Sveriges rättsystem.

Tyck och tänk
Vet ni att man idag kan få vänta 5 år på en rättslig dom i Sverige? Har en vän som idag brutit med sitt kriminella förflutna. Han har köpt sig fri för att kunna leva ett normalt liv. Visst har han mycket på sitt samvete men har har tagit avstånd och hjälper idag ungdomar genom bland annat genom KRIS, kriminellas revansch i samhället.

För 5 år sedan åkte han fast för häleri. Han har under alla år jagat för att få en dom. Idag har han ett fast arbete, familj och har återtagit kontakten med sina två barn. Nu har han fått sin dom. Tack och lov tog de hänsyn till hans leverne idag och han tilldömdes att bära fotboja. Han kan ta sig till sitt arbete och hem. Övrig tid är han bunden till hemmet, verandan och farstukvisten inräknat, men att hämta ved i garaget kan han glömma för då går larmet. Två timmar varje helg får han fritt men kommer han hem 5 minuter för sent går larmet.

Jag ifrågasätter inte att han får ett straff för det han gjort! Däremot att vänta i 5 år innan straffet faller, tycker jag är helt horribelt. Vad är ett straff egentligen till för? Undrar vad grabbarna skulle säga ifall man gav dem utegångsförbud för något de gjort för ett halvår sen? Eller skälla ut hunden idag för att den som valp bet sönder mina finskor??? Ja, nu vet jag ju att min vän tar detta som en man och vet mycket väl varför han får det men blir han en bättre människa för det??

Nää, jag önskar att jag kunde skriva "April, april" men dessvärre är det sanning!!!

Ha en go kväll, imorgon är det hockey :o)
/ Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anne:

skriven

Ja det är helt galet det där. Samma med asylsökande det kan ta en herrans massa år och dom har börjat stadga sig i Sverige, barnen börjat skola och fått kompisar och då efter en herrans massa år så får dom inte stanna utan ska utvisas. Sverige i ett nötskal eller? Jag är ju en person som inte gillar stress men nog brukar jag jobba undan på jobbet i alla fall :(

3 Anna:

skriven

Horribelt var just rätta ordet!! Annars är jag mållös.

2 Ninni

skriven

Ja det är på tok att det ska dröja så där... inte bra!

4 Lycke

skriven

Men vi säger att han hade åkt in i fängelset på en gång, kanske hade han då haft svårare att hitta tillbaka till en normal livstid när han kom ut, än han kommer ha nu?