Bilden från igår.

Tyck och tänk
Ja, jag reagerade igår och tycker det fortfarande det var väldigt malplacerat. Jag tror faktiskt inte budskapet gick fram om det nu var tänkt att det skulle komma fram? Jag såg det inte, utan såg istället motsatsen.

När jag kom hem och fick in bilderna på datorn så blev jag nyfiken på vad GEGEN betydde. Trodde först att det var det namn. Google translate hjälpte mig för det var tydligen tyska och betydde MOT. Jaha, tänkte jag Och ställer mig egentligen ännu mer undrade över plakatet. Vill man inte få fram budskapet? Jag menar alla kan inte tyska och är inte lika smarta som jag som använder mig av google ;o) Att visa sin ståndpunkt i frågor, ser jag som positivt men på en hockeymatch. Ville de att skylten skulle misstolkas och på så sätt få fram sitt egentliga budskap?? Man går på en hockeymatch för att heja på sitt lag, man kallar sig Trossö Ultras och visar upp ett plakat med ett mycket luddigt budskap. Ja, nu sticker jag ut hakan men är det någon som kan ge en bättre förklaring? Det är ett ämne som är värt att ta upp i debatt, tycker jag.

 

Tacka vet ja andra sidan. Där gick det inte att ta fel på budskapet.

 

 

Kommer att lägga en länk här under denna bild till fler bilder så håll utkik :o)

 

Ha en bra kväll / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Limma:

skriven

Trossö Ultras har ju flera invandrarkillar så vilken sida de står på är inte mycket att fundera på. Om hockeyn är rätt forum kan väl diskuteras, det är ju ett bra sätt att nå ut iallfall då klubbarna är en stor del av staden och dess invånares identitet. Men det kommer ju tveklöst leda till interna stridigheter om man skall börja driva politiska grupper på läktarna.

3 Eva-Lena:

skriven

Tack för info. Gegen nazis var för mig ett helt okänt begrepp. Nu ser man ju på denna bild att näven faktiskt krossar hakkorset, så visst är syftet är nog inte så illa som jag från början uppfattade den. Ibland blir det lite fel med alla tecken och symboler. Ibland betyder en oskyldig symbol ett politiskt ställningstagande. Symboler tycker många (särskilt unga) är häftigt och bär dem ofta för att andra bär dem men vet inte riktigt vad symbolen står för. Visst oskyldigt, men det finns de som står för de åsikterna symbolerna syftar till och det är rätt skrämmande.Samtidigt som man bör få fram vettiga åsikter så kan det kännas fel i vissa sammanhang. Det måste också finnas frizoner där man slipper tänka på allt skit som vi människor orsakar, eller?

2 Anonym

skriven

Gegen nazis tillsammans med den loggan är ganska välkänt inom punken/metalmusiken och antinazistiska organisationer. Nu är just deras bild lite otydlig, men annars brukar man rätt tydligt se att näven krossar hakkorset. Men visst kan jag hålla med dig till viss del i det du skriver.