Finns så mycket att skriva...

Allmänt dravel
...och så lite tid. Så mycket olika saker som berört mig den senaste tiden. Att välja ett av ämnerna är så svårt. Vad ska jag prioritera.

En blogg, om en person som i sina bloggar smutskastar andra för att skada.... i syfte på vad har jag inte klurat ut....anledningarna han ger är på sandlåde nivå. Det han anklagar andra för att göra, har han själv gjort 10 gånger värre utan att blinka. När han sen blev ertappad med handen i kakburken så är det någon annnas fel, taskiga skatteplanerare *asg* Att han sen väljer vilka kommentarer som han tar in gör inte saken bättre. Lättast så, har man inte torrt på fötterna är det ju enklast att inte publicera sådant som gör att folk ifrågasätter det han skriver. Det här med att ifrågasätta är en annan sak. Personen jag skriver om har enormt många läsare. Läser man endel kommentarer blir man mörkrädd. Många ifrågasätter inget han skriver utan sväljer allt med hår och hull, så länge det inte drabbar med själva förståss. Fattar inte hur de är funtade??? Det handlar inte enbart om att han skriver om en förening som ligger mig om hjärtat. Jag kommer ihåg när han utlämnade en hel familj, fru och barn med namn, var de bodde, ja i princip allt för att mannnen i familjen kritiserat honom i sin blogg. Jag reagerade starkt på detta trots att jag inte kände personerna. Kunde ju lika väl varit jag och mina barn!! Jag anmälde detta men det enda som hände var att namnen var X:ade och personnumrena var punktade.

Eller en blogg om att vara tonårsförälder. Lite knepigare ämne, inte lätt alla gånger. Alla vill sina barn väl men ibland kan man göra dem illa utan att man egentligen menar det. Inte rent fysiskt men att inte lyssna till barnen är lika illa det. Att bestämma allt utan att ta hänsyn till vad de själva vill. Jag menar inte att man ska låta barnen bestämma men man måste låta dem skaffa sig egna erfarenheter. Även fast man som förälder vet att deras åsikt är fel, för att man själv har erfarenhet av det. Ibland måste barnen själva komma fram till det. Det hjälper inte hur mycket man försöker förklara, för har de inte upplevt det själva så förstår de inte.

Mitt sätt att se på saken är inte det billigaste, har jag fått erfara idag. Ena grabben kom på ett enkelt sätt att tjäna snabba pengar. Roulette på nätet. Han har tjatat om detta i två dagar, fanns en person som tjänat 300.000 på en månad. Det hade med sannolikhetsläran att göra. Kan ju erkänna att matte inte är min starka sida men jag stod på mig och sa att i spel finns inga snabba pengar. Han gick till och med till banken för att fixa ett redigt visakort för att dra igång. Det fanns inget jag kunde säga för att övertyga honom om att det inte kunde vara så enkelt.  Idag blev jag trött på dividerandet om detta och sa att ha fick använda mitt visa. Satte in 200 och sa  "bevisa att jag har fel". Jag kommer att äga dig blev hans slutord innan han försvann ner i källaren. Efter tio minuter fick jag meddelande om att han låg 150 +...efter en halvtimme kom han upp och sa att han spelat bort allt MEN samtidigt påstod han att om man hade haft mer pengar.... Nu för en liten stund sen kom han upp och sa att han läst en massa info om detta på nätet och kommit fram till att det tydligen inte var så lätt ;o) Detta var en liten parantes.

Att tvinga sina barn (snart vuxna) att göra som man säger genom att hota eller på annat sätt kränka dem är inte rätt. När barnen fyller 18 är de myndiga och man har i princip inte något att säga till om. Det gäller att skapa ett förtroende som gör att de även tar råd ifrån en även i vuxen ålder. Endel förespråka att man ska bli kompisar med sina barn och det är jag INTE förespråkare av. De har tillräckligt med kompisar ändå. Det jag menar är att respektera dem och deras åsikter och lyssna till deras argument. Man vill väldigt gärna att barnen tar ansvar men för att få det så måste man också ge dem ansvar. Visst kommer de att göra misstag men förhoppningsvis lär de av sina misstag. Det gäller att rusta dem för vuxenlivet.

