Verklighetsflykt??

Tyck och tänk
Ja, jag tror faktiskt det är det jag sysslar med för tillfället. Jag har tiomiljoner saker jag egentligen skulle syssla med. Städa, handla julklappar, stryka tvätt högen som IGEN har svämmat över korgen. Vad gör jag då?? Kliver upp på morgonen, jobbar, kommer hem, äter. Sen sätter jag mig vid datorn, flummar runt lite i etern. Leker med bilder i Photoshop. Går sedan och lägger mig. Känner ingen glädje över att det snart är julafton. Hmmm, det är nog där skon klämmer. JULEN!! Julångest, är nog vad jag lider av och för att glömma så sitter jag bara vid datorn.

I morgon är det stor möte på Bikupan. Undrar vad som kommer att sägas där. Möten om oroligheterna har vi haft för. Vad har det lett till?? Inte mycket, eftersom problemen eskalerat. Det är egentligen en liten grupp ungar som ställer till det för alla. Min undran är vad som händer då dessa barn gör något?? Vad fick grabben för straff för att stulit en lärares bilnycklar och kört olagligt med hennes bil? Eller de ungdomarna som lånat en bil och tog sig till skolan och körde rätt in i skolbyggnaden? Misshandeln som ett gäng ungdomar utsatte en grabb för i början av skolåret? Ett par dagar efter misshandeln så satt vi i bilen och en av våra grabbar pekade på ett gäng ungdomar och sa. Där går de som misshandlade Linus. Vad ger det för signaler till alla ungdomar. Jo, det är bara att slåss, stjäla och leva fan för det händer ändå ingenting!!

Visst är socialen säkert inkopplad och visst är det säkert synd om dessa gossar, men ge fan i och dalta, ställ krav och ultimatum!! De måste ju för jössa namn få veta att deras agerande är galet. Har de inte föräldrar som kan sätta gränser så är det upp till samhället (oss alla) att ge dem dessa gränser.

Breakdance terapi, ja varför inte. Hjälper det så är det ju kanon!! Tänk ifall de kunde vara lika duktiga på att inte ställa till fanstyg som att dansa!

Ha en skön kväll / Eva-Lena

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anna:

skriven

Verkar vara fler än jag som funderar över tonåringar idag ;)

Synd att du inte delar min humor. Det roliga var det han sa och sättet han sa det på. Men jag tycker om dig ändå! ;)

KRAM!

3 Anne:

skriven

Jadu julångest är en total förbjuden känsla, jag vägrar den :))

Jag säger varje år att nästa år ska jag köpa julklappar hela året för att ha allt klart till november. Men det fungerar ju inte för jag vet inte vad ungarna behöver eller önskar sig förens dom allra sista veckorna. Tänk om jag köpt någonting te.x till Jenny och hon under året köper det själv, snacka om att stå där med en lång näsa. Men i år känner jag faktiskt ingen stress, jag är ju så gott som klar och du jag slipper allt vad gäller att laga julmat (allt finns ju klart när jag kommer på plats. Städning här hemma måste ju till i alla fall så det lägger jag inte på julstressen. Så våga vägra julångest så kommer julen att bli så mycket bättre.Allt det där som händer i lilla Lessebo upplever jag inte här i en Stockholmsförort (fast det finns, men jag ser det inte) så egentligen spelar det ingen roll var man bor, ungdomar som mår dåligt och uppför sig illa har inga geografiska aspekter, dom finns överallt :(Hoppas att mötet ger någonting mer än att en massa vuxna sitter och ojar sig över dessa ungdomar, utan att det händer någonting.Kramar om dig

5 Jerry:

skriven

Du har blivit datorberoende. Och en riktig "slacker" på ungdomsspråk. ;-D Fråga grabbarna om du inte vet vad det innebär.Skämt o sido. Kram!

2 Ninni

skriven

Nickar instämmande!

4 Marie-Louise

skriven

Hej å hå!!

Ja! jag håller med ang. julstressen,julklappar,julbak mm. har ingen här heller, får den väl inte förrän jag åker hem till norr, då ser jag snööön...mysigt! ska de bli, här är gräsmattorna gröna har ingen julstämmning alls och ingen stress.Ungdomar,ungdomar Ja! du jag jobbar med de värsta av de värsta. de e så att det finns inte plats för dem vi har kö in och de är ju illa om nått. Fler vuxna på stan och fler som har civilkurage att agera,"kanske vad vet jag" fler ställen som fryshuset i sthlm så ungdomarna har någonstans att vara.Många jul kramar till dig

6 CATWOMAN

skriven

äntligen en som känner som jag JULÅNGEST...ha ha ja jag sitter och önskar att det var över... konstigt för så har jag inte varit förut. Bara en massa himla krav på allt man måste göra... för det går inte att låta bli... då blir tomten sur och tacklar en in i sargen..., det måste jag undvika då jag har min rygga att tänka på...angående ungdomar... ja kan det bli annat då inte alla föräldrar vet att sätta gränser... enklare för en del att blunda och stoppa huvudet i sanden.

För så 'r det... det är en kamp hela tiden att lära dem vad som är rätt och vad som är fel.. jag tror många barn saknar känslan av att någon bryr sig..kramen damen