Mudnationals, Skene

Allmänt dravel
Då var den andra deltävlingen i Mudnationals avklarad. När alla resultat räknats ihop så visar det sig att allt kommer att avgöras i den sista deltävlingen i Brändåsen, Örebro, den 19-20 September.

På lördagen (första tävlingsdagen) vaknade vi till en stålande sommardag. Det var full rulle direkt på morgonen. Till en början var det lite halvkaos. Skrivaren ville inte skriva ut startlistorna. Alla jagade, givetvis, och det blev lite småstressigt. Samtidigt hade SVT kommit och skulle göra ett reportage till kvällsporten. Rolf  fick guida och ta hand om repotern och kameramannen.medans brorsan Ted slet sitt hår med skrivaren ;o)SVT´s reporter gör första inslaget till kvällens sändning. Här testar han bassängen tillsammans med Björn. Stackars Björn föresten. Han lyckades med att tappa bort sina bilnyckar och så vitt jag vet är han kvar i Skene än...näää det hoppas jag verklig att han inte är utan att han också kom hem till sina.Till slut kom i alla fall tävlingen i gång och här står ett gäng grabbar redo för start. Jag kan ju tala om att det är deras första heat....så rena var de inte sen ;o)Jag kan skriva under på att detta är nog en av de skitigaste sporterna som finns. Jag hade inte ett rent klädesplagg med mig hem och ändå var jag inte med och körde?? :)Det är inte så lätt att ta sig runt banan. En del maskiner fick hjälpas ur.Som ni ser så var det rätt mycket publik, en hel del barn. De fick chansen att åka med runt banan i pauserna. Det var mycket uppskattat och de flesta barnen tog chansen att åka med.En av åkarna gav sin morsan en tur på hojen ;o)Ni kan ju tänka er vad lyckliga barnen var som fick skita ner sig med mor och fars godkännande. Fattas bara annat när alla dessa vuxna män fick. Det var flera vuxna som mer än gärna följde med sina barn på turen i lerbanan ;o)

Foppa toffeln har fått en helt annan betydelse för mig. Jag har varit hatare av foppatofflan. Gick till och med med i en grupp på facebook "Hata Foppatofflan" Nu har jag ändrat mig lite på den punkten. Kanske efter det att två par skor har blivit halvt förstörda på de två mudnationals som jag varit på.Foppa tofflor kan hamna  i värsta geggan men vad gör det. Bara skölja av gummit och använda dem igen ;o)

Efter att singelklassen och twinklassen var körda så blev det lite mud jumps ner i bassängen.

Mud Nationals är inte bara tävling, som ni säkert förstår. Visst går de in för tävlingarna men lite skoj och publikfrieri hinns det också med.Fredrik och hans kompis Adam fick sig en helg de sent kommer att glömma. De fick låna maskiner, hjälmar och ryggskydd av Honda Teamet. Sen tävlade de runt i banan.Monster var på plats och de lät fredde och Adam köra i princip hur mycket de ville på deras maskin.Visst fick grabbarna jobba lite också. De var ju inte enbart där på nöjes tripp fast det gjorde de så gärna. Efter att de kört i lerbanan var det dags för bad däri också.De mindre barnen hakade givetvis på. Tove var lite försiktig men säg den unge som inte gillar gegga ;o)

Lördags kvällen avslutades med Mudfest i det stora mat tältet. God mat och underhållning. Själv är jag nog för gammal för att orka hänga med ;o) Vi var med och käkade men när underhållning drog igång drog vi oss undan.På söndagen kördes lagtävlingen. Jag gillade faktiskt lagtävlingarna bäst. Vet inte riktigt varför, tyckte den var riktigt fartfylld och så var Ted speaker, betydligt bättre än Nissen som snackade på Lördagen. Han hade nollkoll. Själv kände jag mig som värsta proffset trots att jag inte alltid hängde med.

Team Rindab som bestod av Skene grabbar körde rikigt bra. De låg på andra plats efter Team Highlifter med 52 poäng mot Highlifters 55 poäng. Finalracet blev precis så spännande som en final ska vara. Finalheatet kördes med 7 varv. På andra varvet (tror jag det var) så välte Tomas Glaad, Team Highlifter, i bassängen och blev omkörd av samtliga åkare (fyra stycken). Han välte upp sin fyrhjuling och började sin jakt på de övriga. Han lyckades med konststycket att köra ifatt och förbi tre stycken och hamnade på andra plats. Första platsen kneps av Joel Andreasson. hemmaföraren som körde för Team Rindab. Därmed fick de 10 poäng och gick förbi Highlifter med en enda ynka poäng ;o)

Jag håller på att leta efter någon sida där jag kan ladda upp album för mina bilder. Över 800 bilder togs under helgen. Visserligen kan många gallras bort men det blev många bra bilder. Tänker också lite på hockeysäsongen som snart drar igång. Jag har ju andvänt mig av bilddagboken förra säsongen men jag är inte riktigt nöjd med upplägget där. Jaja, vi får se ifall jag hittar något ;o)

Mer bilder...

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Härliga bilder, men jag saknar EN bild. Var är du i full "geggamoje utstyrsel?????????? Nog måste det finnas en bild, fram med den!!!Det verkar ju vara en helt galen tävling att skita ner sig så pass och att en del även hoppar i frivilligt:)Antar att ni blev bruna i helgen antingen av den varma solen, eller av lervällingen.Ha att bra!

3 Anne:

skriven

Vilken helt galet underbar helg ni fick. Förstår att Fredde var alldeles i extas S

Lite synd att Jenny inte kunde komma hon hade nog också velat köra där i leran. Hon har ju t.o.m körkort på fyrhjuling ;)

Åhh ikväll är jag trött, det tar på kraftena att jobba efter 4 veckors semester och på jobbet är det total kaos, värre än innan jag gick på semester :(

Nu ska jag bara slapp ett tag sen blir det sängen. Kramar om er alla

5 Anna:

skriven

Jag blir så avundsjuk på din kamera varje gång jag tittar in här!

Men det där med lera är inget för mig!! Jag har alltid avskytt att vara kladdig!

Nu ska jag spana vidare på dina andra inlägg...

KRAM

2 Martina

skriven

Fattar inte att mitt namn försvinner precis då jag skickar, men du kanske förstår att inlägget utan namn var mitt:)

4 ninni

skriven

Det såg jätteskoj ut, såg ut som ni haft en kanonhelg!! Härligt.

Maken och vi samt bekanta brukar köra OFfroad fast med bilar då, och kanske inte fullt lika mkt lersprut men visst hittar de sina lerhål de med även om de kör mest berg och kanter oc skogstrixande osv. Mer aktiva förut då brukade även jag springa med winchvajern där i leran... Maken är lite sugen på en fyrhjuling nu :-)