Eller en blogg om vårt svartbygge. Ja, jag fick ett brev från kommunen som meddelade mig att vårt staket är ett svartbygge. Vilken tur att det blåste ikull i söndags då ;o) Jag kontaktade kommunen idag och förklarade att vi var ena skogssmurfar som inte fattade bättre. Jag förklarade att vi bott i skogen i 20 år (där inga bygglov behövdes) och hade nu tagit ner staketet....okey ett plank som de kallade det. Sa visserligen inget om att det blåst ner...hur det nu kunde göra det när vi dragit fast det med bultar rätt in i betongen. Han kunde inte svara för ifall det blev böter på detta eller inte??? Vi får väl se, han skulle höra av sig på måndag till de laglösa på storgatan 34 ;o)

Hihi, nu blev det en blogg om lte av varje ;o) Har förresten bokat biljetter nu till träningsmatchen mot Leksand. Det får bli en mjukstart inför seriespelet. Fick ett mail idag från min KHK-vän. Han skrev  3-5...OCH det var en träningsmatch ;o) Har läst runt lite på olika forum och kommit fram till att det är rätt mycket tråkningar supportrar emellan. Visst ska det tjabbas lite, det hör till, men det ska vara men det ska vara med glimten i ögat. (näää, usch nu lät jag som en viss örebroare) Alla håller hårt på sitt lag men man måste också respektera andra supportrar. Jag gillar min KHK-vän skarpt, synd bara att han inte är TAIFARE ;o)

Ha en gokväll..nu blir det bingen för min del / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 CW:

skriven

Tjaba... jag håller med dig i ALLT du skriver Förunderligt att du tänker likadant som JAG :)

Den enda jag skriver skit opm är egentligen Elakingen som hatar Nils... men på samma gång så står jag för det då jag sagt samma ord till dem själva. Sanningen är aldrig fel men då man börjar ljuga och dra till för att göra sig själv intressant så är det STORT FEL. De människorna är lätta att knäcka för de har oftast väldigt låg självkänsla m,en de gömmer sig bakom en fasad för att känna makt bakom tangentbordet. Jag tycker de kan skita på sig ... he he

Barn som blir STORA, ja det är ett kapitel för sig ... jag tycker du valde ett bra sätt att få grabben att inse att det är inet så lätt att vinna pengar som man kan tro. Just det där att de får göra misstag... det är så man lär sig.

Åh det finns mkt man skriva om såna saker då de inet lyssnar men sen efter några år kan man höra sina egna ord genom deras munnar då de tycker till om saker och då inser man att de lyssnat ändå. Det är en skön känsla för då känner man hopp inom sig.

Jag gillar dig EvaLena för du är en person som står upp för det du tycker är fel och du har många klokar tankar... precis som din kära syster.

Det gör ingenting att du är ett hockeyfreak...ha ha... du är en 20-poängare i mina ögon ändå.

STOR KRAM du kloka modiga dam!

3 ninni:

skriven

Men du lite av varje blev en rätt lång historia, en intressant och klok sådan tycker jag! TOkigt med staketet, men sånt händer även den bäste brukar de säga :-) Hoppas ni har det gött ändå! Kram på er!

2 Martina

skriven

Jag fattar inte heller hur man kan vara taskigt i sitt bloggande och såra andra människor. På ett eller annat sätt så tror jag att det kommer tillbaka till den personen och då träffar det med kraft, säkert rakt i hjärtat. Jag försöker att fundera både två och tre gånger ibland när jag skriver något om min familj, så att jag inte avslöjar förmycket eller sätter dem i en pinsam sits.När vi växte upp hemma så sa våra föräldrar att så länge ni bor hemma och har era fötter under vårt bord, då är det våra regler som gäller. Vad man fick höra detta, och så var det, inget snack. Nu säger jag det till mina barn - gissa om jag ser mig själv i dem-ha!Våra barn är ju inte lika gamla, men de vill också spela vissa spel som kostar pengar på nätet. Nu är det WoW som gäller och då kostar det att spela. De måste köpa 2-månaderskort som kostar något på 250kr. Redan det är ju egentligen rena vansinnet.Ja och då drar hockeysäsongen igång för din del då! Tycker att du har hållt dig lugn länge nu:) I helgen har Åseda börjat spola is och i veckan går Erik på is - då blir det pussel med mattiderna igen.Ha att bra!

Martina

4 Anna

skriven

En intressant blogg om lite av varje :)

Tur i oturen att planket blåst omkull. Har ni haft storm eller...?! Hoppas att ni slipper böter i alla fall.

Kramen till dig.