Underbar kväll.

Allmänt dravel
När jag slutade idag var det 26 grader varmt ute och det blev en så ljummen solig kväll här hemma. Idag kunde jag inte heller låta bli att fotografera blomningen. Dessa bilder lägger jag ut åt Anna som tydligen inte har denna blomster uppinorr ;o)


Till körsbärsblomningen valde jag den klarblåa vårhimlen som bakgrund.Kommer att tänka på den gamla schlager dängan 

"Ska vi plocka körsbär i min trädgård
du och jag wow wow wow
Plocka allt du törs där i min trädgård
Ta vad du vill ha"

1975 var året denna sång slog igenom. Jag var 9 år och lärde mig den trallvänliga sången. Texten var ungefär lika mesig som " Dina bröst är som svalor som häckar" med Malta (melodifestivalen 1973) Hur kom jag in på detta spår. Är ju ingen melodifestival fantast precis. Får skylla på bloggtorka. Näää, det var de där jäkla körsbären!! ;o)

Fångade min minsting på bild idag. Min minsting lär han ju alltid vara men även han har växt till sig och blivit ung man. Känns ibland konstigt att man har så stora barn.Fredrik delar mitt intresse i fotografering. Hans favorit är nog alla olika slags motorfordon. Allt från moppe till stilade BMW. En del bilder han tar är dena reklambilderna. Han har valt att läsa hotell och restaurang till hösten. Visst han är också duktig på att laga mat men tröttnar han på det kan han alltid slå in sig på fotografering. Denna vackra solnedgångsbild är tagen av sonen min. Visst har han öga för det vackra?

I dag var Anticimex hos oss för att ha en brandövning. Teori och praktik blandades. Vi började med lite teori där vi fick se olika brandförlopp. Rätt intressant faktiskt. Efter det var det praktiska övningar ute på gården. De tände en eld med hjälp av gasol i en rostfri låda. Vi fick alla prova på att släcka branden med olika släckare. Jag valde kolsyresläckaren. Blundade och "vevade runt runt" som mina kolleger uttryckte det. Spela roll, jag lyckades ju släcka elden. Sen fick vi släcka elden på en docka med en brandfilt. Jag har gjort det en gång tidigare. När jag var 15, låg en vecka på KA4 i Göteborg som Lotta. Ja, ni vet väl Lottakåren ;o) Det var ju som sagt ett tag sen. Visserligen släckte jag elden på dockan men han/hon hade ändå blivit kvävd eftersom jag satt på huvudet *asg*

Nää, nu får det vara slut på dravel för denna gång ;o)

Ha en go kväll,  i morgon är det "nästan" fredag / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anne:

skriven

Körsbären hade väl börjat jäsa och är man fuller så är det väl enda gången man kommer ihåg slagerdängor eller i alla fall försöker sjunga dom asg

Sen garvade jag så tårarna rann när du berättade hur du rädda dockan från att brinna upp :)

Kram på dig och en underbar Valborg till er alla.

3 CATWOMAN:

skriven

Det blev ju helt fel... ha ha.... det var ju här jag skulle berömam sonens fotgraferingstalang men du fattar nog. Jag är förvirrad h aha... bilderna får mig att inse att det är mkr bättre att bo söderut... nåväl den kommer väl hit också den där värmen. Kramen damen

5 Lillemor igen:

skriven

Sorry för dubbla inlägg !Kolla lite på din blogg nu,såg att du hejade på Tingsryd i hockeyn ? Bor du där också? Jag bor i Mariestad och hejar självklart på vårt Bois här,TAIF och BOIS har spelat mot varandra många ggr,men denna säsong har ju Bois varit i allsvenskan ...som inte gick så bra..;)Så dom åker ner igen,komme rinte ihåg om det var Växjö eller Tingsryd som kom upp nu ?

/Lillmor som är vän med din syrra på facebook

7 Anna:

skriven

Jga tycker det var bra dravel! Och tack för körsbärsblommorna!! Jag saknar dem! Fast just nu sitter jag ute i linne och med uppkavlade byxben så jag ska inte klaga på våren.

Vi fick också göra de där övningarna när vi hade brandutbildning i skolan i februari. Men precis som du undrar jag om de verkligen hade klarat sig, dockorna, om de varit levande. Dog de inte av brandskador så dog de av kvävning för att någon suttit på dem!

Ha en happy Valborg!

2 Anne

skriven

Glömde ju att skriva att Fredrik är en skit bra fotograf. Alltså bilden på solen kunden man tro var ett montage, hur fick han fåglarna att flyga still?? ler

Pussa honom från mig

4 Lillemor

skriven

Vilka fina bilder du tar ! Den där låten ska vi plocka körsbär...den har jag sjungit när jag gick i 9 klass och vi hade nåt litet jippo i aulan,stod ensam och sjöng den inför alla,jag som inte ens kan sjunga fattar inte att jag vågade ! Hi,hi !

/Lillemor (som är på facebook)

6 Anonym

skriven

Whao! Oj så där långt komna är inte vi. Vitsippor, tussilago, blåsippa blommar här, "påsklilja" likaså.

Men inte några träd som blommar ännu...det är väl kanske havet som kyler ännu jag vet inte.

Men jättefina bilder som vanligt!!

Ha det riktigt fint ikväll! Glada vappen på dig!

8 martina

skriven

Vi ligger några dagar efter er när det gäller våren. Men nu såg jag att grannens körsbärsträd har börjat att blomma. Det är verkligen fina bilder. En favorit som jag själv gillar att ta kort på är sol uppgång/nedgång - din Fredrik har verkligen fått till det!Synd bara att det har blåst så kallt hos oss, hoppas att det blir en varm dag idag.

Ha en fortsatt trevlig helg!