Gröna Brigadens resa till Örebro

Hockeyblogg
Ja, matchen igår finns det inte mycket att säga om. Örebro var det bättre laget och resultatet 3-1 var rättvist trots att det tar emot att säga det ;o) Det var närmre 4-1 till och med 5-1 än 3-2. Shit happens!! Man har blivit bortskämd med alla dess vinster Taif gjort, så det känns surt att förlora. Kvalserin kommer att bli tuffare, med bättre motstånd. Däremot är det INTE kört ännu. Alla lagen är jämna, okey förutom Asplöven som förlorade även mot Nybro med 8-0. Inget lag kommer att fixa hela kvalet utan någon förlust! En vinst, anser jag, krävs mot Nybro hemma på onsdag. Annars känns det rätt kört!! På jobbet tyckte de inte jag var riktigt klok som åkte upp till Örebor för att se Taif spela?? Gubben min här hemma var lika oförstående.

Nu ska jag berätta lite om en supporterresa till Örebro, utifrån min synvinkel ;o) Vet att flera som var med kommer in för att läsa vad jag skriver om resan. Fick förmaningar att inte skriva om vissa saker som sas och gjordes.....lugn grabbar .. jag kommer att ta hela resan från en helt annan vinkel ;o)

Vad är då min vinkel. Jo, det är väl från en "vanlig" supporter som valt att åka med ett gäng "gröna brigaden" supportrar. Vad är då skillnaden? Ja, den största skillnaden var nog att jag var och för blev nykter ;o) Nää, skämt åt sida. Jag känner ett visst avund och respekt för dessa personer. De har ETT gemensamt (vilket jag visserligen delar) kärleken till Taif om man nu kan känn kärlek till ett hockeylag?? Kärlek är kanske ett starkt ord men det finns ett engagemanget hos dessa killar och tjejer, som man önskar fanns över allt i vårt samhälle. Jag ska ta några exempel.

Fick reda på att bussresan gick på 12.000 kr. Med lite snabb huvudräkning begrep jag ju att avgiften, 200 för medlemmar och 250 för icke medlemmar, knappast räckte med 32 man (och kvinnor) på bussen. Jag frågade hur de finansierar resan? Ja, några personer lägger mer så att det täcker upp, fick jag till svar. Vet inte vilka dessa personer är men en stor eloge ska de ha!! Tycker det är helt otroligt av dem, kände mig nästan som en snyltare om bara betalade 500 för två!

Det var en blandning i åldrarna på bussen (tror nog jag var äldst ;o) Men det var inte dit jag ville komma. Åldrarna varierade från typ 16-35. Nu till det jag ville komma till. Snacket som visar på engagemanget! Jag frågade en hur länge de åkt med på supporterbussarna och svaret blev blandat. Säsongen 92-93....94-95...typ 10 år...och sen min Daniel som åkte med först denna säsongen. Han har åkt på de resor vi inte kunnat åka på. Till Tranås åkte han med bussen upp, trots att vi åkte upp. Hem däremot valde VI att han skulle åka med oss för att vi skulle slippa åka och hämta honom i Tingsryd ;o)

På hemresan diskuterades det lite om det här med att gå upp en division. -Jag har varit med om det innan och det är en j*vla känsla, sa en person. Samma person undrade typ vad en HV-supporter ser fram emot, ett till Sm-guld?? Visst det skulle väl sitta gott att få vinna ett SM-guld, men känslan av att vilja ha något som verkligen hägrar....Hoppas jag får vara med om det igen, sa denne herre. En annan person hade förhoppning om att det skulle ske innan han blev 30, tror inte han är 20 ännu. Här har ni ännu ett exempel på denna supporterkultur. De väntar och längtar och hoppet kommer alltid att finnas där ;o)

Där kom jag in lite på det där med kultur. Visst är det kultur!! Vad är skillnaden på de som träffas och läser poesi för varandra kontra de som följer ett hockeylag? Båda grupperna har en sak som sammanför dem. Gemenskapen till det skrivna ordet eller till det lag man följer i vått och torrt.

Det finns olika sorters supportrar:
De som går och ser på hockey när det går bra eller när de slipper betala för det.
De som håller tummarna och går så ofta de bara kan.
De som ALLTID finns där för att ge laget support. Det finns en som gett Taif denna support mer än någon annan. Har jag inte fel så blev detta den 66 matchen på raken ;o)

Jag kan väl säga att jag tillhör den grupp som går så ofta jag kan annars håller jag tummarna och följer laget på swehockey. Medlemmarna i "Gröna brigaden" är de som ALLITID finns där för laget, både i mot- och medgång.

Fick frågan ifall jag kunde tänka mig att låta Daniel åka på fler resor, nu när jag sett hur det går till. Svaret är givet, klart han får åka med. Vet att de (Jonte) har full koll på att alla är på bussen efter pisspauserna och ni ska vet att det blev många sådana. Är visserligen jag, som rökare, glad för :o) Jag vet också att de välkomnar honom som en i gänget.

Nu till det där med att "vanliga" supportrar åker med bussen. Jag kan nog säga direkt att det inte är något för barnfamiljer att åka med på. Är man däremot vuxen men en stor portion humor och en massa tålamod så lär det bli riktigt trevligt. De flesta kunde ha var mina söner (till åldern sett) men jag gillar att umgås med mina söner och därför har jag heller inget emot att umgås med deras jämnåriga. Sova på bussen är inte att räkna med. Jag lyckades ändå slumra till lite då och då på hemresan.

Bilderna jag tog från resan var ingen hit. Örebro har ett bra hockeylag, det kan jag inte ta ifrån dem. Däremot har de en ishall som är under all kritik och lyset måste vara från någon gång innan sekelskiftet....åå, nu var jag sarkastisk ;o) Det var i allafall så skumt så jag var tvungen att ha en lång slutartid vilket resulterade i suddiga hockeybilder. Får se ifall jag kan rädda någon. Däremot fick jag många bra bilder på supportrarna så jag kommer att tillägna gårdagens match till dem. Bilder kommer förhoppningsvis senare ikväll eller i morgon. Batteriet är helt dött nu så jag har satt det på laddning. En bild hann jag få in har lekt lite med den i PH ;o)Det fanns en person på bussen som fick mig att tänka på Otto (Kevin Kline). Ni vet i filmen "En fisk som heter Wanda" men John Cleese och Jamie Lee Curtis. När han småflinade så såg han precis ut som skurken Otto i filmen.
Med dessa bild önskar jag er gokväll / Eva-lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Martina:

skriven

Ja vad säger man???

Du åker med i supporterbussen och är nykter? Ska man tro på det?

Det måste vara ett härrans liv i bussen när ett helt gäng som håller på samma lag åker ihop.

Det verkar ju som om ni hade kul ihop trots förlusten.Det är bara att önska lycka till inför kommande match.Ha att bra!

3 Lison:

skriven

Snygg summering av resan, nu ser vi framemot bilderna =)

5 busefaliss:

skriven

Kul att du var nöjd med resan!

Alltid skoj med nytt folk som kanske följer med fler gånger (å all reklam är ju som bekant bra reklam).

Tack för trevlig läsning!

2 grillen

skriven

Jag vet att du tagit lite mer foto, skicka gärna upp dem på en server så man kan kika lite :)

4 Solnajohan

skriven

Trevlig läsning!