Äntligen har samtliga....

Allmänt dravel
...på jobbet blivit informerade. Jag har tidigare berättat att det kommer att bli nedskärningar på jobbet. I dag hade vi ett informationsmöte på jobbet. En av våra konstruktörer och vår exportansvarige kommer att gå i förtidspension. Detta är väl ingen direkt besparing men det är ändå ett långsiktigt tänkande.  Vi har en vikarie (grav. vik) som tyvärr kommer att få lämna oss. I dag meddelade hon dock att hon fått ett annat vik. som går hand i hand. Detta glädjer mig oerhört :o) för det är en riktigt duktig och bra tjej.

Jaha vad händer sen då, kanske ni tänker...Jo, det är här jag kommer in i bilden. Jag kommer att ta över grav. vikariatet som ekonomiassistent.  Vissa delar av hennes tjänst kommer att tillfalla ekonomichefen och de återstående 50% tar jag hand om. Så jag kommer att inneha två tjänster 50% på innesälj och 50% ekonomi.....ett tag.....sen efter sommaren kommer vi att ha en tjej som blir mammaledig. Nu kommer jag in i bilden igen. Till dess ska jag också ha lärt mig exporten. Då blir min innesäljartjänst istället att  hand om våra exportkunder. Allt detta kommer att innebära att jag får lära mig en massa nytt. Vilket jag inte räds för. "Bättre försöka och misslyckas än att aldrig försöka" :o) Det enda jag kan känna, som lite oroande, är att man innehar två poster. Kanske hamnar man i en stressad situation där man känner att man gör två halvdana insatser. Tror ändå detta kommer att bli bra. Jag har med årens lopp lärt mig att be om hjälp :o) Dessutom har jag ett dubbelnamn. Blir inga problem när man svarar i telefon.

-Välkommen till M.. ......, det är Eva (på ekonomi)
-Welcome to M.. ......, this is Lena speaking (på export)
-Välkommen till M.. ......, det är Eva-lena (innesälj)
*asg*

Jag måste ge vår VD en eloge. Han kunde ha gjort det enkelt för dig och gått på turordning. Det hade säkert inte drabbat mig, då vi har fler som kommit efter mig. Dessutom hade han säkert inte varit kvar då allt hade fallit som ett korthus. Han har inte många år kvar till pension. MEN han månar om företaget och oss som personer. Vilket jag också talade om för honom. Nää, det var inte röv slickeri!! Det handlar om att tala om för någon, att man uppskattar deras arbete. Jag tycker att många är så j*vla måna om att klaga när något är fel.... men man glömmer bort att tala om när något är bra. Kom att tänka på att en kollega till mig minnsan ringde till cateringen och talade om att hennes kyckling inte var genom stekt. Hon sa att hon tyckte att man verkligen skulle tala om det för dem. Visst jag höll med henne, MEN nästa gång hon berömmer maten så ska jag fråga ifall hon ringde och talade om det??? Är jag bitchig?.. a, kanske lite ;o)

Nä, nu kom jag helt av mig. Ja, så imorgon gäller det att vara utsövd. 08.00 ska jag inställa mig hos ekononomichefen och vara med när de gör månadsbokslut, phuuu, fixar jag verkligen detta???? När jag läser det jag skrivit så låter det som att vi är ett stramt företag som håller på titlar. Så är det definitivt INTE men jag känner mig mer bekväm att skriva titlar i bloggen, än att skriva deras förnamn. De stackarna kan ju inte rå för att de har en kollega som bloggar om allt ;o)

Ha en gokväll, imogon är det hockey :o)
/Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Martina:

skriven

Det är alltid skönt när man äntligen får veta hur det blir, om man är drabbad. Men hos er verkade det ha löst sig väldigt bra.Det kan väl vara kul att ha flera jobb samtidigt ett tag i alla fall. Tur att du inte är man, då hade du bara kunnat göra en sak åt gången:)

Nej jag skämtar!Jag tycker att det går i vågor det där när man klagar på allt och alla. Men jag är också uppmärksam på om jag kan berömma någon eller tala om att någon har gjort något bra - och då menar jag det verkligen.Lycka till med jobbet i fortsättningen. Hoppas att du hinner med att blogga nu när du får så mycket mer att göra:)Ha att bra!3 Anna:

skriven

Kan jag lära mig att köra tåg, vilket vi i och för sig inte sett ännu, så kan väl du fixa det där!!

Lycka till säger jag bara!

5 CATWOMAN:

skriven

Hej... du är inte alls bitchig... jag tycker du har rätt... oftast får man bara höra om man gjort ngt fel... det braiga tar man för givet... om folk var mer uppmärksam på att ge beröm eller tacka för ngt som gjort dem glada så skulle de flesta må mkt bättre.

Jobbet klarar du galant... kom bara ihåg att sägatill dig själv att du inte ska begära mer av dig själv än vad du begär av andra,

Allt som blir nytt kommer du att lära och det tar sin tid... men det gör inget liksom... det blir lätt så att man stressar upp sig för det känns som mkt att komma ihåg.

Ett bra sätt är att göra en hjälplapp av allt som ska fixas ... då kan man blicka tillbaka där om man glömt ngt...

Roligt för dig att börja med ngt nytt du kommer att bli oumbärlig sen kan du ta VD-posten... och jag blir din UllaBella Sekreterare... yes full fräs.. ha ha kram på dig ...

2 Jenny

skriven

Nog kan du komma upp i lugnan ro. Terrariumet är inte så lätt öppnat, och jag är extremt nog att stänga mig, vill juh inte att det ska hända lilla Bibbi något ;)Du kan juh alltid få hålla i henne när ni kommer ;DKramar

4 Anne

skriven

Häftigt, kan inte säga annat än lycka till och du kommer att fixa detta med bravur. Rätt person på rätt plats, helt klart. Sträck på dig nu syrran.

Älskar dig