Hemkommen!

Hockeyblogg
En lång dag men riktigt bra blev den. Trodde ett tag att det inte skulle bli någon match alls?? Förklarar om en stund, tar dagen från början.

Vid ankomsten till Nyköping åkte vi in till stan. Gick runt för att hitta ett trevligt ställe att äta på. När vi flanerade där stötte vi på Åkesson. De hade åkt upp redan igår så de hade lite fritt innan matchen. Det fick jag veta av Ellerstads mamma som åkt ner från Stockholm för att se sonen spela. En mycket sympatisk dam. Vi hittade en jätte mysig restaurang, Crazy Cow. Vi gick in och satte oss och tittade i menyn. Gunnar och jag fastnade direkt för dagen medans Daniel inte hittade något som föll i smak. Det slutade med att vi gick därifrån. Lite pinsamt, men det var ju allas dag och då ska Daniel inte behöva äta stektströmming, raggmunk eller isterband. Han ville helst ha pizza och jag VILLE inte ha pizza.

Vi satte oss i bilen och åkte bort till ishallen bara för att lokalisera den och förhoppningsvis hitta något mathak i närheten. Hallen hittade vi men ingen mat så vi for in till stan igen. DÅ såg vi något...en grekrestaurang..hittade en parkering precis runt hörnet och de hade både pizza och à la carte. Daniel tog en Hawaii och Gunnar och jag tog Mousaka med vitlöksbröd. Nu har man en sådan där go vitlökssmak i munnen :/ Men gott var det och alla blev nöjda :o)Vi var i god tid till hockeyn. När vi kom dit en timme innan matchstart så var det redan jätte köer. Det kom en dam som skrek ut att någon (klåpare) hade borrat ett hål i isen och skadat vattenledninen. Just nu tittar räddningstjänsten ifall matchen kan spelas i den gamla lilla hallen istället. Matchen skulle i såfall flyttas fram till 16.00. Mer information skulle komma. Långt senare meddelades (de smått irriterade besökarna) att matchen skulle bli av. Dessvärre tar inte den gamla hallen mer än 1800 personer. Sittplatserna ges först och främst till säsongsbiljetter. Det fanns lite ståplater kvar!!! Paniken började spridas bland åhörarna. Tänk om vi åkt hit i onödan sa vi till varandra??? Sen öppnades luckorna till biljettförsäljningen. Kohandeln började. Folk längst fram sprang bak till kompisarna och köpte biljetter åt dem men vi då??? Vi kände inga längre fram i kön!!

Efter ett tag kom en man fram till oss och sa att Taifarna kunde gå runt hörnet och köpa sina biljetter och fick sedan gå in från ett annat håll. Tack, Nyköping för detta!!! Tycker däremot synd om all den hemma publik som fick vända om och åka hem igen. Även klubben förlorade ju biljettintäkter vilket de väl behöver!! Ledsen för deras skull. Tycker även synd om borraren...snacka om skuldkänslor...

Första periodens resultat var inte rättvist. 1-0 till Nyköping trots bättre spel av Taif. De gjorde målet i numerärt överläge, spel 3 mot 5 men det var också det ända målet de fick, trots att de vid ytterligare två tillfällen i matchen fick samma överläge. Kan inte påstå att Taif spelade fult och tänker heller inte skylla på domaren. Det gillar jag inte att göra, bara på Claesson men det var inte han som dömde ;o)

Såg en mini Taifare idag som bara var för söt. Idag introducerades han i trummandets ädla konst. Tror nog han kommer att överta trummandet om si så där 15-20 år :o)Idag så exprimenterade jag med kameran. Gick ifrån alla förinställda knappar. Fotograferade i TV och fick därmed ställa in slutartiden. I TV kan man fotografera rörliga mål. Hela första perioden gick åt att hitta den rätta inställningen :o( Blev dö suddiga bilder men sen så fick jag till det. Fick många, mycket bra bilder. Ja faktiskt bättre än tidigare så jag är lite mallig. Frysta spelare...med bättre skärpa än tidigare fotografier...ändå ser man rörligheten. Lyckades dessutom med att fånga Lundströms fri läge som gav Taif slutresultatet 1-4 ;o)

Ja, nu möts lagen igen på måndag. Då Nyköping gästar Dackehallen. Hoppas det kommer mycket folk. Törs dock inte playoffseger ännu. Kommer tyvärr ihåg för tre år sen då Tingsryd slog Örebro borta i playoff och sen förlora bägge hemmamatcherna och åkte ut. Har lärt mig att ALDRIG ta ut något i förskott, speciellt inte när det gäller hockey. Hoppas däremot att jag på måndagkväll kan hurra lite här i bloggen :o) Apropå folk, så var det en hel del Taifare i Nyköping oxå.Fler bilder från matchen kommer under morgondagen i bilddagboken.

Ha en fortsatt bra lördagskväll / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Martina:

skriven

Jamen det var ju en smart en som har borrat hål i isen. Det var ju ren tur då att ni kunde se matchen när ni hade åkt så långt. Att ni bara orkar åka på bortamatcherna, det måste vara sann hockeyglädje:)Håller tummarna att det går bra på måndag!