Dan före doppare dagen....

Tyck och tänk
Ja, då sitter man här. Hela huset luktar mat, revbensjäll, skinka, Janssons frestelse och lanttulaatikko (kålrotslåda). Utan kålrotslåda=Ingen jul :)

I dag var jag också till Kosta och handlade två sista julklapparna. En till Gunnar och en till Fredriks Marie. Jag hade kameran med för jag ville ta lite vinterbilder. Det är inte ofta vi får denna mängd snö här nere i småland och har vi fått det något år så har det inte varit över jul. Det börjar töa ute så det gällde verkligen att passa på man vet ju inte hur länge den får ligga.

 

Jag tog mig långt in i skogen för jag ville ha orörd snö. Det var så tyst och vackert och rogivande. Julstämningen började infinna sig ;o)

 

 

I morgon är det jul afton men jag tar det med väldig ro. Känner faktiskt att det kommer att bli en bra jul, trots allt :)

 

 

Julen är en ångestfylld tid för många. Ensamheten gör sig mer påmind än någon annan gång under året, för de som inte har någon familj. Stressen är också en stor grej för många. Allt som ska fixas, städning, klappar, mat och sen ska man le och tycka att allt är jätte lyckat. Känns som många glömmer bort vad julen handlar om.

 

 

 

Så ta en tanke ställare så här i juletid. Måste allt vara perfekt? Kan jag känna en glädje i att träffa familj och vänner utan att ställa krav eller känna krav. Många säger att det är tanken som räkna men hur många menar det?

 

 

 

Jag skänker en tanke till alla de som firar sin jul i ensamhet. Känner du någon, vän, granne eller någon annan som du vet kommer att sitta i en ickevald ensam så slå en signal och önska dem en god jul. Kostar så lite men ger så mycket :)

 

Med dessa bilder och denna uppmaning önskar jag er alla en riktigt GOD JUL

/ Eva-Lena

 


Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anne:

skriven

God jul till dig och din familj. Vi kommer nog inte att träffas på lördag för jag måste åka hem redan kl 10 på morgonen. Det var den enda tåg som gick om inte vi vill betala ännu mer och resa mycket längre tid :(Men jag hoppas att du kommer hem till mig innan du åker hem igen. Jag hade tänkt lite på att mamma och pappa skulle skjutsa hem oss (då hade vi inte behövt åka så tidigt och jag har beställt biljetter med återköp), men jag kan inte låta dom köra i detta väder.Hoppas att ni får en fin julafton. Jag ringer dig i morgonPuss å kram

3 Anna:

skriven

Tack för vackra bilder och tänkvärda ord. Jag är ett enda stor julångestmonster som nyss konstaterade att JULAFTON är FÖRBI!! :D HURRA!!

Jag hoppas att du och din familj fick en fin jul tillsammans!

5 Martina:

skriven

Så jättehärliga och fina naturbilder du delar med dig av. Det känns nästan som om de är tagna ur någon småländsk sagobok.

Jag gillar julen och lite stress för mig är pricken över i:ett så att säga:)

Vi hade en sådan lugnt och fin julafton tillsammans med både mina och Patrik föräldrar och de minnena kan jag leva länge på. Jag är ju en drömmare:)Kramizar

7 ninni:

skriven

Gott Nytt år!

2 Jenny

skriven

Hej moster!

Jag är inte ledig mycket till jul och nyår.Ledig idag på julafton men jobbar på juldagen och i helgen då jag hörde att ni planerar att komma, du måste verkligen ha något emot mig, ni kommer varje gång jag jobbar ;)GOD JUL!!Kramar Jenny

4 ninni

skriven

Ja kålrotslåda är gött!! Liksom potatislåda den är ett måste för mig på julen!

6 CW

skriven

Bra du påminner nig om att ta det lite lugnare... jag är så otroligt trött idag då alla åkt hem så jag sitter och funderar på vad jag håller på med.

OCh ändå så tycker jag att jag inte gjort så stor affär av julen.... kramen och tack för dina alltid så fina foton