Vandrarhem en ny erfarenhet

Allmänt dravel
Vi har bokat många golfpaket genom åren men det är första gång en vi bokat på ett vandrarhem. En erfarenhet som jag definitivt gillar. Det är lite speciellt med vandrarhem.

Vi anlände en timme tidigare än vad som var överenskommet men blev insläppta eftersom han blev väckt av att hundarna börja skälla. Klockan vad då 15.00 ;o) Han gav oss sänglinne och handdukar. Jag sa att vi hade med oss men han propsade och sa att han sagt åt oss att allt ingick. Sen frågade han oss ifall vi fick bjuda på en öl för att skölja ner resdammet...och vem tackar nej till en kall en....okey, Anne och Olle undantaget ;o)

På vägen till vandrarhemmet såg vi föresten ett slott till, Marsvinsholm slott.Hur många slott finns det i skåne???

Ja ja, tillbaka till det här med att bo på vandrarhem. Det är helt annat än att bo på hotell. Vid 19.00 skulle vi äta middag. Hemlagad pannbiff med en stark pepparsås. Det var verkligen hemlagat!! Kanongott!! Innan vi fick in maten frågade han ifall vi ville ha rött eller vitt....förmodade att han menade vin....vi är ju inte direkt vin älskare så vi bad om en varsin kall en ;o) När vi sattt med maten kom värden in med en varsin nubben, hmm jag som inte gillar snaps men Gunnar var glad för han fick ju två. Efter maten var Gunnar sugen på sött...ovanligt!!! Värden frågade vad vi ville ha men Gunnar sa - Ta något som är lätt och enkelt för er. In kom  två fat (jag skulle ju inte ha något, men jag åt upp allt) En bit bullkrans, två finska pinnar och två havreflan plus kaffe. Innan vi visste ordet av så kom han ut med en konjak till Gunnar och en likör till mig ;o)

Nu var det inte riktig maten och drycken jag syftade på när jag började skriva om vandrarhem. Under måltiden så kom vi i samspråk med en familj från Tidaholm. Anledningen till det var att de hade med sig sina två hundar. De reagerade på att vi tittade på deras hundarna och de trodde vi misstyckte till att de hade hundarna med sig. Tilläggas ska väl säga att vi satt ute. När de väl forstod att vi tänkte på vår Tilda så var snacket igång.

Efter maten så skulle vi sätta oss ute på verandan och där satt redan ett par men vi struntade i det. Jag hade med mig dator och Gunnar hittade en golftidning. När vi kom ut och frågade ifall det var ledigt  drog snacket i gång ;o) De kom från Arboga och var på semestern utan barnen. När vi satt där plockade ett annat par ut ett bord och satte sig och mumsade på medhavd kyckling. Arbogaparet försvann till sitt efter ett bra tag. Då kände jag till det mesta om dem. De var särbor och hade två barn vardera, 12, 15 och 13, 16 år ;o) Jag hade inte gjort något vid datorn än eftersom de började snacka. När de gick in så trodde jag att jag skulle få skriva men ach vad jag bedrog mig. Då satte de andra paret igång och så gick det nån timme till ;o)

Jag gillar att umgås och prata med människor. På hotell blir det aldrig samma snack med andra boende som det blir på vandrarhem. Det blir mer personligt på ett vandrarhem. Visserligen är det inte samma komfort som det är på hotell men vad gör det. Allt det andra överväger.  Nu sitter vi i bilen påväg till Tommelilla GK för att spela golf.

Ha en bra dag / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anne:

skriven

Vi såg inga sådana fina slott när vi var i Skåne :)Men du jag bara måste kommentera det där med all alkohol. Visst Olle och jag har tackat nej men oj vad det finns många familjer som väljer detta sorts boende i Sverige just för att det är billigt och inte har samma tillgång till alkohol som te.x hotell. Då kan det vara oerhört svårt att tacka nej. Alltså kanske kan man säga nej till den första kalla men att sen bli erbjuden mer till maten och utan att fråga få in till kaffet. Våran egen pappa hade aldrig tackat nej. Hur många trillar inte dit?Semester är den tid som är svårast för många som har problem eller har haft problem med alkoholen. Att då hamna någonstans där det serveras alkohol utan att man bett om det får tragiska följder för en massa människor.Att när man kommer till ett vandrarhem och där blir bjuden på alkohol skulle i alla fall varit oerhört svårt för mig att motstå i början av min nykterhet. Inte hade jag kunnat förklara att jag inte dricker eller klarat av att förklara varför jag inte dricker. Som sagt den första kalla hade kanske funnits ursäkter för, men har man problem eller är i början av sin nykterhet så skulle konjaken varit slutet på den semestern.Jag förstår ju att ni gillade det. Men på våra semestervägar finns så många som kämpar för att hålla sig alkoholfria, så många fruar och barn (javisst även män) som försöker hitta semesteralternativ utan alkohol för att semestern ska bli lyckad för alla. Hotell kan vara svåra att bo på ur ekonomisk synpunkt och campingen är oftast utesluten då det dricks något kopiöst (alltid kan man bli bjuden av någon) så vandrarhem är oftast ett billigt och enkelt alternativ där man borde själv få välja om man vill ha alkohol.Alltså detta var ju inte meningen att förstöra din fina blogg, men jag tror att du förstå att jag reagerar och jag reagerar faktiskt ganska starkt då jag hört hundratals alkoholister och deras anhöriga berätta om semestrar som gått och helvete, familjer som trassats sönder och detta för att alkoholen är ett så stor del av en "god middag" "avkoppling" "social samvaro"Inte ens i idrottsliga sammanhang utesluts alkoholen och det har jag som barn till en alkoholist lidit av många gånger.Sorry E-L, men du vet att jag önskar dig en fortsatt fin resa och låt Gunnar vinna golfen för husfridens skull.Själv ska jag bara vara hemma och slappa ett par dagar för att på måndag åka till Jenny

3 Jenny:

skriven

Jag skulle garanterat tacka nej till öl. Jag menar varför ska man dricka öl när det finns massa gott att dricka istället ;) (Nu menar jag inte alkohol)Kram

2 Eva-Lena

skriven

Ja, jag ska säga att jag reagerade lite jag också. Tänkte på de som inte dricker, för vet du vi bad inte om något starkt. Två öl blev vi direkt erbjudna, ingen fråga alls om vad vi ville ha och dricka. Till maten ställdes frågan om vitt eller rött, inte vad vi ville ha och dricka. Sen bad vi inte om snaps eller konjaken och likören. Det kom han bara med. Paret vid bordet jämte oss (de vi började prata med) beställde in kaffe och fick likör och konjak till. Far i sällskapet sa -Jasså, ingår det i kaffet?? och skrattade...tänk ifall de (han)har problem, hur hade då barnen reagerat. Så ja Anne, jag förstår precis vad du menar för jag tänkte också den tanken. Jaja, nu var det som det var och vi har haft det väldigt trevligt. Sitter nu i bilen på väg hem.

Kram E-L

4 Martina

skriven

När jag var yngre ville jag bo i ett slott, nu är jag glad att jag bara bor i villa,ha. Tänk vad jag skulle fått städa hela dagarna. Men min prins fick jag i alla fall:)Ni verkar ju ha haft en underbar vistelse på vandrarhemmet med trevligt sällskap. Det är ju de här udda sakerna som man är med om på en resa som blir det man kommer ihåg livet ut. Jag försöker alltid att samla på resminnen i mitt huvud som jag senare kan plocka fram och njuta av senare när jag inte har lika roligt som just då.Ha att bra!