Har lekt fotograf

Hockeyblogg
I dag var vi till Kalmar och gick på IKEA, eftersom det inte var så länge sen jag var där sist så blev det inga hutlösa inköp. Däremot var vi på netonnet och köpte en extern blixt. Ja, jag kände att jag kommer att behöva det.

 

Jag har nämligen fått mitt första fotouppdrag, kan man säga. Jag har fått en förfrågan från Tingsryds AIF ifall jag vill fotografera A-laget och tränarna. Fotografierna kommer att vara lite annorlunda än de tradionella hockeyspelar bilderna. Bilderna ska sen förstoras upp, signeras och hängas upp i den nybyggda Elite Skybar i Dackehallen. Under säsongen kommer folk att få lägga bud på bilderna och när säsongen är över kommer högstbjudande få ta med sig fotografiet hem. Jag nappade direkt och tyckte det var en kanon ideé. Däremot börjar jag vackla på min förmåga att få bra fotografier. Stackars Jennifer fick idag sitta modell när jag testade olika inställningar med blixten.

 

 

Visst har jag tagit bra porträtt bilder (om man nu får säga det själv) men det har varit med zoomning och när personerna inte själva vet om att de blir fotograferade. Det är ju en helt annan sak att fånga "det där" när personer ställs framför kameran.

 

Jag tror att Jennifer blev rätt less på mig till slut ;o)

 

Jag tror att det kommer bli fotograferande under veckan och helgen som kommer. Spelarna var lediga nu i helgen och vi har kommit överens om att vi fixar detta i samband med att de har träning. Kommer nog bli minst två tillfällen som jag kommer att få ta mig till Tingsryd. Det är ju rätt många som ska fotograferas. Jag skulle helst vilja att det tas bilder utomhus eftersom jag inte har tränat så mycket med blixten. Ljusförhållanderna får avgöra lite var bilderna kommer att tas. Visst känner jag mig hedrad att få göra detta. Jag kommer att göra mitt bästa men visst tusan börjar jag bli lite nervös...tänk om det blir skitbilder??? :/ Ni får hålla tummarna för mig!! ;o)

Ha en bra lördags kväll / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Martina:

skriven

Kan förstå dig om du blir nervös inför uppdraget. Det är ju en sak att ta bilder som är till dig själv och en helt annan om du redan innan vet att det är jobb eller uppdrag. Men jag ser att du har övat dig hela lördagen och reseultatet är ju sketabra.Men är det inte en väl liten blixt du köpte - hittade du ingen större (skämtar med dig.)Häromdagen pratade vi i familjen om att vi skulle försöka ta ett familjekort och förtora upp. Nu vet jag vem vi ska anlita:):)Ha att bra!

3 Eva-Lena:

skriven

Stefan: Tack, är glad att du tror på mig ;o)

Martina: Säg tid och plats så kommer jag med kamerautrustningen :)

2 Stefan

skriven

Hej!

Är helt säker på att du kommer att göra ett kanonjobb! Ska bli kul att se bilderna.

4 Anne

skriven

Paparazzi uppdrag blir det väl nästa gång S

Åhh jag är så stolt över dig. Kramar dig riktigt hårt.