Nikotinberoende.

Tyck och tänk
Ja, det är jag. F*n vad jag ogillar det, alltså beroendet. Tänk att det har en sådan jäkla makt över en. En av mina söner har trillat dit. Han röker inte men snusar. Tänk att man inte kan lära av andras misstag utan man måste begå dem själv. Jag har haffat honom vid många tillfällen. Både med rökning och snusning ända sen högstadiet. Vi har varje gång haft ordentliga snack men vad hjälpte det SIPP!! Nu i jul gav jag honom en riktig morot till att lägga av. Om två månader fyller han 18. Jag skriver in dig på körskolan och står för kostnaderna tills du har kortet i handen ifall du slutar. Vi har gett det löftet till alla grabbarna ifall de inte börjar röka eller snusa. Grabben har ju egentligen förbrukat det men jag gav honom en chans till.

I går kväll när jag kom in till honom så satt han där vid datorn med en prilla under läppen. Jaha, det är inte så intressant med körkortet, sa jag. För du ska ju inte tro att du kan komma veckan innan och säga att du slutat. Det är inte så lätt, blev svaret. Och vad svarar jag på det???? Jag kan ju inte dömma för jag är inte ett dj*vla dugg bättre, men va f*n kolla på farsan HAN KAN!!! Jag överväger verkligen att försöka tillsammans med honom. Tillsammans är man starka, har jag hört. Min motivation får väl vara att få honom oberoende. Det är väl det minsta jag kan göra för honom.

Vi måste ta kontrollen över våra liv eller vad säger du Micke?
 

Ha en bra dag / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anne:

skriven

Eller så fortsätter ni och slutar som syrran/moster Anne. KOL och medicinera resten av livet, tandlossning och framför allt gammal och skrynklig i förtid. Det är svårt, med det är inte omöjligt, t.o.m en narkoman kan sluta. Det där med att säga att det är svårt och ge dig dåligt samvete för att du ännu inte slutat köper inte jag. Jag tror att han till viss del rider på att du inte klarat av det ännu. Barn gör INTE som föräldrarna säger, dom gör som vi gör, det har bevisats många gånger. Men det är inte en ursäkt för honom att snusa. Jag kommer att peppa er och jag vet att ni klarar det. Ni ska bara intala er att ni kan leva utan och framför allt syrran sluta med kaffet som är ciggens bästa vän ;)

3 Ninni:

skriven

Jag som själv aldrig rökt eller snusat (annat än enbart smakat och insåg att det inte var nåt för mig i tonåren) så ska väl inte uttala mig.

Använder makens ord (iofs så är han envisare än alla jordens åsnor ihop) som säger att det är bara att ge sig fan på det. Han har både slutat röka och snusa, fast i olika omgångar då. Men som sagt han är envis som få !

Hoppas det går bra för er, jag håller verkligen tummarna!!

5 Marie:

skriven

Först ber jag att få tacka för födelsedagshälsningen! Och sen alla goa ord ang mitt lilla rökfria projekt! Du kan du också - det vet jag! Jag har visualiserat mig själv som rökfri och nu är det bara att ge sig fan på det! Kanske klarar jag inte det - men jag har försökt och jag tänker inte ge upp i första taget!!!Vet du... Jag har fått snö på min födelsedag... Underbart!Kram på dig! Bestämmer du dig för att sluta så gör vi det tillsammans!

Marie

7 CATWOMAN:

skriven

ja du det är SVÅRT... dåligt samvete får jag och röker gör jag, slutar har jag och börjat har jag... har inga goda råd... men tandlossning som din syrra skrev om avskräcker mig... fattas bara det då är det verkligen kört... NilsG kommer att rata mig pga andedräkten och resten av familjen kommer att skämmas över tandlösa CW... tror banne mig att din syster väckte upp mig... hujeda mig hur ska detta bli för sluta med kaffet det kommer jag aldrig att göra. Te är mesigare , starka kvinnor dricker kaffe ha ha... du o jag Eva-Lena... vi fortsätter att fundera...kramen damen

2 anette

skriven

jag brottas med samma tankar....hur ska jag kunna övertyga Louice om rökningens idioti så länge jag själv håller på....men ja det är inte försent att ändra på dumma vanor...

ha en bra dag

4 Anna

skriven

Jag är också en sån där som knappt ska uttala mig eftersom jag inte använder varken det ena eller andra, men det bekräftar bara att OM MAN ALDRIG BÖRJAR BEHÖVER MAN HELLER INTE SLUTA.

Provade att snusa ett par gånger i högstadiet men kräktes varje gång och har feströkt under ett par år i 25-årsåldern, men insett att DEN baksmällan är inte värd det korta nöjet!

LYCKA TILL TILL ALLA SOM VILL SLUTA!!

6 Jonas

skriven

Sluta med tobak?!?!?!

Varför ska man göra det?

Kommer jag aldrig göra:D

Nått måste jag ha kvar när jag varken dricker eller tar droger längre:D