Skolavslutning

Allmänt dravel
Ja, nu är det sommarlov för alla grabbarna. I dag var jag med Fredik i Lessebo kyrka där högstadiet hade sin avslutning. Fredrik gick ut nian och det var stort. Alla var så finklädda tyvärr lös solen med sin frånvaro och regnet stod som spön i backen. Tyckte synd om alla lättklädda flickor.

Avslutningen var en vacker tillställning med mycket sång. Matilda (Freddes flickvän) sjöng solo och jag blev mycket imponerad. Vackert sjöng hon och vacker var hon ;o)


 

 

Min nästa önskan är att köpa en extern blixt till kameran. I kyrkan var det väldigt dåligt ljus. Provade både med och utan blixt med inte ett enda kort blev jag nöjd med :(

Fredrik fick ett pris. Ett välförtjänt pris som han blev väldigt glad över. Det blev ett herrans liv i kyrkan när Fredriks namn ropades upp, positivt ja, men också av förvåning ;o) Många har nog svårt att se denna spillevink, upptågens man, som en seriös kärleksnovell skrivare ;o)

När Lions i Lessebo lades ner fanns där pengar kvar som skänktes till Bikupan (Lessebos högstadieskola) Dessa pengar blev pris pengar i en Engelsk novelltävling. Ämnet var kärlek. Juryns bedömde novellerna efter språklig riktighet och en berättelse som satt kvar efter att man läst färdigt. Jag fick läsa Fredriks novell innan han lämnade in den och det är därför jag kan säga att det var välförtjänt. Jag började lipa när jag läste den. Den var så gripande, sorglig och mycket välskriven. Fattar inte var grabben får det ifrån. Att dessutom skriva den på Engelska.Här står tre av vinnarna. Fredrik längst till höger. Av 28 inlämnade bidrag fick fem stycken priser. Fredrik kom på fjärde plats med sin novell och fick 200 kronor. Hmm, tänk ifall han jobbat med alla ämnerna lika väl som denna uppsats, då hade han sluppit sommar skola ;o)


Här fick han sitt betyg av rektorn.

Utanför kyrkan såg jag en fin outfit som jag verkligen vill ha!! Hade jag ett sådant så finge det regna hela sommaren ;o)


När vi kom hem invaderades huset av tonårs grabbar. Hittade två i matsalen och tre i vardags rummet. Blir nog sommarens ungdomsgård här hemma. Första sommaren i nya huset. Grabbarna ska väl ta igen alla åren ute i skogen nu ;o)I vardagsrummet var det några som spelade Wii.Vid matsalsbordet satt två och spelade Geni. Kikade lite på dem och upptäckte att ingen av dem var någon av mina grabbar ;o) Ser ni vilket fint hårsvall dessa grabbar har på bilden.....fast inte så länge till. Helt plötsligt skulle de skaffa sommar frisyrer.Fyra klippningar (rakningar) på en och samma dag, det är ett nått rekord för mig. Funderar helt starkt på att öppna frisersalong ;o) Det är rätt billigt att klippa sig hos mig. Får jag ta före och efter bilder så är jag nöjd.

Här är de fyra gossarna med nya sommar frisyrer ;o)Grabbarna längst till höger och vänster var de som spelade Geni vid köksbordet. Han i T-shirt finner ni liggande i soffan och den fjärde ser ni nog, vid det här laget, att det är min lilla parvel. Alla ser rätt nöjda ut. Undrar ifall deras föräldrarna känner det samma. Vaknar väl i natt av en lynchmobb,av upprörda föräldrar, utanför huset.

Åhh, vad gott det är med en fredag som känns som en lördag. Rätt gott att ta ut en semester dag lite då och då också ;o)

Ha en skön kväll / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anne:

skriven

Åhh det är min Fredde det. Tänk sen om ett par hundra år när Fredde och Matilda tar hand om er gamlingar, då är det du och Gunnar som ligger i soffan och blir ompysslade och får läsa kärleksprosa :)

Vet du snart kommer ju du till Sthlm och då får du klippa igen, för jag vill bli klippt och jag vill bli nöjd så jag väntar med glädje på att du ska dyka upp. Enda gångerna jag blivit nöjd med en klippning är när du utfört det och jag är snart 50 år :0)

Hälsa alla grabbar och säg till Daniel att en och en annan enstaka middag kan han allt fixa (han vet vad jag menar).

Kramar om er

3 Martina:

skriven

Kan själv minnas hur det kändes att få sommarlov, en underbar känsla. Kul att sonen fick pris, då kan man ju inte annat än att vara stolt - en del i detta har trots allt du.Hoppas att ingen av föräldrarna ringde dig efter klippningen:) De är ju inte 18 än och behöver föräldrarnas medgivande heter det ju. Visst är det roligt att klippa, jag blir också frisör då och då och ingen frisyr är den andra lik!Ha att bra!

2 CW

skriven

Åh vad fina de blev... sen är det så roligt att sonen fick sitt pris... FIN MAMMA FIN SON kan man säga.

Jag har tappat arbetslusten sen jag kom till stugan. Det är så lugnt och fridfullt att jag njuter hela tiden.

En förunderlig värld här ute... ja jag önskar att du var här och fick känna på den.

Dags att göra ngt nu... eller så blir det en slöaredag vilket jag antar stämmer rätt bra för jag har NO feeling alls för att arbeta fast det finsn mkt göra här.

Stor kram see you