Valborg närmar sig...

Allmänt dravel
...samtidigt som det råder eldningsförbud. Någon valborgseld får man nog inte se i år. För mig kvittar det. Har inte varit vid en valborgseld på många år. Torrt är det verkligen. Inte ofta jag önskar regn men nu skulle det inte skada med några droppar. Det kan ju regna på natten ;o)


Äppelträdet står nu i full blom och så även körsbärsträdet. Vi har tre äppelträd på tomten och ett gigantiskt körsbärs träd. Äppelträd hade vi i skogen också. Däremot har vi aldrig haft något körsbärsträd innan. Ska bli skoj att göra lite gott av det. Körsbärsvin kanske ;o) Naturen är så vacker, så här års.  All denna blommning. Jag tycker att det i år verkligen har varit (och är) en riktig vår. Många gånger slår värmen till så fort så allt slår ut på en gång och så är det sommar men i år får vi verkligen uppleva en vår. Björkarnar musöron börjar slå ut nu och de ger ett så härligt ljusgröns skimmer.


På jobbet har vi haft säljmöte. Alla utesäljarna var på plats och jag fick lämna min ekonomiplats och bli innesäljare igen. Jag har tidigare varit på kurser om Incoterms och de olika transportavtalen. Ingen har väl egentligen riktigt vetat  vad de står för men nu har vi valt tre olika avtal som vi kommer att använda oss av, FCA, CPT och DDU ja även DDP ifall tullhandlingar måste till. Rena rapakaljan? Ja, det är lite av en djungel med alla transportavtal som finns. Så länge inget händer under transport så kvittar det egentligen. Viktigst är det med Export transporter. Det måste finnas klara regler vem som står risk och kost. under transporten. Åhh, det var väl intressant läsning?? Det var i allafall skoj att få vara på säljsidan ett par dagar ;o)

Nä nu ska jag ta lilla Tilda på en sista utevistelse innan det är dags för bingen.


Vem kan motstå dessa ögon som tittar bedjande på en ;o)

Ha en go kväll / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anne:

skriven

Snart bär det iväg till Flen för Valborgs firande. Men först ska jag iväg och klippa mig, får se om jag törs åka sen och visa upp mitt nya jag :)

Kanske blir Olle alldeles förskräckt ler

Kramar om dig och alla dina grabbar

3 Anna:

skriven

Äppelblom och körsbärsblom!! Finns knappt något vackrare! Här är dåligt med fruktträd trots att jag tror att åtminstone vissa sorter skulle fungera alldeles utmärkt.

Tack för att jag får se blommorna i alla fall via din blogg ;)

5 Jenny:

skriven

Arups gård är där hon är född, alltså inte där hon bor nu. Islandshästar brukar få gårdsnamnet efter sitt naman. Tex som hennes pappa heter Segull frà Skardi, betyder att han är född på gården Skardi. Så det behåller dem även om dem flyttar :)Hon står i Grangärde, ca en halvtimme från mig. Så det är inte så farligt :) Usch längtar till imorgon då jag ska till stallet igen :DKram/Jenny

2 martina

skriven

Jag tror inte att jag har missat många Valborgseldar, förutom när barnen var riktigt små. Nu tycker jag att det är riktigt mysigt att fira in våren - kan vara ett ålderstecken.......Våren är verkligen som finast precis innan allt slår ut i full blom. Färgerna är ju enormt vackra på blommor och blad när man ser dem för första gången efter den långa vintern.Får gratulera till att du är säljare igen, förstår att du har längtat:)

Tilda ser ut att vara en klok hund, fina ögon!Ha att bra i solen!

4 David

skriven

Den elden dom hade bakom folkets hus förra året var riktigt löjlig!!! Så om dom inte får ha nån i år så är inte det nån större förlust =)

6 CATWOMAN

skriven

Vackra bilder som vanligt och sonen har verkligen känslan för en fin bild. Jag faller även för de bruna ögonen...kanske man kan fråga chans på Doggen ha ha...Kraem på dig