Röstat idag?

Allmänt dravel


Det har vi gjort. Idag var det första gången Daniel och Mikael fick rösta. Lite stort faktiskt. Minns själv första gången jag gick och rösta. Då var det visserligen till riksdagsvalen. Bodde då i Kopparberg och gick till Bångbro folkets hus och röstade. Hade inte den blekaste aning om hur man gjorde eller vad jag skulle rösta på ;o) Tittade lite på hur de andra gjorde och fattade snabbt hur det gick till. Partiet blev det mor och far röstat på i alla år. Så blev det inte våran familj. Daniel och Micke har hittat ett eget parti att rösta på. Jag argumenterade inte mot dem utan lät dem hållas. Tror med helt säkerhet att det partiet kommer att vinna mandat i detta val. De har lyckats med det många partier vill göra....fånga förstagångs väljarnas röster... Säga vad man vill om ungdomarnas röster men jag gillar att de röstar...det är det som demokrati bygger på ;o)

I går blev det en hemma dag. fixade med gardiner till uterummet och pulade i största allmänhet. Gillar att göra fint ifall man får göra det utan måsten. Till kvälle blev det fotboll. Vi hade bjudit över Mia och Björne och bänkade oss framför TV men vad fick vi för det. Kjellström brände en straff och Nilsson gav Danskarna en fin mål passning....hur f*n kan man klacka in framför mål?? Mer rutin än så har han väl!! Tyckte dessutom att Lagerbäck skulle tagit byterna mycket tidigare. Tycker ibland att han fegspelar lite. Ni ser JAG skulle ha gjort det mycket bättre *asg* Ja, vi i publiken är ju alltid världsmästare ;o)

I dag blev det golf för hela slanten. Tilda fick följa med. Hon har ju fått stanna hemma eftersom hon är (har varit) åksjuk. Vi har upptäckt att hon klarat kortare resor utan att spy ner hela bilen så idag testade vi med att ta med henne. Helt fantastiskt. Hon la sig till rätta i baksätet och mådde hur bra som helst ;o) Hon är så läcker att ha med för hon är sååå j*kla lydig. Går okopplad och håller sig till oss (mig) hela tiden. När jag ska slå så visslar Gunnar på henne och då rusar hon dit och sätter sig tills jag slagit och sen kommer hon springandes till mig igen.

När vi kommer fram till greenen så lämnar jag bagen jämte green och säger åt henne att stanna. Hon sätter sig där så snällt och väntar på att vi puttar klart. Hon sitter där enda tills jag kommer tillbaka till henne och klappar om henne, då rusar hon runt igen. jag fattar inte att hon kan vara så lydig. Vi har aldrig varit på hundkurs med henne. Visst vi har ju haft hund innan som vi var på en massa kurser med, så det man lärde sig då har man ju givetvis använd sig av när man lärt Tilda saker. Hon är en klok liten parvel. Nu är hon helt slut, ligger jämte mig och snarkar ;o)

När vi kom hem så hade Micke och Jennifer städat rummet ;o) Så vill ni ha tonåringar att städa sina rum så häng ut dem på bloggen *asg* Jag lovade ju att sätta ut bilder ifall de städade upp. Skedde tidigare än jag väntade mig.De hade satt upp tavlorna som han fick i julklapp på framsidan av bardisken. Det var väl inte där jag tänkte att de skulle placeras men det blev ju riktigt fint. Sen hade de tagit spegeln från gymrummet och satt upp på väggen bakom bardisken. Blev lite impad att de lyckats sätta upp den, de hade haft plugg och allt, så det har gjort det ordentligt. Till och med vattenpass hade de använt för att få den rak ;o)


Kolla in golvet...Helt rent inget skräp och inte ett klädersplagg. Visserligen är tvättkorgen övefylld, så det blir att tvätta ett par dagar framöver ;o) De har till och med tagit ut mattan för vädring. De kan nu med gott samvete slappa i sängen ;o) Gillar den här bilden speciellt ljuset i bilden. Värsta reklambild för IKEA , golvet, golvlampan, sängen, hurtsen och tavlan är alla Kamprads verk.

I morgon går vi in i sista skolveckan för grabbarna. Blir väl inte så mycket ståhej kring Daniels och Mickes eftersom de inte går sista året. Fredrik går ut nian och det är ju lite större ;o) På tisdag är det avslutningsmiddag för alla nior och på torsdag drar de iväg till Liseberg för att sedan på fredagsmorgonen, trötta och urlakade, ta sig till kyrkan. Jag kommer att vara där och ta lite bilder. Matilda ( Freddes flickvän) ska sjunga solo ska bli jätte roligt att få höra och se ;o)

Ha en skön söndagskväll / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Martina:

skriven

Vi har också röstat idag - gjort vårt i frågan!

Sicken duktig hund ni har som klarar av att sköta sig på golfbannan, jag är impad! Ett tips om hunden har lätt att bli åksjuk, ge henne ingen mat nära inpå bilåkandet, hoppa i så fall över maten till senare. (Ni kanske redan vet det, i så fall ignorera mig)Förresten fotbollen kollade vi också på. Annars brukar jag aldrig kolla på sporten direkt. Men vi hade också spelat bättre:)Ny vecka, nya tag, ha att bra.Ja rummet är ju städat nu - ser bra ut. Bra att ha i åtanke om det skulle hända här i huset - ha!

3 Anna:

skriven

Tänk vad barnen kan bara man hotar dem lite ;D

Och tänk bara om de visste hur mycket de gläder sina föräldrar med lite städning.

En sån hund som er skulle jag nog inte vara rädd för, men grannens som skäller så fort vi rör i oss i vår trädgård är mindre kul att ha att göra med :( Igår var de tvungna att ta in den för att den skulle sluta medan jag var ute på baksidan.

"IKEA-bilden" har verkligen ett vackert ljus! Skicka den till Kamprad så kanske du får betalt ;)

2 Ninni

skriven

Ja du sade det du - kanske jag ska hota storan med att fota hennes rum - det ser verkligen ut som ett slagfält!! Visserligen har hon haft fullt upp MEN få tvätten i tvättkorgen borde man hinna ändå. :-)

Det blev ju jättefint i rummet hos er!! Kanon!