyköpings synvinkel, Tingsryds synvinkel och även från en som inget hellre vill än att Taif åker på stryk.

Det allra bästa referatet tordes vara från en oberoende, men var hittar man dem? Lokatidningarna?, nää även fast journalisten inte håller på något av lagen, så vet de vad läsarna vill läsa. Av en hängiven supporter? nää, jag vet med mig själv att jag är partisk. Jag ser det som är bra och vill inte se något annat, man tänker med hjärtat :o) Men han som vill se ens lags undergång då?, nää men snälla, han håller ju på alla lag man möter och skriver upp deras spel. Jag hittade ett referat som jag gillade bäst. Visserligen är han Taifare, men vad jag förstått, även har ett litet hjärta till Nyköping. Därför förringade han inte deras insatts.

Har svårt att kategorisera denna blogg. Hockeyblogg, visst jag drar paralleller till hockeyreferat MEN detta gäller ju vid andra tillfällen också. En händelse kan ju ses olika, utifrån betraktarens ögon. Personer ljuger inte i alla situationer utan ser saker från en annan vinkel. Är det då en lögn? Ja, kanske i andras ögon men det är sanning för betraktaren.

Drar en annan parallell. Jag kommer att kräva ersättning för mitt ärr från den misslyckade operationen.

Ur Patientförsäkringens synvinkel:

Det är ju inte så farligt.
Sitter ju på magen och hur många månader om året visar man magen.
Det syns ju inte så jätte mycket.
Finns ju de som har gjort kejsar snitt och de lipar ju inte.
Hon är nog lite för fåfäng.

Sett ur min synvinkel:

Varje gång jag duschar och tvättar magen så känner jag det.
Önskar att det kommit från ett kejsarsnitt då hade jag smekt det med ett leende på läpparna.
Känner hur tårarna kommer bara jag försöker att skriva hur det känns.
Jag far illa direkt när jag hör talas om att någon som sak opereras. Visst det har ju inte med själva ärret att göra men ärret gör att jag ALDRIG kommer glömma att läkare kan göra misstag.

Inget av ovan skrivna är lögner. Det är bara sett ur olika synvinklar. Tänk alla rättegångar som sker med vittnen. Det är inte alltid någon som ljuger utan orden kommer utifrån betraktaren. Sug på den ni :o)

Ha en fortsatt bra söndag / Eva-Lena
Ps. inlägget hamnar under "Tänk och tyck"

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Martina:

skriven

Ja den var lite svår......

Det är ju tyvärr så att det alltid finns minnst två olika syn på händelser. Jag har också funderat på hur en försvarsadvokat kan försvara någon som jag tycker är skyldig. Men å andra sidan vet jag ju inte utan har bara en känsla och det kan ju vara farligt. Nää, det är svåra saker.....Ja vad gör man om en läkare har gjort ett misstag som inte går att rätta till??

Vågar man lita på en annan läkare vid nästa operation eller?

3 Anna:

skriven

Så klokt skrivet! Visst är det precis så som du beskriver det med ditt ärr!!! Det var lättare att förstå än hockeygrejset ;)

2 Anonym

skriven

Ja så sant, det ju sett ur olika synvinklar, men jag känner med dig!

4 CATWOMAN

skriven

Visst är det så som du säger... man ska aldrig förakta en annans syn på saken. Det som är enkelt för mig kan vara svårt för en annan. Jag kan visst förstå att ditt ärr påminner om saker du helst vill glömma...men då det gäller hockey då är jag inte så bra på att förstå he he..

Jag tänker så här...det lag som gör mest mål är det bästa, för spelet går ju ut på att skjuta puckskrället i målburen...och då hjälper det inte vad annat man gör... mest mål vinner.

Mvh/En Okunnig Dam som tycket mer om Katter än om Svarta Puckar