Härligt med semester

Allmänt dravel
Helt underbart är det. Ingen klocka som väcker oss på morgonen. Visserligen vaknar vi tidigt. Igår var vi till Trummenäs, utanför Karlskrona hos en tidigare arbetskamrat till mig. Han blev paff när vi i morses var uppe redan innan åtta. Ni är ju värre än barnbarnen, tyckte han ;o)

Det var en riktigt trevlig sammankomst. Gunnar och jag och Mats, en annan gammal arbetskamrat, blev nedbjudna. Vi anlände vid 11.00 och åt en god sallad och en liten kall en innan vi gick till golfbanan, som bara låg en liten bit från Håkans stuga. Här står herrarna på första tee (=utslagsplats, en liten förklaring till Martina och syrran ;o)


Vi hade otroligt tur med vädret. Regnet öste ner när vi kom till Håkan men vi fick inte en droppe regn på oss under hela rundan. Vi spelade "Bäst boll". Vilket innebar att vi tävlade i lag. Jag och Gunnar mot Håkan och Mats. Alla spelar hålet och så väljer man den i paret som har flest poäng.Man kan nog säga att Mats och Gunnar tävlade mot varandra. Jag och Håkan hade lite krig på banan och var nog mest behjälpliga när det gällde att passa flaggan.


Däremot blev jag överaskad att Håkan var så huslig, en riktig mästergrillare. Till förrätt fick vi fjärilskotletter av lax med en vidunderligt god sås. Efter det bjöds vi på en god biff. Håkan var så mån om att alla skulle få köttbiten så som man ville ha den. Gunnar fick den halvblodig, Mats och jag fick dem lätt rosa medans han välstekte sin egen bit.Även kvällen blev fin. Vi satt ute det mesta av kvällen men till sist fick vi allt flytta in till infravärmen och alla de tända ljusen.Vi tyckte alla att det var trevlig så vi MÅSTE göra om det. Vi kom fram till att vi tar nästa träff hos Mats, i hans stuga på Öland med golfspel på Nybro GK. Emmaboda GK får vi spela när vi tar middagen hos oss. Någon sommarstuga har vi ju inte men det går nog lika bra att vara här i huset  ;o) Tack så jätte mycket, Håkan och Mats, för en mycket trevlig dag och kväll.

Innan vi skulle gå ut och spela igår fick jag ett samtal från Fredrik. Han har gått sommarskola för att läsa upp till G i matte. Han lät väldigt ledsen och sa att fröken ville prata med mig. Jag undrade vad det handlade om. Ähh, hon vill prata med dig. Till sak hör att när halva sommar skolan var gjord fick jag ett samtal från fröken om att Fredrik var alldeles för pratig och behövde skärpa sig. Hon sa då att jag kunde berätta för honom att fortsätter han med snacket så skickar de hem honom. Jag hade ett regält snack med honom och sa att det är helt upp till honom. Detta är HANS chans att slippa gå IV ett helt år. Jaja, nu till sak. Fröken kom till telefonen och sa - Vi kommer att skicka hem Fredrik idag!! Okey, var det ända jag fick ur mig. - Ja och anledningen till att vi skickar hem honom är ................för att han är klar och han har klarat alla proven och fått godkänt. Sen skrattade hon hjärtligt och sa att det var Fredrik som ville att hon skulle ringa och säga så här. Ja, det är lille Fredde i ett nötskal.....se till att morsan får hjärtinfarkt innan hon blir 45 *asg* Så här glad blev Fredde när han ä.n.t.l.i.g.e.n fick sommarlov.I morgon bär det av till Edinburgh. Jag har haft förmanings tal för grabbarna vid middagsbordet idag. Det är första gången vi far iväg så långt i flera dagar och lämnar dem ensamma. Nu vet jag att de är stora. Daniel blir 20 snart och Micke är myndig och Fredrik 16, så nog tusan ska de fixa det. Själv flyttade jag hemifrån som 17-åring. Men för mig är de fortfarande mina små gossar ;o)

Jag ger grabbarna väldigt stort eget ansvar och jag tycker att de ska lära av egna misstag. Visst vill man ibland styra sina tonåringar att göra som man själv vill. De måste tänka och få agera efter eget omdömme. Jag som förälder kan ju tjata ihjäl mig på dem men vad hjälper det? Ta detta med Fredde tex. han fick en chans att fixa sitt betyg med sommar skolan. Han höll på att sumpa det. Jag talade om att det var hans ansvar. Man måste rusta sina ungar för vuxen livet. Visst har man ett ansvar över dem tills de blir myndiga (och även efter det) men samtidigt kan man inte styra deras liv. Man ska alltid finnas där för dem MEN de måste lära sig att fatta egna beslut och ta konsekvenserna av deras handlingar. Du lägger grunden när de är små och finns till hands när de blir större.

Nu ska jag plocka ihop kläder för helgen ;o) Ha en go kväll / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anne:

skriven

Åhh min lille Fredde, hälsa honom att moster älskar honom och att han ska se till att alla 3 grabbar håller sig i skinnet när dom är ensamma :0)

Puss på er

3 Martina:

skriven

Ja det var verkligen tur att du förklarade golvftermen när det gäller "tee" - jag funderade genast på vad det kunde betyda då jag såg förklaringen:) TACK!Vad mysigt att åka runt så där och träffa kompisar. Att grilla en sommarkväll med stearinljus är så mysigt. Jag älskar levande ljus i alla former och kan inte åka till IKEA utan att alltid ta men någon packe hem.Var du enda tjejen i gänget? Du måste du ha stortrivts:)Ja ungar, vad man kan bli orolig och rädd ibland. Jag tycker att han gjorde helt rätt som lurade dig -sådant gillar jag. När det är åt "rätt" håll är det ju alltid roligt efterråt. Jag är själv sådan som tycker om att skoj-ljuga lite ibland. Man stackarn att han måste plugga under sommarlovet. Du menar alltså att sådant med sommarskola också kan komma emot mina killar?!!! Hua, tror jag ska ha hålla ett förmaningstal idag IGEN:) Bara utifall att.........Ha att bra!

Martina

2 CW

skriven

din Fredde är kuuuuulig... jag kan tänka mig att du blev lite scary när de ringde innan du fattade vad det handlade om ha ha...hälsa honom att jag delar samam humor som han...

Vet du nu hoppas jag att ni får det bra i UtomLandsLandet och att du snart kommer hit... jag längtar efter er... kramen damen