I sina bästa år?

Allmänt dravel
Har flanerat runt lite på olika bloggar. När jag kommer in på en blogg så brukar jag gå in i profilen och läsas. Tycker om att se vem det är som skriver. Stöter ofta på "en kvinna i mina bästa år" Vad är bästa år? Vet man att det är ens bästa år?

Det slående är att det alltid är kvinnor i 40+ som beskriver att hon är i sina bästa år. Är det så att det inträder  vid 40 strecket? Jag har då inte märkt av det. Okey, man är inte ung, ej heller gammal. Vad är man då? I sina bästa år? Är det inte bara ett sätt att försvara att man inte längre är ung. Ungdomen får man aldrig tillbaka. Jo, man kan ju spruta i sig botox och tror att man är 25 :o) Nää, i sina bästa år är helt enkelt en kvinna som nått en mognen ålder som man inte riktigt känner sig bekväm i, eller? Ja, jag vet inte men jag ser inte uttrycket "i mina bästa år" som något positivt, snarare desperat.

Alla kvinnor vill väl vara kroppsligt som en 20-åring, klok som en 70-åring och mogen som en 40-åring. Detta gäller säkert männen också. Vitaliteten som en 20-åring, visheten som en 70-åring och erfarenheten som en 40-åring ;o) Men frågan kvarstår. När är man i sina bästa år? Klart man vill att ens bästa tid är här och nu. Inte en tid som redan är förbrukad. Tänk om man redan haft sina bästa år och låtit dem gå förbi omärkta!!

Ja, sug på den ni ;o)
/Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anne:

skriven

Kontaktannonser har ju oftast dessa beskrivningar och där kan jag förstå det, för man vill ju beskriva sig själv från den bästa sidan ;)

Idag skulle jag kunna skriva att jag är en kvinna i mina bästa år, fast då menar jag egentligen att livet är som bäst just nu. Men alla åldrar har sin tjusning. Men för många kvinnor så börjar faktiskt livet efter 40. Barnen har vuxit upp och man kan vara annat än bara mamma. Kanske har man levt sitt liv som mamma sen 20 årsålder och aldrig haft tid att vara sig själv. Men så plötsligt efter 40 så kan man vara så mycket mer och man får en annan identitet. Har man levt i ett dåligt förhållande så kanske man plötsligt när barnen blivit stora tar steget att skilja sig. Ett fenomen som jag stöter på allt oftare är bland missbrukare och till största delen kvinnliga är att dom vid 40 årsålder kommer till insikt om hur dom lever, hur dom levt och där tar steget att söka hjälp för att komma ur missbruket. Plötsligt förändras livet och man börjar leva och skulle man ta fram statistik på det så skulle det visa sig att dom flesta börjar komma ur sitt missbruk vid 40 årsålder och det gäller både kvinnligt och manligt. Så en kvinna kan vara i sina bästa år efter fyllda 40 för det är ofta då man börjar leva det liv man ska leva resten av livet, tidigare vara man bara mamma och älskarinna ler

För mig är det värsta uttryck jag vet i kontaktannonser eller i bloggar denna.....Jag är en ungdomlig man i 50 årsålder.... Vem vill när man äntligen blivit vuxen ha en man som är som en tonåring ;)

Kram på dig syster yster

3 Anne:

skriven

Nädu Jonas du är intelligentare än genomsnittet så du fixar det vid 26 :))

Kramar om dig/Mamma

5 CATWOMAN:

skriven

Sina bästa år det får en att tänka till... det kan variera som vädret... men rätt bra tid är nog då alla barnen flyttat ut och man måste börja tänka till då man handlar maten... helt plötsligt är man bara två och somliga en då beror det på avd du gör av tiden. Jag njuter av att själv bestämma vad jag vill och inte vill... endast gubben att ta hänsyn till men det gör jag inte alla ggr heller. Man är fri på ett sätt som faktiskt känns bra... till saken hör att jag vill ha EGEN TID att göra det jag vill ensammen alltså ... man behöver inte följas åt på allt så av den anledningen är jag rätt nöjd med mannens hockeyintresse...och att han respekterar allt jag också gör för egen glädje.

Hm ... jag tyckte det var bra då jag var ung och ansvarslös också... he he ... kramen damen

2 Jonas

skriven

Jasså mamma?

Så då ska jag fortsätta ta droger i 14 år till så jag slutar när jag är 40.

Tack för tipset:D

4 Ninni

skriven

Jag vet inte kanske det är en förhoppning om att man alltid är i sina bästa år, både när man var 25, 34, 56 och 76 osv...att de liksom alltid hänger kvar?! Jag vet inte bara sitter och spånar!