Touch of the Highlands

Allmänt dravel
På söndagen åkte vi med bussturen. Resan anordnades av Highland experience tours. Resan bokar man enkelt visa deras hemsida och allt fungerade perfekt. De har många olika turer både över en dag eller flera dagar med övernattningar på olika B & B.Vi valde en kortare tur som startade vid 10.00 och vi kom hem igen vid 17.30. Resan blev en halvtimme längre för att vi tog en liten promenad när vi nådde höglandet. Det var väl inte riktigt tänkt men vår guide fyllde våra önskemål.


Vår guide var otroligt insatt i Skottlands historia och berättade med en inlevelse som fångade  uppmärksamhet. Vi var 10 personer med på resan varav 7 svenskar ;o) och 3 japaner. Eftersom vi var flest svenskar så blev det mycket historier om tokiga svenskar som han varit i kontakt med som guide ;o) Måste nog säga att han gjorde resan ännu mer upplevelsefull.

Vårt första stop var vid järnvägsbron över Firth of Forth, där 53 man fick sätta livet till vid bygget.


Givetvis var jag också tvungen att ta ett fotografi på bron som tog oss över vattnet. Deras postlådor diggar jag skarpt ;o)Färden fortsatte till Nationalparken utanför Dankeld. Grönt och lummigt med ett fantastiskt fint vattenfall.

Vår käre guide lurade mig nedför de glas hala klipporna. Det hade regnat och mossan och stenarna var fruktansvärt hala men vad gör man inte för att få fina bilder på vattenfallet ;o)

Det var en otroligt vacker skog, rent trollsk ;o)

Klockan började  närma sig tolv och magen började höra av sig. Så efter vår lilla promenad tog vi oss in till Dunkeld. En liten mysig stad värd att se.
Här åt Gunnar och jag lunch. Vi valde lammstek med kryddig potatismos, gudomligt gott. Till detta drack vi en varsin kall en...vad annars, när man är i ölens förlovade land ;o)Efter maten promenerade vi runt och tittade även på katedralen.

Sen blev det åter att sätta sig i bussen för vidare färd uppåt landet, a touch of the highlands. Jag hade velat sett ännu mer av det fantastiska landskapet men här kommer lite bilder från det vi fick uppleva.
Nästa gång jag besöker Skottland ska jag ta en tre dagars tur för att få uppleva mer av det skotska höglandet. Vi satte oss i bussen igen och guiden berättade den ena historien efter den andra och det var mycket roande. Han berättade för Gunnar och mig, när vi promenerade runt, att St Andrews var en statlig golfbana och att det varje söndag var öppen för allmänheten. Man kunde då ta med sig picknick korgen och filten och promenera runt på banan hur som helst. Ville man så kunde man ta med sig fotbollen och spela lite fotboll på banorna om man så ville ;o)

Vi stannade till i Crieff på hemvägen för en fika...jaja fika och fika..gunnar och jag tog puben och beställde in en varsin kall en ;o)
Crieff var ytterligare en genom gemytlig by med trevliga skottar ;o)Jag har verkligen blivit förälskad i Skottland och jag SKA dit igen...bara så ni vet det ;o)

I morgon tänkte jag berätta lite mer om Edinburgh och lägga ut lite fler bilder men nu säger jag natti natti / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anne:

skriven

Det är så underbara bilder. Vet inte hur många gånger jag nu varit här inne och beundrat dom. Förstår att ni haft det underbart :0)

2 Martina

skriven

Ja naturen är ju helt underbar, likaså säckpipornas toner - vill också åka dit igen. Tack för fina bilder, det blir som en liten miniresa för en annan när man kollar dina foton och drömmer sig bort.Ha att bra!