Ingen hockeyblogg :o)

Allmänt dravel
Idag har vi varit på Stjärnås Djur & Fjäder. Ni vet där vi var och köpte donnan till Ricco. Denna gång var Matilda och Fredrik med. Fredde såg även till att ha kameran med och fotograferade. Vi skulle bara TITTA. Hur tror ni det gick??? Nää, inget bra alls. Ny bur, foder, leksak till Tilda och ett sött Zebra fink par att sätta i den nya buren :o) Denna gång var det inte mitt fel. Det var Gunnar som köpte allt. Jag har min lilla favvo där. Den är inte till salu utan placerad där för att få det bättre. Det var den som haft blyförgiftning mm mm mm. Jag öppnde buren och ut kom lillen, lika kärvänlig som sist. En liten tjej frågade ifall det var min fågel.

-Nää, svarade jag.
-Men varför tar du ut den och håller i den?
-Jo, för jag är lite kär i den, svarade jag.

Flickan tittade lite klurigt på mig och sa.

-Jag tror han är lite kär i dig också!Hon/han är inte speciellt vacker på utsidan men jag är kär :o)

Fredrik fick syn på riktigt stora fåglar. Vi vågade inte gå in själva, trots att vi hade fått klartecken. Näbbar som har en styrka att knäcka av ett finger ska man ha respekt för. Vi bad om hjälp av ägaren. Fredrik gick in och visst ser han ut at vara lite vit om nosen :o)Han fick kameran, jag gick nämligen inte själv in. Han fick många fina bilder. Bjuder på två av dem.

En mycket vacker fågel!!

Matilda fick hålla i en liten nyfödd papegoja. Vet inte riktigt rasen men det är en mindre art.Vi fick tillåtelse att gå in i burarna och fotografera. Fredrik tog sig in till denna vackra fågel. Han tog många fotografier på denna skönhet. En riktig fotomodell ;o) Satt blixtstilla och tittade in i kamerna.Ja har ni vägarna förbi, Stjärnås ligger mellan Lessebo och Kosta, så ta er tiden att stanna till och kika in.

Nu ska jag vräka i mig chips och dipp och kolla på melodifestivalen. Såg precis Thorleifs bidra :/ Hoppas det blir några som är lite bättre :o)

Ha en go lördagskväll / Eva-Lena


Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 anette:

skriven

åhh vilken mysig dag ni haft...finns väl inget mer avkopplande än att umgås med djur!!!

hahaha ja thorleifs, varför va dom med? hahaha

lite bättre än dom va nog alla dom andra

ha en skön söndag

3 Martina:

skriven

Ja men där ser man ju att utseéndet inte spelar så stor roll, när det gäller kärlek:) Lite mindre fjädrar på bröstet spelar inte någon roll när man är kär!

Vilken röd fin Goja då! Det skulle väl vara något för Tilda att jaga runt i huset....När jag åker till djuraffären blir jag också fattig. Jag handlar både det ena och det andra till Pepsi och det blir aldrig billigt.I Åseda hejar vi på Thorleifs, sedan spelar det ingen roll om de är bra eller dåliga. Jag har faktiskt varit med i en talangjakt en gång för flera hundra år sedan och då var det just Thorleifs som kompade till det jag sjöng. Nä, jag vann inte...Ha att bra!

5 Anna:

skriven

OJ, vad fina de är!! Fast jag är lite lätt allergisk mot fåglar numera. Och jag hade ändå inte tänkt skaffa någon ;) Men de är verkligen superfina och visst ser man att fågeln är kär i dig också!!

2 Ninni

skriven

HEJ! Åh vilka fina fåglar och kanonfina foton!! Jättevackra foton fick ni till där!

Jag tror jag gjort som du, väntat utanför men men...

4 Anne

skriven

"Gråt inga tårar" med Thorleif det är grejer det :))

har Klister Slögren kunnat tävla i MF så ska väl Thorleif kunna det. Lite underhållande måste det ju också vara asg

Fåglarna tyckte till och med jag var fina, jag är ju ingen fågelkvinna egentligen (dom låter för hemskt, dom flesta i alla fall).

Idag när Olle och jag var på promenad så var det en massa skator/kråkor eller vad den nu var för fåglar som förde ett himla liv i skogen och jag sa - tur att jag inte sett Hitchcocks film fåglarna, för det kändes lite otäckt :(

Hoppas att ni får en fin söndagskväll.

Kramar om er alla