Första arbetsdagen avklarad.

Allmänt dravel
Funkade rätt bra. Mycket att göra så dagen flöt förbi utan att jag riktigt hann reflektera över den. Känner en viss vånda för vad som väntar mig framöver. Ja, detta med att jag ska kombinera export och ekonomi. Meningen att vår största engelska kund skulle hamna hos en annan person på jobbet. Vår chef föreslog att vi skulle fördela denna kund så oss två. Vilket inte skulle fungera. Det tyckt inte heller min kollega utan föreslog att jag skulle vara kundansvarig även för denne krävande kund. Krävande pga att det endast sälj special till denna kund, alltså inga standard produkter. Han skulle bistå mig med tekniskt kunnande.

Jag slog näven i bordet (har faktiskt blivit riktigt bra på det ;o) Jag skickade ett mail till samtliga inblandade. Där jag förklarade mina farhågor. Om jag förklarar lite vilka jag ska ersätta så förstår ni kanske bättre.

En 100% (export), som gått i pension.
En 75% (ekonomi), som är mammaledig
En 50% (export), som kommer att gå på mamma ledighet

Meningen var att det skulle fördelas lite för att inte allt skulle hamna på mig. Visst, jag är inte rädd för att kavla upp armarna och jobba hårt men jag är inte övermänsklig. Vad händer om marknaden vänder och vi får mer att göra. Då kommer det definitivt inte fungera.

Jag skickade som sagt ett mail:

Jag håller med om att detta (alltså delat kundansvar) men min arbetsfördelning måste ses över. Eftersom vi alla vet att NN är krävande och tar tid. Jag har ju också ekonomin att tänka på. Jag är rädd för att min arbetsbelastning blir för stor. Visst är jag villig att prova men jag vill att det sker en snabb förändring ifall jag märker att det inte fungerar.
Mvh / Eva-Lena

Jag vet att jag kommer att få hjälp av en person med ekonomibiten, men till månadsbokslut då vi bägge har mycket då kan det köra ihop sig regält. Jaja, det är ju lite att måla fan på väggen MEN jag tänker inte låta arbetet (eller något annat heller för den delen) gå före mitt eget välbefinnande. Jag tänker dra i nödbromsen långt innan den berömda väggen!

Här hemma har vi fixat och donat lite. Köpte lite rotting möbler till uterummet. En liten läs och myshörna har det blivit. Jämte varje fotölj har vi köpt två vinrankor som skall växa sig riktigt stora i detta växthusliknande rum. Nästa höst får vi kanske skörda och trampa eget vin ;o)Golvet ser inte för grannt ut. Meningen är att vi ska kakla det. Vi har köpt beigespräckliga 30x30 cm plattor. Så det kommer att bli fint golv också...vilket år som helst ;o)Ha en gokväll och njut av semester ifall ni fortfarande har något kvar av den.
/ Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Martina:

skriven

Ja det är lika bra att sätta ner foten på en gång så att de vet var de har dig i frågan. När de vänder som du skriver - ja då står du där ensam och ingen hinner med att hitta en lösning på ditt problem för alla har fullt upp.Åh, dina vinrankor..............

Men, du dricker väl inte vin har jag för mig eller? Men trampa du vin så kan jag komma och smaka av:)Känns väl skönt att vara igång igen. Det känns lite skrämmande att jag snart ska börja jobba igen. Helst skulle jag vilja satsa på en ny karriär som "lyxhustru".Ha att bra!

3 Anna:

skriven

Bra att du nödbromsar! Fast annars kanske du kunde fått 225% mer i lön ;)

2 ninni

skriven

Ser fintint ut och med kaklet på golvet blir det än bättre!

Bra att du kan slå näven i bordet och inte bara tiger och lider! Det borde vi alla och en var bli bättre på!

ha det gott