God journalistik?

Tyck och tänk
Smålandsposten har verkligen sjunkigt i mina ögon. Sensations journalistik är min åsikt.

Jag ska ge er lite bakgrundsfakta. Högstadie skolan, i vår kommun, har haft mycket problem med skadegörelse och taskig attityd bland eleverna. Slagsmål, nedskräpning och flera mer allvarligare saker. Nedskärningar har gjort att personalen går på knä och orkar inte mer. SMP har under en längre tid följt utvecklingen och jag har tidigare reagerat över formuleringar. Har undrat lite över journalisternas sätt att skriva. Väldigt töffligt skrivna artiklar. Jag har inte brytt mig så mycket utan mest skrattat åt deras sätt att formulera sig.

I dag däremot reagerade jag över bilden i en av artiklarna. Jag såg inte riktigt det som fotografen ville förmedla med bilden. Bilden föreställde en misshandeln enligt fotografen. Ja, se själva och gör er egen bedömning. Ifall ni läser kommentarerna så förstår ni nog vad jag menar. Den första kommentaren gjordes av mig med signaturen E-L

SMP

Snacka om att sabba för sig och för oss. Detta handlar INTE om god journalistik!! Detta hjälper heller inte vare sig lärarna, eleverna eller Lessebo Kommun. Problemen finns och måste tas på allvar. Åtgärder måste till för att få bukt på det hela. Men detta är INTE det rätta sättet utan kanske till och med skadar mer.

Ha en go fredagskväll / E-L

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Anna:

skriven

Hej!

Tänkte bara säga att jag fortsätter att läsa din blogg. Jag har lagt till din sida som en favorit och jag funderar också på att "flytta".

2 Jerry

skriven

Sedärja! Det blev blogg.se. :-) Nu blir det enklare att kommentera, när man slipper logga in.SMP. Ja, det var en underlig bild. Verkar som om de försöker få det att framstå som misshandel? Men det var en snömulning...