Intensiv men trevlig söndag.

Allmänt dravel
När vi vaknade i morses så satte Gunnar och jag igång att baka. Gunnar gjorde sockerkakssmeten och jag gjorde marängen. Började inge bra varken för Gunnar eller mig. Jag var för snabb och blandade äggvitan och sockret direkt. Ägg vitan skulle ju vispas först hårt och sen skulle man vända i sockret. Bara att hälla ut och börja om. Gunnar hann nästan bli färdig då han tyckte smeten var sååå lös?? Han läste receptet igen och hade visst tagit 5 dl. mjölk istället för 5 msk. Han fick också hälla ut och börja om från början :o)Sockerkaka men maräng och mellan lagren grädde och färska hallon (okey upptinade :o) Tyvärr hade vi hasselnötter på, vilket vi alldeles för sent fick veta att Mia inte tålde. Skickade Gunnar till ICA för att köpa en sockerkaka. Så jag lite snabbt kunde fixa till en liten tårta. Sockerkaka varvat med grädde och hallon.Vi skulle egentligen spelat Boule men hallen var upptagen så vi spelade golf med Wii-spelet, hemma hos oss. Var tvungen att fotografera resultatet eftersom jag vann :o)Ser ni resultatet. E-L på 39 tvåa kom G på 43, Mia på 48 och Björne på 54 :o) Ändå åkte jag på att laga middag ;o) Bankade Schnitzel med stekt potatis. Mitt i spelet dök L... upp. De var på väg till huset, alltså vårt gamla. Han hade med sig en flaska vin och, till Gunnar och Daniels förtjusning, Danskt Wienerbröd.


Gulligt av dem!! Det var som ett tack för att vi ställt upp för dem nu när de haft inbrott i huset. Det hade de inte behövt, vi hjälper dem så gärna!!

Efter spelet tog vi bilen till ett fågelland som ligger mellan Lessebo och Kosta. Det är en kille som byggt upp en verksamhet och tar hand om fåglar som behöver omplaceras. Han har nu även börjat med försäljning. Jag förälskade mig i en "Kimmen" fågel. Ja, den var ingen gultofsad men annars väldigt lik Kimmen.  Det var en liten stackare som lidit av metallförgiftning. Han hade tre små metallbitar i kroppen när han tog över fågeln. Små metallbitar som sitter under tangenterna på datorn. Den hade dessutom haft ben brott och jag vet inte allt men nu var han friskförklarad. Ägaren öppnade upp buren och jag sträckt in armen och upp klättrade han. Kom på att jag saknar "Kimmen". Vi gosade och kelades så Gunnar blev riktigt orolig att jag skulle säga -Jag vill ha!!,  men se det sa jag inte. Jag vet vilket arbete det ligger bakom att ha en sådan fågel. Men vi gosade en bra stund innan jag satt in honom i buren igen. Synd att jag inte tog med mig kameran!!

Vi köpte en liten hona till Ricco. Tyvärr har Chicco gått bort och vi tyckte så synd om Ricco att behöva vara ensam så vi köpte en liten tös :o) De gick väldigt fint ihop. Satte sig jämte varandra och verkade som de levt ihop länge. Ricco kanske inte fattat att det var en annan fågel och inte Chicco som satt där. Men har lär nog snart upptäcka att det är en liten tös som inte kommer att bli förbaskad av hans närmande. Han försökte flörta med Chicco, men där fick han nobben. Chicco blev skit förbannad ;o)Till våren tänkte vi bygga en fin voljär till dem i uterummet. Nu får de nöja sig med buren så länge. Det lär bli fler besök till fågellandet och nästa gång så ska jag se till att ha kameran med.

Ha en skön söndag / Eva-LenaKommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Martina:

skriven

Ja har det väl börjat snett med bakning så verkar det vara svårt att få till det i slutet. Men oj vad gott det ser ut med tårta. Nästa helg ska vi göra både smörgåstårta och olika gräddtårtor då vi ska ha lite kalas.Klart att du tog kort på resultatet eftersom du vann,det skulle jag också ha gjort!

Men att du gick med på att göra middag?????????

Kunde du inte ha druckigt vin istället?I morgon är det jobbardag igen, ha det bra!

3 Anna:

skriven

Vilket jobb med att baka!! Och en man som hjälper till :O!! Jag säger som CW: Jag hade nog köpt en färdig ;) Men galet god såg den ut!!!

5 Marie:

skriven

Varför gick jag in här nu då??? Det var det dummaste jag kunde göra så här på morgonkvisten! Blev sååååååå sugen på någon smarrig kaka nu när jag såg era bakverk... Men! Bara att gilla läget och vara ståndaktig och inget ha. Fast det är väldigt enkelt egentligen - har inget hemma! Så det handlar alltså inte så mycket om att vara ståndaktig! ;-)

2 CATWOMAN

skriven

jag skrattar åt bagarna i köket... då det ska jäklas alltså.. men tårtan blev säkert god och ni hade tålamod så det räckte... he he...

Jag hade nog farit och köpt en ... ha ha kram på dig

4 Anne

skriven

Men nu vart det väl lite fel, du fick ju minst poäng så du måste ju ha förlorat. Hade jag varit med så hade jag fått mest poäng och då hade jag vunnit. Mest poäng = med vinst, det vet ju jag :))

Nu måste du titta på varje avsnitt av Singing Bee för jag vet inte riktigt vilken dag avsnittet som vi var med i sänds ;)

Men det var sjukt kul att vara med och vi är alla nöjda.

Kramar om dig och grabbarna