En olycka kommer sällan ensam

Allmänt dravel
Vi har upptäckt att ett flertal klinkelplattor i duschen har spruckit. Vi fick kontakt med Andie som vi köpte huset av. Vi trodde att de spruckit av dåligt underarbete. Andie sa att han självklart skulle komma, vilket han också gjorde. Han knackade bort klinker och det uppdagades att det kommit in fukt under som gjord att de svällt och plattor spruckit. Tyvärr är det faktiskt är vårt eget . När Gunnar skulle sätta in duschdörrarna så tappade han en glasdel som gick i tusen bitar och orsakade ett hack i en platta. Vi har inte tänkt så mycket på det mer än irriterat oss över hacket. Vi borde ha begripit att smällen hade varit så kraftig så att plattan spruckit rakt igenom. Detta har gjort att fukten trängt igenom.


I dag var Andie här och sågade upp golvet och tog bort allt det fuktskadade. Tack och lov så slutade vi att duscha i den duschen när vi upptäckte att flera plattor sprukigt så att skadan inte blev mer omfattad. Han förseglade alla trädetaljer och det får torka till i morgon. Då kommer han igen och cementerar istället för nu masonit. När det har torkat blir det mer försegling för att förhindra funkten att krypa igenom. Han trodde att han kanske skulle vara helt klar till på onsdag. Tur är ju att vi har två duschar i huset :o)

Så på måndag blir det att ringa försäkrings bolaget. Kolla av självrisk kostnaden för att se ifall vi betalar själva eller tar det via dem. Kul är det definitivt INTE man är ju inte gjord av pengar.  Vi får väl se hur det blir.

Ha en go lördagskväll / Eva-lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Nej det var ju inte roligt! Men vad bra att ni har två duschar, så att ni kan använda den andra så länge. Vi har bara en toa med dusch och ibland kan det köra ihop sig, tur att vi bara har killar säger jag. Jag håller tummarna att det reder sig med föräkringsbolaget!

Ha en trevlig helg!

3 Anna:

skriven

Sånt där är ju aldrig kul :( Tur i oturen at ni var så smarta och slutade duscha där! Bra gjort! Såg du dårarna i "Arga snickarn" i veckan som duschade i nån gammal skrubb med plast på väggarna!!! Där kan man snacka om fuktskada!

5 CATWOMAN:

skriven

eländes elände... inte kul med sånt där och allt är ju så dyrt... har för mig att självrisken är dyrare för badrum också. Vet du jag kan skicka NilsG till Malmskillnadsgatan så kan han tjäna in lite kosing till er... bra va´... man får inte vara rådlös då blir man brödlös... eh he .. ja jag antar att du fattar skämtet du är ju en smartis hihi..kram kram

2 Martina

skriven

Såg att mitt namn föll bort i min kommentar:)

Trevlig helg!

4 Marie

skriven

Nä vilket skit! Att det alltid ska vara något... Håller tummarna på att det ordnar sig!

Kram på dig!

Marie

6 Anne

skriven

Usch viket elände :(

Åhh vad jag är glad att jag bor i en hyreslägenhet när sånt här händer. Jag hade ju en vattenläcka i mitt badrum i höstas och hyresvärden fixade allt och jag slapp leva på vatten och bröd.´Just hemkommen från Mölnlycke. Jag ska skriva i min blogg sen när jag kommer hem om min promenad på avenyn (som inte finns) i Göteborg ler

Kanske kommer du ihåg oss på åttiotalet :)

Kramar om dig och hoppas att allt löser sig utan att ni blir ruinerade.