Ytterligare två ungdomar.

Tyck och tänk
Förra året dog 4 ungdomar av drogen DXM. Robert Eklund, 17 år, dog i Mars förra året av just drogen DXM. Föräldrar och vänner till Robert kämpade för att få DXM drogklassad. Skrev själv bla. denna blogg om ämnet. För ett år sen såldes det helt legalt på nätet. I somras blev den drogklassad och den lagliga försäljningen försvann. Däremot finns den fortfarande att få tag på. Två ungdomar i Gällivare tros ha mist sina liv i samband med användande av drogen DXM.


Malin blev bara 19 år och Sebastian 21. På sjukhuset i Gällivare vårdas dessutom en 24 årig man efter en misstänkt överdosering av DXM. Man blir så ledsen när man läser om unga människor som får sätta livet till av dessa droger. Jag skriver namnen på dem trots att jag inte känner någon av dem. Men jag vill att de ska ha namn. Det gör att man tar dem till sig. 19 åring, 21 åring, 24 åring säger inte samma som Robert, Malin och Sebastian. De är personer som har föräldrar, syskon, vänner och jag känner verkligen med dem alla.

Önskar man kunde göra något för att förhindra detta!!
/Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 CATWOMAN:

skriven

Ja det är så deprimerande att läsa om desa droger... man förstår hur oerhört jobbigt det måste vara för de anhöriga.Jag vill inte ens tänka mig in i vilken smärta det måset vara att mista sitt barn på ett sådant sätt. Bra att du skriver om det...kram